Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8558-намериха-мъртво-момиче-на-скали-във-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8555-с-60-машини-ще-гласуват-избирателите-в-община-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8557-при-тежка-вълна-на-covid-19-градините-ще-приемат-само-деца-на-ваксинирани-родители): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8556-отново-пияни-и-надрусани-шофьори-хванаха-на-пътя): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8559-продължават-претърсванията-и-арестите-срещу-търговията-с-вот-обзор): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Сряда, 07 Юли 2021

Намериха мъртво момиче на скали във В. Търново

15-годишно момиче е било намерено мъртво тази нощ във Велико Търново в района на изоставения строеж на хижата на алпиниста. Информацията беше потвърдена от полицията.

Образувано е досъдебно производство за смъртта на ученичката, работи се по всички версии, включително и за убийство, заявиха от великотърновската полиция и отказват повече подробности, както и информация има ли задържан.

15-годишната Ипек е от великотърновското село Ресен, от два дни чрез социалните мрежи нейни приятели я бяха обявили за издирване.

Кметицата на Ресен Йорданка Колева заяви, че селото е потресено, но няма повече информация. Мъртвото момиче е било ученичка в паралелката по компютърна техника и технологии във великотърновската гимназия по електроника.

Съучениците ѝ са на стаж в училище, разстроени са, Ипек беше много добра ученичка, заяви директорката на гимназията Нели Николова.

 

Повече...

С 60 машини ще гласуват избирателите в община Горна Оряховица

40 308 са избирателите в община Горна Оряховица, които могат да упражнят правото си на вот на предстоящите избори на 11 юли. Те ще гласуват в 66 стационарни и една подвижна секции. 60 са машините, които ще бъдат доставени в община Горна Оряховица направо в секционните комисии. В 7 секции, в които избирателите са малко няма да се гласува машинно. Това са секциите 072 – Върбица, 077 – Стрелец, 078 – Паисий, 068 – Горски горен Тръмбеш, 082 – Горски долен Тръмбеш, секцията в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и подвижната СИК. Има готовност при евентуална повреда в някоя от машините и тя не бъде отстранена до 20 минути да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Това ще стане обаче задължително с решение на ЦИК, като предложението мине през Районната избирателна комисия. В Общината са доставени 41 200 хартиени бюлетини.


Изборният ден на 11 юли ще започне в 7.00 ч. и ще продължи до 20.00 ч. На всички избиратели, преди да влязат в секцията, за да упражнят правото си на вот ще бъде измервана температурата.


Гражданите, които гласуват в секции, намиращи се в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица, на предстоящите избори на 11 юли ще влизат и излизат през главния вход на училището (откъм ул. „Никола Петров“).


За улеснение на избирателите с увредено зрение или затруднения в придвижването, гласуващи в Гимназията, те могат да упражнят правото си на вот в секция 005, която е преместена в игротеката на училището на партерния етаж. За по-лесно придвижване до нея ще бъде отворен южният портал от към улица „Балатон“, от който може да се влиза с автомобил до самата секция.


Останалите секции са на вторият етаж на училището, в следните кабинети :
Секция 002 – 210 кабинет;
Секция 006 – 211 кабинет;
Секция 039 – 212 кабинет;
Секция 041 – 213 кабинет;
Секция 042 – 214 кабинет;
Секция 043 – 216 кабинет;
Секция 045 – 217 кабинет;
Секция 046 – 218 кабинет.

Общо 5 секции са определени за гласуване на изборите на 11 юли за избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването, както следва:
- секция № 040600004, гр. Горна Оряховица, Клуб на пенсионера, ул. „Вичо Грънчаров“ № 19;
- секция № 040600005, гр. Горна Оряховица, I СУ „Георги Измирлиев“, ул. „Ангел Кънчев“ № 17, стар физкултурен салон;
- секция № 040600014, гр. Горна Оряховица, Клуб на инвалида, ул. „Патриарх Евтимий“ № 4;
- секция № 040600016, гр. Горна Оряховица, Дирекция „СП“ – фоайе, ул. „Патриарх Евтимий“ № 5;
- секция № 040600025, гр. Горна Оряховица, Туристически информационен център – сградата на община Горна Оряховица, пл. „Георги Измирлиев“ № 5;
Всяка от посочените избирателни секции разполага с достъпно място за паркиране на автомобили на избиратели с увреждания.
Заявки за помощ в деня на изборите за Народно събрание за избирателите с увредено зрение или със затруднения в придвижването могат да се правят на телефон: 0618/22150, както и на адрес: гр. Горна Оряховица, пл. „Георги Измирлиев“ № 5 - сградата на община Горна Оряховица, считано от 07:00 часа на 11.07.2021г.

Актуална информация за предстоящите избори за народно събрание на 11 юли 2021 г. се публикува на сайта на Общината: www.g-oryahovica.bg в секция "Избори 2021": https://www.g-oryahovica.bg/izbori-2021

Повече...

При тежка вълна на COVID-19: Градините ще приемат само деца на ваксинирани родители

Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров.

„Смятаме да затваряме детските градини в последния етап при евентуална нова тежка вълна на COVID-19. Те ще могат да се посещават от деца, чиито родители са имунизирани, и при условие, че целият персонал е ваксиниран. Това ще даде възможност на хората да планират живота си и да преценят кога да се имунизират”. Това заяви здравният министър Стойчо Кацаров при представянето на плана за действие при нов пик на пандемията.

