Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7850-опит-за-измама-жена-подправи-датата-си-за-втора-ваксинация-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7853-97-нови-случая-в-търновско-и-една-починака-жена-след-к-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7851-каква-е-пътната-обстановка-в-прохода-на-републиката-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7855-общинският-съвет-намали-таксата-смет-за-фирмите,-спрели-дейност-по-време-на-двете-затваряния-заради-коронакризата): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7852-две-коли-се-удариха-челно-на-пътя-русе-в-търново,-има-пострадали-снимки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7854-единият-пострадал-при-катастрофата-край-в-търново-е-тежко-ранен): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Сряда, 24 Март 2021

ОПИТ ЗА ИЗМАМА: Жена подправи датата си за втора ваксинация (ВИДЕО)

Тя настояла ваксината да й бъде поставена месец по-рано, защото ще пътува в чужбина.

Жена от Велико Търново се опита да измами РЗИ подправяйки датата си за втора имунизация. Тя настояла ваксината да й бъде поставена месец по-рано, защото ще пътува в чужбина.

Всичко се случва в неделя, когато в имунизационния кабинет на Ввеликотърновската здравна инспекция пристига жена, която показва картонче, на което за втора дата на ваксинация е посочен денят 21 март.

„Номерът не мина, защото всичко е строго документирано. Хората възприемат имунизацията като транзитна виза, като международен паспорт. А това е превантивна мярка.”, обясни д-р Светла Моминска от РЗИ-В. Търново. Тя предупреждава, че по-ранното поставяне на втора ваксина е опасно.

В здравната инспекция са били свидетели и на други опити за измама от страна на хора, които идват да се ваксинират.

Районната прокуратура вече се сезира по случая.

 

nova.bg

Повече...

97 нови случая в търновско и една починака жена след К-19

За периода 11.03.2021 – 24.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 443,7 на 100 хил. души население.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са деветдесет и седем (97).

Към 00:00 часа на 25.03.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 6839 лица, от които:
- излекувани: 5321 лица;
- в домашна изолация: 934 лица;
- хоспитализирани: 268 лица;
- починали: 406 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID – 19 е регистрирано едно починало лице от област Велико Търново (жена на 45 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството на починалата жена.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 332 лица на домашно лечение и 82 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 115 лица на домашно лечение и 27 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 15 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 10 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Лясковец – 23 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 171 лица на домашно лечение и 39 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 7 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 214 лица на домашно лечение и 93 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 37 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 10 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани.


Към 9:00 ч. на 25.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1845, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Към 00:00 ч. на 25.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 12194 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 295 (283 първи дози и 12 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 2127 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


През седмицата продължава ваксинирането на лицата, включени във фази I – III от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България (по предварително изготвен график) и на лицата, записани чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“.

Повече...

Каква е пътната обстановка в Прохода на Републиката/ВИДЕО/

Вчера обилният снеговалеж създаде затруднения.

Лошо време в Централна България. Обилният снеговалеж създаде затруднения с придвижването по пътищата в късните часове на вчерашния ден.

Едно от най-натоварените места в тази част на страната е Проходът на Републиката. Тази сутрин обстановката там остава тежка.

„Към момента пътната обстановка е доста усложнена, предвид и обилния снеговалеж, който продължава. В горната част на Прохода има към момента пропускливост на тежкотоварните и останалите превозни средства”, заяви инж. Венцислав Ангелов.

Още по темата гледайте във видеото.

 

nova.bg

Повече...

Общинският съвет намали таксата смет за фирмите, спрели дейност по време на двете затваряния заради коронакризата

Фирмите, които поради обявеното извънредно положение и епидемична обстановка не са развивали стопанска дейност в имот на територията на община Горна Оряховица по време на двете затваряния заради коронакризата през миналата година, ще бъдат освободени от такса смет в частта й за услугата сметосъбиране и сметоизвозване. Решението бе взето гласувано на днешното заседание на Общинския съвет.


Темата бе дискутирана през февруари на специална среща между собственици на заведения, представители на общинската администрация и на ресорни комисии в местния парламент. Тя бе организирана от председателя на Общинския съвет Димитър Николов, който пое ангажимент предложението да влезе в дневния ред на сесията през март. Днес то бе единодушно подкрепено от общинските съветници.


Фирмите няма да плащат за сметосъбиране и сметоизвозване за периодите 13 март – 13 май 2020 г. и 27 ноември – 31 декември 2020 г. В срок до 16 април заинтересованите следва да подадат в Общината заявление-декларация по образец. Подадени след тази дата заявления няма да бъдат разглеждани.


Специална комисия ще разгледа постъпилите заявления и ще реши кои от кандидатстващите отговарят на условията. Отдел „Местни данъци и такси“ в Общината ще преизчисли задълженията на одобрените. Средствата се прихващат от задълженията за 2021 г. или бъдещи задължения за такса битови отпадъци.


Освобождаването не се прилага при лица, които не са предприятия по смисъла на ЗМДТ, лица, които не са собственици/ носители на вещно право на ползване върху недвижимия имот и при такива, които не са подали заявление в срок.

Повече...

Две коли се удариха челно на пътя Русе - В. Търново, има пострадали (СНИМКИ)

Катастрофа между два автомобила затруднява движението по пътя В. Търново - с. Самоводене, в района на бензиностанция "Петрол". По първоначална информация единият водач и пътник от автомобила са откарани за преглед в Спешна помощ - В. Търново. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите им са отрицателни. Екипи на полицията пропускат автомобилите, пътуващи по това направление поетапно.

Повече...

Единият пострадал при катастрофата край В. Търново е тежко ранен

Пострадалият при катастрофата на пътя В. Търново - Русе, край с. Самоводене водач е с фрактура на крак и гръбначен стълб и мозъчен кръвоизлив. Настанен е за лечение. Пътникът е с по-леки травми и след преглед е освободен за домашно лечение. Дежурна оперативна група ще извърши оглед на местопроизшествието. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.