Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7804-пролетен-концерт-с-бисери-от-световната-класика-поднася-великотърновският-театър): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7807-119-случая-на-к-19-в-търновско,-един-мъж-е-починал): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7805-възрастна-жена-обгоря-при-пожар-в-дома-си-в-кв-калтинец): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/7808-20-годишен-от-лясковец-измамил-жена,-продал-й-неизползваемо-бмв): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7806-тир-и-кола-се-удариха-край-масларево,-няма-пострадали): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7809-разкриха-кражба-на-пари-в-еленско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Вторник, 16 Март 2021

Пролетен концерт с бисери от световната класика поднася великотърновският театър

Бисери от световната оперна и оперетна класика ще поднесе на публиката в своя традиционен пролетен концерт екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Галаконцертът „Пролетна магия“ ще се проведе на 23 март от 19 часа в голяма зала на МДТ. Посветен е на празника на старата столица 22 март и на Международния ден на театъра, който се отбелязва на 27 март.


В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Верди, Бизе, Пучини, Делиб, Щраус, Калман, Лехар, Бърнстейн, Уебър. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на госта Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София.


В бляскавия музикален спектакъл участва оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Мирела Ябанджиева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев. Специални гости са изпълнителите Гергана Стоянова – солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и тенорът Александър Баранов, който е започнал своята творческа кариера като оркестрант в МДТ, а сега покорява сцените в цялата страна като солист.


Билети за галаконцерта на 23 март от 19 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването спектаклите се провеждат при спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

 

Повече...

119 случая на К-19 в търновско, един мъж е починал

За периода 03.03.2021 – 16.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 351,7 на 100 хил. души население.


През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са сто и деветнадесет (119).


Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 4 клас в СУ „Емилиян Станев“ и ученици от 3 клас (1) и 6 клас (1) в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Велико Търново; учител от начален етап на обучение в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Батак, община Павликени и служител в „Център за социална рехабилитация и интеграция“ – Велико Търново, под карантина са поставени установените контактни на заболелите лица и са разпоредени съответни противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция в обектите, организиране на обучение в електронна среда и др.).


Към 00:00 часа на 17.03.2021 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 6218 лица, от които:
- излекувани: 4894 лица;
- в домашна изолация: 765 лица;
- хоспитализирани: 170 лица;
- починали: 389 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 е регистрирано едно починало лице от област Велико Търново (мъж на 76 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семейството на починалото лице.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 240 лица на домашно лечение и 62 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 101 лица на домашно лечение и 28 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 20 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 11 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Лясковец – 24 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 153 лица на домашно лечение и 19 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 6 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 182 лица на домашно лечение и 40 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 21 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 7 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани.


Към 9:30 ч. на 17.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1663, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


Към 00:00 ч. на 17.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 10542 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 93 (61 първи дози и 32 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1536 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


През седмицата продължават имунизациите на лица, пряко ангажирани в изборния процес и на лицата, включени в I – III фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Повече...

Възрастна жена обгоря при пожар в дома си в кв. Калтинец

63-годишна жена е пострадала при пожар в дома си в горнооряховския квартал "Калтинец" тази сутрин. Сигналът е получен в 07,17 ч. На адреса незабавно е изпратен екип на РС "ПБЗН" - Г. Оряховица. По първоначална информация огънят е тръгнал от късо съединение. 63-годишната обитателка на имота е откарана в Спешна помощ - В. Търново с обгаряния по лицето и крака. Огънят е унищожил 5 кв. м. кара таван на стаята и са опушени 40 кв. м. стени.

Повече...

20-годишен от Лясковец измамил жена, продал й неизползваемо БМВ

20-годишен от Лясковец е обвинен в измама с покупко-продажба на лек автомобил. Работата по случая е започнала след сигнал в началото на февруари от 50-годишна жена от В. Търново. Тя обяснила, че е била измамена от мъж, с който е скючила договор за покупко-продажба на лек автомобил «БМВ», регистриран в страната. Получила обаче лек автомобил «БМВ» друг модел, който не може да бъде регистриран в Бългжария и е негоден за движение по пътната мрежа. По този начин тя била ощетена с около 2200 лв., които представляват разликата от продажната цена на двете возила. В хода на разследването е установен извършителя – 20-годишен от Лясковец, неизвестен до момента на полицията. Привлечен е в качеството на обвиняем. Причинената имуществена вреда е възстановена на потърпевшата.

Повече...

Тир и кола се удариха край Масларево, няма пострадали

Затруднено е движението по пътя Плевен - Бяла, в района на с. Масларево, заради катастрофа. По първоначална информация са се ударили лек и товарен автомобил. Пострадали няма. Движението в района на катастрофата се регулира от служители на РУ - П. Тръмбеш и се осъществява в едната лента. Произшествието ще бъде обработено по административен ред.

Повече...

Разкриха кражба на пари в еленско

Кражба на портмоне с пари и лични документи разкриха служители на полицейското управление в Елена. Сигнал за случая е получен вчера. По данни на тъжителката в портмонето е имало около 240 лв. и документи. От проведените незабавни действия по разследването е установено, че изършител е 67-годишен мъж от с. Руховци, неизвестен до момента на полицията. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. По случая е образувана преписка, която ще бъде докладвана в прокуратурата.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.