Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8584-пръскат-срещу-комари-във-велико-търново-утре-през-нощта): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8590-средновековни-храмове-в-арбанаси-стават-сцена-за-класическа-музика): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8587-община-в-търново-кани-на-обществено-обсъждане-на-плана-за-интегрирано-развитие-2021-2027): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/8591-мвр-мести-шефът-на-криминалистите-от-търново-в-димитровград,-той-излезе-в-болнични): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8588-премахнаха-нерегламентирано-сметище-в-горна): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8589-преместих-сирената-за-оповестяване-от-пощата-в-община-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8585-още-една-катастрофа-с-ранен-вчера-в-стражишко): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8586-още-една-кражба-на-катализатор-в-първомайци): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 12 Юли 2021

Пръскат срещу комари във Велико Търново утре през нощта

Нова обработка срещу комари ще бъде извършена на територията на Велико Търново утре – 14 юли.


За да не бъдат безпокоени гражданите, а парковете да се използват през деня, машините за пръскане ще работят във вечерните и нощните часове.


За третирането на площите и пространствата ще се използва топъл аерозол.
Обработката ще започне в 22,00 ч. и ще продължи до 5,00 ч. сутринта на 15 юли.

Повече...

Средновековни храмове в Арбанаси стават сцена за класическа музика

Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music се завръща след година прекъсване заради пандемия. Четири впечатляващи концерта включва програмата на музикалния форум. А в неповторима сцена за класическата камерна музика се превръщат средновековните църкви в Арбанаси „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Св. Георги“.


Единадесетото издание на фестивала стартира утре – 14 юли и ще продължи до 20 юли. В храмовете с уникална акустика ще звучат произведения на Моцарт, Едуард Елгар, Оторино Респиги, Берлиоз, Густав Холст, Бенджамин Бритън и Ленард Бърнстейн. Концертите са с начален час 19,30 ч. във всяка от четирите вечери – 14 юли, 16 юли, 19 юли и 20 юли.


Първите две фестивални вечери ще са в църквата „Св. Архангели Михаил и Гавраил“. В програмата на откриващия концерт е „Серенада за струнен оркестър в ми минор“ от Едуард Елгар и две произведени на Волфганг Амадеус Моцарт – „Дивертименто във фа мажор“ и Мотет „Exsultate, jubilate“. На 16 юли международната формация музиканти ще изпълни „Старинни мелодии и танци, сюита №3“ от Оторино Респиги и „Летни нощи“ от Ектор Берлиоз.


На 19 юли фестивалната сцена се мести в храма „Св. Георги“, където ще звучат творби на английските композитори Густав Холст и Бенджамин Бритън, както и симфоничната сюита „Уестсайдска история“ от Ленард Бърнстейн.


Избрани произведения от програмата на Arbanassi Summer Music 2021 ще бъдат представени в заключителния концерт на 20 юли.
Творбите ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Белгия, Германия и България: Александър Сомов – виолончело, Роберта Верна и Хеди Керпичан – цигулка, Демна Гигова – виола, Димитри Местдаг – обой, Юлита Фъсева – контрабас и сопраното Лор Бинон. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.


Arbanassi Summer Music се провежда от 2010 г. по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и съпругата му Юлита Фъсева, която е родена във Велико Търново. Домакин и организатор на събитието е Регионалният исторически музей с подкрепата на Община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на Старата столица за 2021 г. и е носител на марката „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“.


Билети за фестивала се предлагат в Информационния център на Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ?1 във Велико Търново, понеделник – събота от 10,00 до 18,00 ч., както и на място, непосредствено преди концертите.

 

Повече...

Община В. Търново кани на обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие 2021-2027

Община Велико Търново е във финален етап от процеса по разработване и съгласуване на Плана за интегрирано развитие за периода 2021-2027 г. Проектът на ПИРО е разработен в изпълнение на чл. 23 от Закон за регионално развитие (ЗРР) и в съответствие с Методически указания за разработване и прилагане на планове за интегрирано развитие на община /ПИРО/ за периода 2021-2027 г.


Общинска администрация припомня, че този четвъртък – 15 юли, ще се състои обществено обсъждане на стратегическия документ.

