Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8564-отново-пияни-и-надрусани-шофьори-по-пътищата-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8566-ясна-е-причината-за-смъртта-на-15-годишното-момиче-във-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8563-на-15-юли-в-горна-оряховица-ще-бъде-извършено-третиране-срещу-комари): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8560-какви-са-версиите-за-смъртта-на-15-годишното-момиче,-открито-мъртво-край-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8561-акция-на-полицията-във-великотърновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8562-четири-нови-случая-и-без-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8565-разследват-пожар-на-бали-сено-в-стражица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 08 Юли 2021

Отново пияни и надрусани шофьори по пътищата в търновско

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция. Вчера в 05,45 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Дачия», управляван от 26-годишен от Панагюрище. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положиштелна реакция на опиати. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Пътна полиция. Вчера при извършена проверка на лек автомобил «Нисан», управляван от 33-годишен от с. Патреш е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на алкохол. При проверка с техническо средство, апаратът е отчел 2,17 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Повече...

Ясна е причината за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново

Към този момент задържан или обвиняем няма.

Ясна е причината за смъртта на 15-годишното момиче във Велико Търново.

"Черепно-мозъчна травма е причината за смъртта на 15-годишното момиче, открито на скалния венец във Велико Търново в сряда", съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев.

Той уточни, че аутопсията, назначена по случая е показала, че черепно-мозъчна травма от падането върху скалите е причина за смъртта на момичето, и че по тялото няма следи от физическо и сексуално насилие.

Разследването продължава, събират се доказателства и свидетелски показания. Към този момент задържан или обвиняем няма.

Досъдебното производство под наблюдението на прокуратурата е образувано по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

 

dariknews.bg

Повече...

На 15 юли в Горна Оряховица ще бъде извършено третиране срещу комари

На 15 юли (четвъртък), при подходящи метеорологични условия, в Горна Оряховица ще бъде извършена обработка срещу комари. Третирането ще се извърши с познатия вече горещ аерозол.


Опушването срещу комарите ще се извърши във вечерните часове от Дезинфекционна станция БГ.


През месец май беше направена ларвицидна обработка срещу комари в Горна Оряховица. Такава обработка се прави на места, където има дълготрайно задържане на вода, напр. дерета, разливи край речни брегове, язовири, микроязовири и др. В Горна Оряховица бяха третирани откритите части на дерето по ул. „Македония“ до вливането му в Пречиствателната станция.


До края на летния сезон ще бъде извършено още едно опушване срещу възрастните индивиди на комарите.

Повече...

Какви са версиите за смъртта на 15-годишното момиче, открито мъртво край Велико Търново?

Близките й настояват, че е убита.

15-годишно момиче беше намерено мъртво на скали край Велико Търново. Ученичката е била обявена за издирване дни по-рано. Безжизненото тяло е открито от случайно преминаващи хора. До него е имало скъсан международен паспорт. Въпреки, че всички версии клонят към самоубийство близките на детето настояват, че ученичката е убита.

„Последно я видях в на 6 юли, когато се прибрах от работа около 23.30 ч. Гледаше филм и й казах, че отивам да си лягам. На другия ден ми се обади нейна приятелка и ми каза, че Ипек е избягала с Жоро. Той живее в нашето село и е на 40 години. Двамата се виждат от около месец, но не са имали интимна връзка. Приятелките й казаха, че дъщеря ми е била заплашвана. Този човек се занимава с наркотици и проституция. Сигурна съм, че я е убил", сподели Анелия, майка на момичето.

От прокуратурата съобщиха, че работят по всички версии. До момента няма задържан.

Повече гледайте във видеото.

 

nova.bg

Повече...

Акция на полицията във Великотърновско

Проверява се за търговия с гласове в село Раданово.

Акция на полицията в село Раданово край Велико Търново.

Органите на реда влязоха в едната махала рано сутринта. Проверяват се всички преминаващи оттам автомобили. Обхождат се някои адреси, търсят се списъци и се проверява дали има предпоставки за купуване на гласове.

За момента няма задържани.

 

nova.bg

Повече...

Четири нови случая и без починали след К-19 в търновско

За периода 25.06.2021 г. – 08.07.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 9,9 на 100 хил. души население.


През последното денонощие в област Велико Търново новодиагностицираните случаи на COVID-19 са четири (4).


Към 00:00 часа на 09.07.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 9712 лица, от които:
- излекувани: 8993 лица,
- в домашна изолация: 33 лица,
- хоспитализирани: 13 лица,
- починали: 673 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 не са регистрирани починали лица от област Велико Търново.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 7 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 13 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 1 лице на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Лясковец – 2 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Павликени – 4 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 4 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;
- Община Стражица – 2 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица.


За Общините Златарица, Полски Тръмбеш и Сухиндол няма хоспитализирани лица, както и лица на домашно лечение.
Към 9:00 часа на 09.07.2021 г.:
- карантинирани лица: 305, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 09.07.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 47 406 дози (с натрупване), от които през последното денонощие – 315 (Comirnaty – 252; Moderna – 14, AstraZeneca – 15 и Janssen – 34). Със завършен имунизационен цикъл са общо 23 008 лица (с натрупване).


Продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари, както и на записаните чрез електронния портал за регистрация на ваксинация срещу COVID-19 лица.


На 9 юли 2021 г. ще работят „зелени коридори“, в които приоритетно ще се ваксинират лицата на възраст над 60 години и лицата с хронични заболявания (подробна информация е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“).


През почивните дни (10 и 11 юли 2021 г.) в MОЛ – Велико Търново – етаж 2, южен атриум (зад щанд Pandora) от 10:00 ч. до 14:00 ч. се организира „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират лица, от два мобилни медицински екипа – на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново, и „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново. Имунизациите срещу COVID-19 ще се извършват с ваксини, по избор, като за ваксината на Moderna се изисква предварително записване на телефони: 0877045078 и 062 614 351 до 17:00 ч. на 09.07.2021 г. (петък). Организатори на инициативата са MОЛ – Велико Търново, РЗИ – Велико Търново и цитираните лечебни заведения.

Повече...

Разследват пожар на бали сено в Стражица

Служители на полицейското управление в Стражица разследват причините за пожар, при който са унищожени 300 бали ливадно сено в града. Сигнал за случая е получен вчера минути след полунощ. След потушаването на пламъците е извършен оглед. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдсебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.