Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7873-разкриха-джебчийска-кражба-преди-четири-месеца): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7875-129-нови-случая-и-9-починали-в-търновско-след-к-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7872-кои-мерки-разхлабват-от-1-април-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/7874-задържаха-млада-лясковчанка-с-дрога): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7876-от-5-април-детските-градини-и-яслите-възобновяват-работа,-от-12-април-учениците-от-1-до-12-клас-се-връщат-в-училище-по-график): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 29 Март 2021

Разкриха джебчийска кражба преди четири месеца

Служители на полицейското управление във В. Търново разкриха кражба на пари от дамска чанта. Деянието е извършено в търговски обект в областния град, в края на декември миналата година. По данни на тъжителката от чантата й липсвали 500 лв. От проведените действия по разследването е установено, че извършител е 26-годишна жена от Елин Пелин, известна на полицията и осъждана. Тя е привлечена, като обвиняема, наложена й е мярка за неотклонение «подписка ». Причинените имуществени вреди са възстановени на потърпевшата.

Повече...

129 нови случая и 9 починали в търновско след К-19

За периода 16.03.2021 – 29.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 480,7 на 100 хил. души население.


През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са сто двадесет и девет (129).


Към 08:00 часа на 30.03.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 7217 лица, от които:
- излекувани: 5442 лица;
- в домашна изолация: 1052 лица;
- хоспитализирани: 287 лица;
- починали: 436 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID – 19 са регистрирани девет починали лица от област Велико Търново – четири жени, съответно на 69 г., 73 г. и 81 г. (2) и пет мъже, съответно на 45 г., 46 г., 79 г. и 81 г. (2). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 376 лица на домашно лечение и 89 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 143 лица на домашно лечение и 38 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 22 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 10 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Лясковец – 26 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 170 лица на домашно лечение и 34 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 14 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 247 лица на домашно лечение и 94 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 35 лица на домашно лечение и 15 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 9 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани.


Към 10:30 ч. на 30.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1683, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


Към 00:00 ч. на 30.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 12820 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 100 (34 първи дози и 66 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 2303 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


На 30.03.2021 г. в РЗИ – Велико Търново ще бъдат доставени ваксини срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech – 75 флакона (450 дози) и на AstraZeneca – 70 флакони (700 дози). По-голямата част и от двата вида ваксини ще бъдат разпределени на общопрактикуващи лекари за обхващане на заявилите желание за имунизация лица от пациентските им листи.


През седмицата продължават имунизациите на лицата, включени във фази I – IV на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 и на лицата, записани чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“ в имунизационните кабинети в областта.

Повече...

Кои мерки разхлабват от 1 април (ВИДЕО)

Това обяви на брифинг здравният министър.

Частично разхлабване на ограничителните мерки у нас. Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че учениците ще се върнат в училище от 12 април по график, който ще бъде изработен съвместно с министъра на образованието Красимир Вълчев. Децата ще се завърнат в детските градини и яслите от 5 април.

„Вчера с много експерти коментирахме какво трябва да се случи занапред. Най-високо натрупване на мнения има за връщане на учениците в училище от 12 април. Децата ще се върнат в детските градини и яслите на 5 април”, каза той.

Министърът обясни, че има предложение от 1 април фитнесите да работят с 30 процента капацитет, a театрите да отворят от тази дата.

„Най-вероятно това ще бъде факт в заповед, която ще издам. Засега не предвиждаме мероприятия на закрито да се провеждат до края на април”, посочи Ангелов.

„Моловете и големите магазини няма да бъдат отворени от 1 април. Обмисля се отваряне на ресторантите само с открити градини. Нощните заведения остават затворени”, заяви още здравният министър.

„Леко обнадеждени сме от факта, че на национално ниво броят на хоспитализираните леко започва да намалява. Надяваме се това да стане трайна тенденция. В Кюстендил се наблюдава такава от около седмица, в някои други областни градове - също. Надяваме се да сме на най-високата точка на пика, за който говорим”, допълни още той.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обясни, че в 2/3 от областите на страната няма проблем с леглата и натоварването в болниците.

„Да, натискът в момента е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-голяма. За най-натоварените области като София, Бургас, Шумен и др. няма откази за приемане и болниците намират начин да се справят със ситуацията”, каза той.

Относно мерките доц. Кунчев каза, че трябва да се взема предвид, че около милион българи вече са защитени. Вероятната бройка на преболедувалите е 500 000, а 450 000 са имунизирани.

„Това е все още малко, за да се отрази на епидемиологичния процес. Но е достатъчно голяма бройка, която да доведе до намаляване на темпа на нарастване, който наблюдаваме през последната седмица”, посочи доцентът.

Главният държавен здравен инспектор обясни, че се отваря това, което не крие риск. „В заведенията - само откритите пространства, фитнесите, спортните и танцовите зали, там, където хората могат да намерят отдушник от мерките”, каза още той.

Кунчев беше категоричен, че ново затягане на мерките ще има, когато заболеваемостта продължи да расте рязко нагоре. В момента това, по думите му, е преодоляно и се върви към плато.

Той разясни, че в края на април ще има свободен избор на ваксини. „По-скоро трябва да работим върху мотивацията на гражданите, за да достигнем тези 70%, които ще ни осигурят спокойствие като общество”, добави главният държавен здравен инспектор.

 

nova.bg

Повече...

Задържаха млада лясковчанка с дрога

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Снощи в 20,30 ч. в Лясковец е предприета проверка на 22-годишна местна жителка, известна на полицията. В началото на проверката тя изхвърлила на земята топче, съдържащо суха тревиста маса, която при полеви наркотест е реагирала на коноп. Задържана е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

От 5 април детските градини и яслите възобновяват работа, от 12 април учениците от 1 до 12 клас се връщат в училище по график

Министърът на здравеопазването издаде заповед за противоепидемичните мерки от 1 април. От понеделник, 5 април, детските градини и яслите да възобновят работата си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица. Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

Кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления ще са отворени за посетители от 1 април, при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове и плувни басейни и комплекси, при използване на не повече от 30% от капацитета им и спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

От 1 април до 12 април на магазините с нетна търговска площ над 300 кв. м., предлагащи нехранителни стоки, се разрешава работа с клиенти само на откритите площи, прилежащи към търговския обект.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на април.

 

coronavirus.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.