Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7760-шахматисти-на-протест-във-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7763-70-нови-случая-и-четирима-починали-в-търновско-след-к-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7761-хванаха-издирван-мъж-с-краден-автомобил-в-центъра-на-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7762-две-жени-от-павликени-и-свищов-са-нарушили-карантината-си): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7764-две-коли-се-удариха-край-михалци,-има-и-ранени): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Вторник, 09 Март 2021

Шахматисти на протест във Велико Търново

Шахматисти излизат на протест пред Община Велико Търново, съобщава БНР.

Причината за недоволството им е, че шеста година Общината не осигурява подходящо помещение на клуба по шах "Асеневци", където децата да тренират. По тази причина те са принудени да се събират по паркове и градинки.

В клуба тренират близо 300 деца от областта. Пъководителят на "Асеневци" и международен майстор по шах Цвета Галунова заяви, че за разлика от другите общини в региона, където са осигурени подходящи помещения, във Велико Търново това така и не се случва от години.

Тя посочи, че предстоят важни подготовки за състезания и на децата трябва да се даде възможност да излязат от онлайн средата и да поиграят с истински фигури и часовници. Това обаче към момента е невъзможно.

Петко Павлов, управител на общинското предприятие "Спортни имоти и прояви", увери, че се търси решение на проблема.

Предвижда се децата да играят протестни партии шах от 16.45 часа пред сградата на общината.

 

news.bg

Повече...

70 нови случая и четирима починали в търновско след К-19

За периода 24.02.2021 - 09.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 234,77 на 100 хил. души население (код на заболяемост червен).


През последното денонощие на територията на област Велико Търново новодиагностицираните случаи с COVID-19 са седемдесет (70).
Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: учител в СУ „Цв. Радословов“ гр. Свищов, персонал (1) в ДГ с. Царевец, община Свищов и педагог в ДГ „Райна Княгиня“ с. Недан, община Павликени, под карантина са поставени установените контактни лица и с предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени съответни противоепидемични мерки – почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в детските градини и училището; преминаване от присъствено обучение към обучение от разстояние в електронна среда; недопускане в детските градини на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни заболявания, и др.


Към 00:00 часа на 10.03.2021 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 5714 лица, от които:
- излекувани: 4731 лица,
- в домашна изолация: 489 лица,
- хоспитализирани: 123 лица,
- починали: 371 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани четири починали лица от област Велико Търново (двама мъже, съответно на 61 г. и 76 г., и две жени, съответно на 59 г. и 67 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица. Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Към 11:30 часа на 10.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1222, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID–19.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва: - Община Велико Търново – 157 лица на домашно лечение и 41 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 66 лица на домашно лечение и 19 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 21 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 8 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Лясковец – 16 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 82 лица на домашно лечение и 22 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 6 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 113 лица на домашно лечение и 22 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 17 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 3 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано.


Към 00:00 ч. на 10.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 8910 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 196 (195 първи дози и 1 втора доза). С втора доза са имунизирани общо 1328 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България. През седмицата продължава ваксинирането на изразилите желание за имунизация срещу COVID-19 лица от пациентските листи на общопрактикуващите лекари с ваксината COVID-19 Vaccine AstraZeneca, произведена от AstraZeneca. От 11 март 2021 г. стартира имунизирането на лицата, записани в Портала за ваксиниране срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca.

Повече...

Хванаха издирван мъж с краден автомобил в центъра на Търново

Служители на РУ – В. Търново установиха издирвани лек автомобил и 58-годишен мъж от Враца. Вчера при извършен обход в областния град е установен лек автомобил »Волво», обявен за издирване. В автомобила имало мъж, който представил на унфоремните свидетелство за управление на МПС, издадено на мъж от София. В хода на проверката е изяснено, че проверяваният е на 58 г. от Враца и е представил документ, издаден на друго лице. 58-годишният мъж се издирвал от 04 РУ при СДВР, с мярка «принудително довеждане», като свидетел по досъдебно производство. Той е приведен за изпълнение на мярката. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече...

Две жени от Павликени и Свищов са нарушили карантината си

Две жени, нарушили противоепидемичните мерки, установиха служители на полицейските управления в Свищов и Павликени. Вчера при извършени проверки в крайдунавския град и в хода на специализирана полицейска операция, в района на кооперативен пазар в Павликени са установени две жени, които присъствали в списъците на РЗИ с карантинирани лица, и които са нарушили предписанията, кат оса напуснали посочените от тях места за пребиваване. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Повече...

Две коли се удариха край Михалци, има и ранени

Катастрофа между два леки автомобила затруднява движението на изхода на с. Михалци в посока с. Мусина. Сигнал за произшествието е получен в 14,12 ч. По първоначална информация има двама пострадали, които са откарани за преглед в Спешна помощ - Павликени. Екипи на полицията регулират движението в района на произшестнвоето, което се осъществява в едната лента.

Сн. I see you KAT

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.