Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8533-без-нови-случаи-и-без-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8534-за-първи-път-детска-балетна-школа-излиза-със-свой-спектакъл-на-фестивал-„сцена-на-вековете“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/лясковец/спортни-новини-л/item/8536-победител-в-тазгодишната-надпревара-„раховец-лясковец“-е-пламен-камбуров): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8535-какво-е-да-играеш-футбол-за-чест,-достойнство-и-за-банкета-след-мача-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Събота, 03 Юли 2021

Без нови случаи и без починали след К-19 в търновско

За периода 20.06.2021 г. – 03.07.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 8,6 на 100 хил. души население.


През последното денонощие в област Велико Търново не са диагностицирани нови случаи на COVID-19.


Към 00:00 часа на 04.07.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 9698 лица, от които:
- излекувани: 8988 лица,
- в домашна изолация: 28 лица,
- хоспитализирани: 9 лица,
- починали: 673 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 не са регистрирани починали лица от област Велико Търново.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 9 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Горна Оряховица – 10 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 2 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Павликени – 2 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 1 лице на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Свищов – 3 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 1 лице на домашно лечение, няма хоспитализирани лица.


За Общините Златарица, Лясковец и Сухиндол няма хоспитализирани лица, както и лица на домашно лечение.


Към 9:30 часа на 04.07.2021 г.:
- карантинирани лица: 274, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 04.07.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 46 229 дози (с натрупване), от които през последното денонощие – 43 (Comirnaty – 28; AstraZeneca – 5 и Janssen – 10). Със завършен имунизационен цикъл са общо 22 285 лица (с натрупване).


На 3 юли 2021 г. в MОЛ – Велико Търново бяха имунизирани 38 лица от мобилен медицински екип на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново. („зелен коридор“).


На 4 юли 2021 г. (неделя) в MОЛ – Велико Търново – етаж 2, южен атриум (зад щанд Pandora) от 10:00 ч. до 17:00 ч. ще работи отново „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират лица, от мобилен медицински екип на „Кардиологичен медицински център“ – Велико Търново. Имунизациите срещу COVID-19 ще се извършват с ваксини, по избор, с изключение на ваксината на Moderna, която ще се поставя само на предварително записаните до 02.07.2021 г. лица. Организатори на инициативата са MОЛ – Велико Търново, РЗИ – Велико Търново и цитираните лечебни заведения.

Повече...

За първи път детска балетна школа излиза със свой спектакъл на фестивал „Сцена на вековете“

За първи път детска балетна школа ще представи свой спектакъл на Фестивал „Сцена на вековете“ във Велико Търново. На 5 юли от 21,00 ч. на откритата сцена в Двореца на крепостта Царевец ще е дългоочакваната премиера на открито на постановката „Лешникотрошачката“ на Балетна школа "Класика" при Народно читалище "Надежда - 1869"-Велико Търново. Представлението ще е с вход свободен.


Спектакълът е част от новата програма на фестивала "Сцена на вековете - Поглед към бъдещето" насочен към детската и младежка аудитория.


Детския балетен спектакъл „Лешникотрошачката“, по музика на Пьотр Чайковски, по нищо не отстъпващ на спектаклите, представяни от големите театри. Постановката е на Марин Удварев, хореограф и балетен педагог на Балетна школа "Класика". Школата е създадена в началото на 2019 г. към в читалище" Надежда -1869",-Велико Търново и в нея се обучават деца в четири групи, на възраст от 4 до 18 години.


На голямата сцена на Царевец ще танцуват повече от 50 деца. Главната роля на Принцеса Маша е поверена на Магдалена Христова, а в Принца Лешникотрошач ще се превъплъти премиер-солистът на Старозагорска опера и балет Фиорди Лоха. В ролята на малката Маша ще се преобрази Нели Тончева. Специално за постановката школата е подготвила 110 прекрасни костюма, дело на Надежда Николова и Олга Атрошенко.