Събитието ще е присъствено и ще се състои в Голяма зала на Община Велико Търново от 10,30 ч. Поканени са всички заинтересовани страни, жителите на В. Търново и населените места от общината, органи и организации, икономическите и социалните партньори, както и физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на града и населените места през новия програмен период.


Всички документи и информация, свързани с разработването на ПИРО на Община Велико Търново за периода 2021-2027 г. са публикувани на сайта на ПИРО: https://veliko-turnovo-next7.eu, както и на сайта на общината на адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/obyavi-i-sobsheniya/obshtestveno-obsazhdane/obshestveno-obszhdane-2021-godina/pokana-otnosno-obshestveno-obszhdane-na-izgotveniya-proekt-na-pln-integrirano-razvitie/.

Повече...

МВР мести шефът на криминалистите от Търново в Димитровград, той излезе в болнични

Шефът на Криминална полиция в МВР - В. Търново Илиян Личев е трябвало да бъде преместен два дни преди изборите, научи Трите града. Заповедта е била на министър Бойко Рашков и е връчена в краят на работния ден в четвъртък. В нея се казва, че още на следващия ден Личев трябва да се яви по служба в районното управление на Димитровград, но Илиян Личев е излязъл в болнични, заради обострилата му се дискова херния. Според запознати, криминалиста обмисля напускане на системата и смята да се присъедини към адвокатската колегия.

Повече...

Премахнаха нерегламентирано сметище в Горна

За пореден път е премахнато и нерегламентираното сметище на ул. "Македония" до Складовете. Според графика, този тип контейнери се изхвърлят веднъж седмично, но в конкретния случай, с конкретния контейнер се налага изхвърляне два пъти седмично, тъй като очевидно някой недобросъвестно използва тъмната част на деня, за да си изхвърля боклука. За почистването на това място два пъти в седмицата се налага ангажиране на допълнителна техника, която да разчисти и натрупаните около контейнера отпадъци.


Отново апелираме за повече отговорност на гражданите. Списък на площадките за събиране и оползотворяване на отпадъци на територията на община Горна Оряховица е публикуван на интернет страницата на Общината в раздел "Административна дейност", секция "Екология" : https://www.g-oryahovica.bg/…/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1…


Припомняме, че сигнали за нередности могат да се подават на място в Информационния център в Общината, на телефон: 0618 60501 и на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. : https://www.g-oryahovica.bg/kontakti; както и чрез съобщения на фейсбук страницата на Община Горна Оряховица: https://www.facebook.com/Община-Горна-Оряховица-185146531654929

Повече...

Преместиха сирената за оповестяване от Пощата в Община Горна Оряховица

Сирената от сградата на Български пощи в Горна Оряховица днес бе демонтирана и преместена върху сградата на Общината. Преместването бе наложено, за да бъде по-оперативна работата с озвучителното съоръжение. Пултът за управление на сирената сега ще бъде монтиран в стаята с командни съоръжения на дежурния в Общинския съвет за сигурност.


Сирената е част от Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. В Горна Оряховица такива съоръжения има монтирани на общо 11 места.


Благодарим на екипите на РДПБЗН – Велико Търново, Сектор оперативни дейности при РДПБЗН, сектор „Комуникационни информационни системи“ при ОД МВР – Велико Търново и на Районно управление – Горна Оряховица, които днес помогната за преместването на сирената.

Повече...

Още една катастрофа с ранен вчера в стражишко

53-годишната жена от Стражица, пострадала при катастрофата между лек автомобил и автобус на разклона за Стражица на 30 юни 2021 г. е починала. Произшествието стана около 16,00 ч. между лек автомобил «Мерцедес», управляван от 38-годишна жена от София и автобус «Мерцедес», управляван от 65-годишен мъж от Стражица. В резултат на това постарада 53-годишна жена, която се е возила в автобуса. Тя беше настанена за лечение с тежки черепно-мозъчна и гръдна травма и с опасност за живота във великотърновската болница. По случая се води досъдебно производство.

Повече...

Още една кражба на катализатор в Първомайци

Кражба на катализатор от лек автомобил, паркиран пред жилище в с. Първомайци, разследват служители на РУ – Г - Оряховица. Деянието е извършено в неустановен период от време, а полицията е уведомена вчера. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.