Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8532-катастрофа-затвори-пътя-русе-в-търново-край-самоводене,-има-ранен): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/8529-площад-„георги-измирлиев”-стана-арена-на-спортните-битки-от-стрийтбол-турнира-go-3x3-tournament): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/лясковец/спортни-новини-л/item/8530-36-автомобила-стартират-в-планинското-състезание-„раховец-лясковец-2021”): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8531-дотам-и-обратно-впечатляващият-еменски-каньон-снимки-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8528-само-три-случая-и-без-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Петък, 02 Юли 2021

Катастрофа затвори пътя Русе - В. Търново край Самоводене, има ранен

Катастрофа затвори временно пътя В. Търново - Русе, в района на бензиностанция Петрол, преди с. Самоводене. По първоначална информация са се ударили цистерна и лек автомобил. Пострадал е водачът на лекия автомобил. На мястото има екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Обсъждат се обходни маршрути. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

В района на катастрофата автомобилите се пренасочват през Лясковец и с. Първомайци. Водачът на лекия автомобил е откаран за преглед в Спешна помощ. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

Повече...

Площад „Георги Измирлиев” стана арена на спортните битки от стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament

  • Публикувано в Спорт

18 отбора се включиха в първия ден от стрийтбол турнира GO 3x3 Tournament, който се провежда на пл. „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица. Днес под кошовете се водят битките при мъжете 18+. Отборите, които мерят сили са от цялата страна, както и два от Румъния. Утре на терена излизат младежите, като са предвидени три възрасти – до 14, до 16 и до 18 години.
Турнира GO 3x3 Tournament се провежда за втори път в Горна Оряховица. Организатор е Баскетболен клуб „Локомотив”, а генерален спонсор е горнооряховската фирма SolarHome. Състезанието се провежда с подкрепата на Община Горна Оряховица, а основна роля в организацията има Общинското предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, чийто директор инж. Петя Богданова получи специален благодарствен плакет от БК „Локомотив” заради перфектната подготовка на състезанието. Плакет получи и кметът инж. Добромир Добрев заради подкрепата за спорта в община Горна Оряховица. Събитието е включено в календара от прояви под мотото „Горна Оряховица – Европейски град на спорта 2021”.

s DSC 0118.JPG1625314551
Радвам се, че пл. „Георги Измирлиев” за втори път събира баскетболисти от цялата страна за този атрактивен турнир. Щастлив съм и, че имаме и международно участие, в лицето на двата тима от Румъния. Надявам се битките, които ще се водят под кошовете през двата дни да запалят нашите деца за този красив спорт, обърна се към състезателите кметът инж. Добромир Добрев. Благодарност към всички, които са помогнали за организацията на турнира изрази председателят на БК „Локомотив” Зоран Мамучевски. Успех на всички състезатели и нека Бог да ни помага, пожела още той.
18-те отбора са разделени в 4 групи. Като първите два от всяка отиват на четвъртфинал. След първия етап следва двучасова почивка и срещите се подновяват в 16 часа. Очаква се финалите да се играят окото 19 часа.
Следва награждаване, като победителите ще си тръгнат с премия от 1000 лева, а подгласниците им – 500 лева за сребърните медалисти и 400 лева за третите.

Повече...

36 автомобила стартират в Планинското състезание „Раховец Лясковец 2021”

  • Публикувано в Спорт

36 автомобила ще стартират в деветото издание на Планинското състезание „Раховец Лясковец 2021”. Състезанието е IV кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и второ за сезона. Организатори на Планинското състезание са Автомобилна федерация на България, Общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг Тим”. Надпреварата е част от спортния календар по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.


Първият старт от първенството по планинско рали „Българка” бе спечелен от Пламен Камбуров. Сред пилотите, които застават на старата е и идейният вдъхновител за провеждането на „Раховец Лясковец” Тодор Тодоров от АСК „Етър Рейсинг Тим” – Велико Търново. За втора година в Планинското състезание „Раховец Лясковец” участва Вилияна Дякова от Аксаково.


Днес участниците и техните автомобили преминаха административно-технически преглед в Горна Оряховица. Състезанието бе официално открито от кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. Да си пожелаем хубаво време, за да покажете възможностите на автомобилите си. Безаварийно състезание и нека най-добрият победи, пожела на пилотите инж. Добрев. Към пожеланията за успех се присъедини и кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. На откриването присъства и президентът на АСК „Етър Рейсинг Тим” Димитър Стефанов.


След откриването, състезателите, водени от пилотираща кола, бяха изведени до състезателното трасе в Лясковец, където днес са тренировките в три манша.


Същинската надпревара е утре, когато автомобилите ще се състезават по пътя от стадиона до манастира „Св. Св. Петър и Павел”. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. Дължината на трасето е 3 350 м и е едно от най-атрактивните и най-техничните в България. То е напълно подготвено и обезопасено. Много стриктно ще се спазват мерките за безопасност. По цялата му дължина са определени зони за зрителите и зони, забранени за публика. Взети са всички мерки за сигурност.