"Лешникотрошачката" е историята на едно момиченце - Маша, което напразно очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Когато получава лешникотрошачка - войник в красива униформа, тя още не знае, че й предстои вълшебно пътешествие, в което ще воюва с цяла армия мишки и техния цар, че играчката ще се превърне в прекрасен принц, който ще я отведе при танцуващите кукли и снежинки, а накрая всичко ще се окаже един приказен сън.


Още две събития са включени в програмата „Сцена на вековете – Поглед към бъдещето“. На 23 юли на Царевец "Бон-Бон мюзик" ще представи мюзикъла „Пепеляшка" - нов оригинален спектакъл създаден от български автори, който се изпълнява само от деца. От 21 до 23 август ще е първият международен майсторски клас по оперно пеене на световната прима Красимира Стоянова. Заключителният концерт на младите дарования ще е на 23 август в голямата зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.

 

Повече...

Победител в тазгодишната надпревара „Раховец-Лясковец“ е Пламен Камбуров

  • Публикувано в Спорт

Планинското състезание „Раховец Лясковец” записа поредно девето издание. Отново домакин на терена беше Лясковец. От години домакин на надпреварата е нашият град, а трасето по пътя от стадион „Михаел Алексиев“ към Петропавловския манастир, е едно от най-атрактивните и най-техничните в България и затова привлича все повече участници, твърдят запознатите с този спорт.


Организатори на Планинското изкачване са Автомобилна федерация на България, АСК „Етър Рейсинг Тим”, със съдействието на Общините Лясковец и Г. Оряховица и спонсори. През първия ден, както традиционно става, се проведе задължителният административно-технически преглед. Официалното откриване на надпреварата бе в Горна Оряховица, а по-късно 36-мата участници бяха съпроводени до състезателното трасе в нашия град. През първия ден пилотите направиха тренировки, а същинската надпревара се състоя в неделя.
Тази година надпреварата бе ІV кръг от Републиканския шампионат по планинско изкачване, като до финал стигнаха 33-ма пилоти.

Победител стана Пламен Камбуров от АСК „ЛВ-Авто Рейсинг Тийм“ с Шкода Фабия PC, с общо време 6:05,572. В Генералното класиране втори и трети са съответно Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Искрен Веселинов с Хонда Сивик.


Нашият съгражданин Тодор Тодоров с VW Поло, който е автор на идеята за провеждането на рали-състезание в Лясковец, завърши втори в своя клас HC3 и шести в генералното класиране.


При отборното класиране печеливш е тимът на „Грийн Фокс Моторс“, втори и трети са АСК „Ефко Рейсинг Казанлък“ и АСК „Стара Загора“.
При надпреварата за Купа „ЛАДА“ и тази година имаше представител на нежния пол. Единствената дама, която за втора поредна година участва в състезанието в Лясковец, бе Виляна Дякова от Аксаково. Именно за нея е победата в надпреварата за купа „Лада“, където грабна първото място, а в генералното класиране състезателката се нареди на достойното 24-то място. На церемонията по награждаването кметът на община Лясковец д-р Гецова връчи на Виляна Дякова от АСК „Флат Аут“ Специална награда - почетен плакет със знака на Община Лясковец. Наградата бе дадена на единствената състезателка в надпреварата, заради смелостта ѝ да се конкурира наравно с мъжете и да спечели първото място.


Наградите купи за първо, второ и трето място, шампанско и подарък моторно масло за призьорите в различните класове, връчиха двамата кметове на общините организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

 

www.lyaskovets.bg

Повече...

Какво е да играеш футбол за чест, достойнство и... за банкета след мача/ВИДЕО/

Вижте историята на футболистите от малък селски отбор.

Играчите на футболен клуб „Първомайци” от едноименното село край Горна Оряховица не играят за пари, а за удоволствие. За тях е въпрос на чест да излязат пред местната публика. Това е един различен поглед към Цар Футбол.

А каква е емоцията след мача да изпиеш с отбора по бира с кебапче - гледайте във видеото.

 

nova.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.