Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7858-велико-търново-отново-ще-подкрепи-глобалната-инициатива-„часът-на-земята”): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/7857-горнооряховчанин-измами-лясковчанин-с-300-лв-,-обещал-да-му-оправи-покрива): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7859-спасиха-от-студа-черен-щъркел-във-великотърновско-село-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7856-89-нови-случая-и-трима-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 25 Март 2021

Велико Търново отново ще подкрепи глобалната инициатива „Часът на Земята”

Велико Търново. Велико Търново отново ще се включи в глобалната екологична инициатива "Часът на Земята". Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. В 20.30 часа на 27 март за един час ще бъде изгасено художественото осветление на символите на старопрестолния град - крепостите Царевец и Трапезица, църквите "Св. Четиридесет мъченици" и "Св. Димитър", катедралния храм "Рождество Богородично", сградата на Община Велико Търново, ХГ "Борис Денев" и други.

 

focus-news.net

Повече...

Горнооряховчанин измами лясковчанин с 300 лв., обещал да му оправи покрива

36-годишен мъж от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан е обвинен в измама. В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че в периода октомври - ноември 2020 г. той е въвел в заблуждение мъж от Лясковец, че ще направи ремонт на покрива на имота му в с. Козаревец. Взел предварително уговорената сума от 300 лв., но не свършил работата. След доклад на материалите в прокуратурата 36-годишният мъж е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Повече...

Спасиха от студа черен щъркел във великотърновско село (ВИДЕО)

Птицата е открита в локва край пътя в безпомощно състояние.

Черен щъркел беше спасен от семейство във великотърновско село. Редкият вид птица е намерена премръзнала в безпомощно състояние, преди два дни, когато температурите паднаха драстично и имаше обилен снеговалеж.

Бащата на Габриела Белева се прибира от работа в началото на седмицата с необичаен спътник – премръзнал черен щъркел. Птицата е открита в локва край пътя в безпомощно състояние.

Семейството на Габриела обмисляло да търси съдействие от орнитолог, но щъркела бързо се е съвзел в топлата стая.

"Той се постопли и след няколко часа се опитваше да стане, да лети. В стаята беше невъзможно и го преместихме при другите животни. Нахранихме го с цаца, защото в интернет видяхме, че се храни с риба. Сложихме царевичка, жито покрай другите животни", разказва Габриела.

Черният щъркел е проявил и характер.

"Гонеше кучетата, защото вкъщи имаме кученца. И като се освести започна да трака, вдигаше си перушината, за да ги плаши ние ги махнахме", споделя още тя.

След три престой на топло в село Миндя, докато времето беше лошо, щъркелът е пуснат в естествената му среда.

Поверието гласи, че да видиш черен щъркел е на късмет. А в село Миндя, дори са се докоснали до редкия вид птица.

 

nova.bg

Повече...

89 нови случая и трима починали след К-19 в търновско

За периода 12.03.2021 – 25.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 455,4 на 100 хил. души население.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са осемдесет и девет (89).

Към 00:00 часа на 26.03.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 6928 лица, от които:
- излекувани: 5282 лица;
- в домашна изолация: 963 лица;
- хоспитализирани: 272 лица;
- починали: 411 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID – 19 са регистрирани пет починали лица от област Велико Търново (трима мъже, съответно на 60 г., 68 г. и 70 г., и две жени, съответно на 87 г. и 88 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 348 лица на домашно лечение и 83 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 123 лица на домашно лечение и 28 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 17 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 9 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Лясковец – 27 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 162 лица на домашно лечение и 37 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 7 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 227 лица на домашно лечение и 92 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 34 лица на домашно лечение и 8 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 9 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани.


Към 9:00 ч. на 26.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1774, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Към 00:00 ч. на 26.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 12411 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 217 (189 първи дози и 28 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 2155 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


Продължава ваксинирането на лицата, включени във фази I – III от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България (по предварително изготвен график) и на лицата, записани чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.