Бъдете внимателни, спазвайте маркировката за зрители и пазете децата, спазвайте и препоръките за здравна безопасност, препоръчаха организаторите на феновете, които ще искат да видят в действие най-добрите планински пилоти.


Награждаването на победителите в състезанието ще се състои в района на стартовата линия.

Повече...

ДОТАМ И ОБРАТНО: Впечатляващият Еменски каньон (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ники Василковски представя един от най-живописните водопади в България.

Хилядолетие след хлядолетие водите на река Негованка са дълбали меката варовикова скала, за да изваят впечатляващ 5-километров каньон. Освен потъналия в зеленина язовир, първата екопътека в България ще ни отведе и до един от най-живописните водопади в страната.

На 10 минути път от великотърновоското село Емен намираме просторна пещера, обитавана хиляди години преди Новата ера. До нейния вход над пътеката е изградено стълбище, а подът навътре в постлан с бетон. Пещерата е дълбока и просторна. Преди 1989 година Еменската пещера със своята постоянна температура е била място, където са зреели качествени сирена. В годините назад се е ползвала и като ферма за гъби в промишлени количества.

1625292263

От пещерата започва дълга пътека, която се изкачва по левия склон на каньона. Веднъж стъпили на скалите отгоре, ходенето става по-леко. Движим се по ръба на речния пролом и се наслаждаваме на омайващите панорами към реката. Далечният шум на бушуващата вода показва, че на някои места височината на скалите е почти 80-90 метра.

Пред нас вече е язовир “Негованка”. Зелен, прохладен оазис, където човек може с часове да се взира в тихите спокойни води. За да намерим водопада “Момин скок” обаче, поемаме по брега на водоема, назад срещу течението на реката. В своя край пътеката за кратко пълзи сред скалите по дървен мост - всъщност един от малкото оцелели от стихиите през годините.

1625292255

И точно тук, сред огромните непристъпни канари, е скрита една от перлите сред водопадите в България. Наречен е “Момин скок”. Преданията разказват как три девойки смело скочили в бездната, за да избягат от турците. Водопадът не е висок повече от 10 метра, но обграден от високите скали, е невероятно красив.

За да обиколим тази природна красота, трябва да отделим няколко часа. Препоръчително е да сме снабдени с повечко вода в жегите. А самото село Емен е само на 30 минути от Велико Търново.

 

nova.bg

Повече...

Само три случая и без починали след К-19 в търновско

За периода 19.06.2021 – 02.07.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 8,6 на 100 хил. души население.


През последното денонощие в област Велико Търново новодиагностицираните случаи на COVID-19 са три (3).


Към 00:00 часа на 03.07.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 9698 лица, от които:
- излекувани: 8986 лица,
- в домашна изолация: 30 лица,
- хоспитализирани: 9 лица,
- починали: 673 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 не са регистрирани починали лица от област Велико Търново.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 10 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Горна Оряховица – 10 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 2 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Павликени – 3 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 1 лице на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Свищов – 3 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 1 лице на домашно лечение, няма хоспитализирани лица.
За Общините Златарица, Лясковец и Сухиндол няма хоспитализирани лица, както и лица на домашно лечение.


Към 9:30 часа на 03.07.2021 г.:
- карантинирани лица: 269, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 03.07.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 46 186 дози (с натрупване), от които през последното денонощие – 357 (Comirnaty – 256; Moderna – 37, AstraZeneca – 1 и Janssen – 63). Със завършен имунизационен цикъл са общо 22 264 лица (с натрупване).


На 2 юли 2021 г. от мобилен екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ – Велико Търново са ваксинирани 73 лица от две населени места на територията на община Елена.


През почивните дни (3 и 4 юли 2021 г.) в MОЛ – Велико Търново – етаж 2, южен атриум (зад щанд Pandora) от 10:00 ч. до 17:00 ч. ще работи „зелен коридор“ за всички желаещи да се имунизират лица, от два мобилни медицински екипа – на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД и ЦСМП – Велико Търново, и „Кардиологичен медицински център“ – Велико Търново. Имунизациите срещу COVID-19 ще се извършват с ваксини, по избор, с изключение на ваксината на Moderna, която ще се поставя само на предварително записаните до 02.07.2021 г. лица. Организатори на инициативата са MОЛ – Велико Търново, РЗИ – Велико Търново и цитираните лечебни заведения.


На 2 юли 2021 г. от екип на РЗИ – Велико Търново с бързи антителни тестове за COVID-19 са изследвани общо 71 лица (41 потребители и 30 души персонал) от Дом за пълнолетни лица с физическа изостаналост с. Горски Горен Тръмбеш, община Горна Оряховица – при 7 лица от персонала и при 2 лица от потребителите са установени антитела срещу COVID-19. На ръководството на социалната услуга е препоръчано да проучи желанието за ваксинация срещу COVID-19 сред потребителите и персонала, при които не са открити антитела.


Изследванията с бързи антителни тестове за COVID-19 сред потребители и персонал в специализирани институции за предоставяне на социални услуги на територията на област Велико Търново продължават и през следващата седмица.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.