Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8523-акция-в-горна-оряховица,-привикаха-10-души-в-полицията): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/8522-бури-и-градушки-връхлетяха-части-от-българия-видео-снимки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8525-изложбата-„алкохол-амбалаж”-ще-бъде-част-от-европейската-нощ-на-музеите-в-хасково): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8526-от-5-юли-се-затварят-за-движение-участъци-от-ул-„шейново“-за-отстраняване-на-последствията-от-проливните-дъждове): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/8527-55-пострадали-от-проливния-дъжда-домакинства-са-посетили-досега-комисиите-в-три-селища-в-община-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/8524-три-медала-за-горнооряховските-боксьори): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 01 Юли 2021

Акция в Горна Оряховица, привикаха 10 души в полицията

При операцията са задържани трима.

Акция на полицията в Горна Оряховица срещу купуването на гласове. Органите на реда влязоха в квартал „Калтинец”.

В полицията са привикани 10 души, на които са съставени предупредителни протоколи, тъй като е имало съмнение, че са агитирали срещу заплащане жители на квартала. В хода на акцията са били задържани и още трима мъже, които са заподозрени за кражба на цветни метали.

Акцията продължи и в района на квартал „Гарата” в града.

 

nova.bg

Повече...

Бури и градушки връхлетяха части от България (ВИДЕО+СНИМКИ)

На много места духаше силен вятър.

Бури и градушки връхлетяха части от България. Огромни ледени късове, колкото човешка длан, изпочупиха прозорци и пробиха изолацията на жилищни сгради в Червен бряг.

СНИМКИ НА ГРАДУШКАТА, ПАДНАЛА В СТРАНАТА, ВИЖТЕ ТУК

Силен пороен дъжд, придружен от градушка, затрудни сериозно и движението по пътя от и за ферибота в Оряхово и към АЕЦ „Козлодуй. Стихията се изви в час пик, когато трасето е изключително натоварено.

Подобни локални валежи имаше в цяла Северозападна България. Зрители на NOVA сигнализират за градушки на Подбалканския път в района на Копривщица. Ледени късове са паднали и в Софийско. Стихията не е подминала и Кърджали.

Бурята събори десетки дървета и клони в Пловдив. Част от тях паднаха върху автомобили. Сигнали за блокирани улици и скъсани жици постъпват в последните два часа на телефон 112. Има и щети по фасади на сгради.

Паднало дърво и клони затрудниха движението на входа на Пловдив на влизане от Карлово. Полиция е пристигнала на мястото и се очаква пожарникари да отстранят препятствията от пътя. Екипите се борят и с отстраняването на дърветата от автомобили в града.

Наводнение и в центъра на Велико Търново. Централната улица на старата столица се превърна в река. Отново под вода са магазини и аптека, което се случва за втори път в рамките на една седмица. Подобна беше ситуацията и на други локации в центъра на града.

20 сигнала за паднали дървета след силния вятър в Шумен са получени тази вечер в областната дирекция на полицията, съобщава БНР. Временно е преустановено движението на влаковете между гарите Разград-Самуил-Хитрино поради повреда в контактната мрежа, информират от БДЖ.

 

nova.bg

Повече...

Изложбата „Алкохол & Амбалаж” ще бъде част от Европейската нощ на музеите в Хасково

Една от популярните гостуващи експозиции на горнооряховския музей „Алкохол & Амбалаж” ще бъде част от празничната програма в Регионален исторически музей – Хасково, посветена на Европейската нощ на музеите. Изложбата, която е част от популярната поредица „Пороците”, ще бъде открита на 3 юли от 19.30 часа в зала „Временни изложби”, етаж 2 на хасковския исторически музей.


В изложбата екипът на Исторически музей – Горна Оряховица е събрал различни видове алкохолни бутилки, гарафи, чаши, халби и мострени етикети от началото на миналия век. Край тях своето важно място заемат сифони и шишета за сода, лимонада и други газирани придружители на алкохола. Особено красиви са няколко колекции от стъклени бутилки с различна форма и вместимост. В експозицията могат да се видят старите лимонадени шишета със закопчалка тип „кронка”. Показани са и други нестандартни методи за затваряне на бутилки.