„Има само един начин да избегнем нова тежка вълна и всички го знаем - това е ваксинацията. Така ще избегнем загубата на човешки животи и всички икономически загуби”, обясни министър Кацаров.

При нова вълна страната ще бъде разделена на зони според броя на заразените - зелена, жълта, червена и тъмно червена. Предвижда се училищата в червената зона да работят по график, който се изработва от МОН. Във ВУЗ-овете няма да се провеждат лекции и упражнения. В тъмночервената зона се преустановяват присъствените занятия.

В червената зона ще се затварят и барове, дискотеки и казина в области. В тъмночервената зона ще бъде разрешена само доставка по домовете.

„Предлагаме обекти със 100% ваксиниран персонал и осигурен вход само за имунизирани да не спират дейността си, дори ако са разположени в червена зона”, каза Кацаров.

В отделните зони ще има различни ограничения. В тъмно червената се допуска и налагане на забрана за пътувания. Регионалните здравни инспекции ще имат възможност да въвеждат и локални локдауни за определено населено място, ако в него заболеваемостта е по-висока и отговаря на критерии за друга зона.

 

nova.bg

Повече...

Отново пияни и надрусани шофьори хванаха на пътя

Водач, употребил алкохол, установиха служители на РУ – Свищов. Снощи в крайдунавския град е извършена проверка на лек автомобил «Ситроен», управляван от 59-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,97 промила. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция. Тази сутрин в 05,45 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Дачия», управляван от 26-годишен от Панагюрище. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на опиати. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Образувана е преписка.

Повече...

Продължават претърсванията и арестите срещу търговията с вот (ОБЗОР)

Има арестувани

Продължават спецакциите и арестите срещу купуването на гласове у нас. Полицията и Прокуратурата в Бургас отчетоха, че задържаните до момента в областта са 24, съставените предупредителни протокола са 712, а досъдебните производства - 18. Средно за глас се плаща между 10 до 150 лв., съобщиха още от прокуратурата.

Днес бяха арестувани кметът на поморийското село Бата и общинският съветник Пламен Огнянов. По неофициална информация у задържания кмет са открити списъци с имена, неуточнена парична сума. Сигналът срещу него бил подаден от местни жители.

Относно Огнянов, на последните местни избори, той влязъл с гласовете на ДПС в Общинския съвет в Поморие, но е изключен заради използване на преференциален вот.

На двата адреса на Пламен Огнянов не откриваме никого, а хората отричат да има търговия с гласове. От полицията в Бургас обаче заявиха следното:

„Схемите били различни - от пари на ръка, хранителни продукти, през ваучери за техника. Има обещания за опрощаване на заеми към определени физически лица, извършващи незаконна лихварска дейност. Включително сме се натъквали на договори за трудови правоотношения, в които размерът на заплатата е 5-цифрена сума”, каза Калоян Калоянов, директор на ОДМВР –Бургас.

Все още няма яснота каква част от задържаните ще получат обвинения за нарушаване на изборното законодателство.

Във Великотърновско полицията също влезе в редица населени места. Домовете на трима кандидати за депутати и един кмет бяха претърсени. Съставени са им предупредителни протоколи.

Повече от 8 часа полицията чака кмета на село Водолей – Антоанета Тодорова, да се появи, тъй като и тя е в списъка за проверка. Тодорова, която е четвърти мандат кмет, все пак пристигна, но отказа коментар. По-рано през деня тя заяви, че ще съдейства на полицията.

Претърсване в домовете на трима кандидати за народни представители е имало във Велико Търново, Килифарево и Стражица. И на тримата са им съставени предупредителни протоколи да спазват изборното законодателство. А в района на Сандански бяха арестувани близо 10 души. В блокираното село Склаве твърдят, че силите на реда са използвали насилие.

„Счупиха вратата. Държаха пистолет към детето”, разказа местен жител.

Акция срещу купения вот имаше и в Асеновград. Традиционно в ромската махала се търгуват с между 30 и 50 лв. за глас. Материалите вече са в прокуратурата. По-любопитен е обаче сигнал за представителите на легендарния мото клуб "Хелс Ейнджълс" в града, които са били разпитвани за покупко-продажба на вот.

„Да, към днешна дата, има сигнал, че 3 лица от мотоклуб, намиращ се в града, ще участват в покупко-продажба на вота”, обясни Петър Бабугеров, началник на РПУ-Асеновград.

Мотоклубът е клон на легендарните американци от „Хелс Анджъйлс”. За да си техен член, минава поне година проучване и има 4 нива на израстване. Имат строга йерархия и мрежа по целия свят.

„Хелс Анджъйлс” са в България от 2014 година. Екипът ни не успя да открие заподозрените на адресите им. Роднините им отрекоха членовете на мотоклуба да се занимават с купуване на гласове.

По света името на „Хелс Анджъйлс”e свързано и с престъпен бизнес - като трафик на дрога и оръжия. В редиците им има всякакви хора от продавачи в магазин до политици. Въпросът доколко лидерите могат да бъдат активирани по поръчка или с цел при такава огромна членска маса остава отворен.

 

nova.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.