Изложбата също така включва множество черно-бели снимки и фотографии с различно „алкохолно” послание. Върху някои от тях са изобразени типично български кръчмарско-юнашки сюжети с неочакван край. Не липсват и реклами за все още набиращата в началото на ХХ век популярност у нас бира. Специално място в експозицията заема фирма „Васил П. Буланов”, представена от даренията на неговата внучка.


Изложбата ще остане в Регионален исторически музей – Хасково до края на месец август.

Повече...

От 5 юли се затварят за движение участъци от ул. „Шейново“ за отстраняване на последствията от проливните дъждове

Със заповед на кмета на Общината инж. Добромир Добрев от 5 юли (понеделник) се въвежда временна организация на движение по ул. „Шейново“ в Горна Оряховица. Улицата се затваря за движение в участъка от кръстовището с ул.“Св. Княз Борис І“ до кръстовището с ул.“Македония“, както и двете прилежащи улици на „Шейново“ в затворения участък – ул.“Бузлуджа“ и ул.“Генерал Гурко“. Заповедта за временната организация на движение в сила до 9 август (понеделник).


След среща на кмета инж. Добромир Добрев с представители на ВиК „Йовковци“ е договорено да бъде направена цялостна подмяна на водоснабдяващата мрежа и преасфалтиране на три улици в Горна Оряховица. Ремонтът се налага заради нарушената настилка в следствие на проливния дъжд от изминалия уикенд. Започва цялостна подмяна на ВиК мрежата на ул. „Шейново“, ул. „Марица“ и ул. „Оборище“. Екипите на ВиК стартират дейностите от понеделник първо с ул. „Шейново“. Участъкът вече е подготвен за работа.


Екипите ще подменят ВиК мрежата и на останалите две улици поетапно. Ремонтните дейности ще се извършват от ВиК „Йоковци“.

Повече...

55 пострадали от проливния дъжда домакинства са посетили досега комисиите в три селища в община Горна Оряховица

3 комисии с представители на общинска администрация и Дирекция „Социално подпомагане“ бяха сформирани със заповед на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. В началото на седмицата те започнаха оглед на домовете, пострадали от проливните дъждове миналата събота. До сега комисиите са направили оглед на 55 домакинства в Долна Оряховица, Правда и Писарево. Тези три селища пострадаха най-много от бурята и там бе обявено частично бедствено положение.


33 са до сега огледаните имоти в Долна Оряховица с поражения от проливните дъждове. Наводнени са основно мази, гаражи, приземни етажи. В Правда са посетени 12 домакинства, като и там основните поражения са по дворните места, мазите, гаражите и приземни етажи на къщи. В Писарево комисията е посетила 10 къщи. Щетите са основно по дворовете, гаражите и мазите на домовете.


Голяма част от направените след посещенията протоколи са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“. Работата на комисиите продължава. Одобрените от Дирекция „Социално подпомагане“ домакинства ще бъдат подпомогнати с еднократна помощ в размер на 375 лв.


Прави се и организация за възстановяване на увредената от бедствието улична инфраструктура.

Повече...

Три медала за горнооряховските боксьори

  • Публикувано в Спорт

Изключително представяне и 3 медала за момичетата на Боксов клуб "Локомотив" Горна Оряховица на държавния личен шампионат по бокс в гр.Ботевград за девойки.


Дилияна Петрова защити шампионската си титла от Русе и с две безапелационни победи последователно отказа боксьорките на Ладимекс Пловдив на полуфинал и Омуртаг на финал в категория до 46 кг.


Златния медал е отплата за хъса и упоритостта на Дилиана, която е само на 15 и дава заявка за сериозно място в българския бокс при девойките.


Съотборничките и Дария Донева/48 кг./ и Ванеса Асенова/54 кг./ показаха прекрасна игра и също се качиха на почетната стълбичка, завоювайки бронзови медали в своите категории.


Поздравления за усърдния труд на треньорите в клуба Захари Мутафчиев и Борислав Иванов.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.