Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7798-126-нови-случая-в-търновско-и-четирима-починали-след-к-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7802-четиримата-обвиняеми-за-разкритото-депо-с-марихуана-бяха-задържани-по-искане-на-окръжна-прокуратура-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7803-докараха-дезинфектантите-за-изборите-в-търново-с-гражданска-защита-снимки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7797-рекорд-по-фалшиви-сигнали-жена-от-горна-оряховица-звъни-постоянно-на-спешна-помощ-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7799-обраха-жилище-в-лесичери): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7800-отново-кражба-на-катализатор): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7801-мъж-от-писарево-наруши-карантината-си): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 15 Март 2021

126 нови случая в търновско и четирима починали след К-19

За периода 02.03.2021 – 15.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 327,2 на 100 хил. души население.
През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са сто двадесет и шест (126).


Към 00:00 часа на 16.03.2021 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 6099 лица, от които:
- излекувани: 4865 лица;
- в домашна изолация: 680 лица;
- хоспитализирани: 166 лица;
- починали: 388 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани четири починали лица от област Велико Търново (двама мъже, съответно на 67 г. и 89 г., и две жени, съответно на 61 г. и 65 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 222 лица на домашно лечение и 56 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 87 лица на домашно лечение и 30 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 18 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 11 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;
- Община Лясковец – 25 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 131 лица на домашно лечение и 13 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 9 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 154 лица на домашно лечение и 47 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 15 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 8 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано.


Към 9:00 ч. на 16.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1483, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


Към 00:00 ч. на 16.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 10449 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 48 (30 първи дози и 18 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1504 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


През седмицата продължават имунизациите на лица, пряко ангажирани в изборния процес и на лицата, включени в I – III фаза от Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Повече...

Четиримата обвиняеми за разкритото депо с марихуана бяха задържани по искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново

По искане на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Окръжен съд - Велико Търново взе мерки за неотклонение задържане под стража по отношение на четиримата обвиняеми по досъдебното производство за разкритото депо с марихуана на територията на града – престъпление по чл. 354а, ал 2 от НК.


С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че на 11.03.2021г., в гр. Велико Търново, в съучастие Л.Т. и П.Г. като извършители и с И. М. - помагач, без надлежно разрешително съгласно Закона за наркотичните вещества и прекурсорите, придобили и държали с цел разпространение, а П.С. разпространил високорискови наркотични вещества – коноп/марихуана/. Наркотичните вещества са с общото тегло 21 060 грама на стойност 126 360 лева, като са в особено големи размери.


За престъплението по чл.354а, ал.2, изр.2, пр.3 от НК, за което са привлечени четиримата обвиняеми, се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от пет до петнадесет години.


Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и е налице реална опасност лицата да се укрият или да извършат други престъпления. Поради това съдът определи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на четиримата обвиняеми.


Определението на Окръжен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Велико Търново.
Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Повече...

Докараха дезинфектантите за изборите в Търново с "Гражданска защита" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Започнаха доставките на дезинфекционни препарати и екипировка за секционните избирателни комисии в цялата страна.

Във Велико Търново бяха докарани два тона материали за цялата област. Още днес те бяха раздадени на общините, които ще ги разпределят по секциите. В организацията по раздаването на препарати за дезинфекция се включиха военни, които вдигнаха палатка, която беше импровизиран разпределителен пункт.

IMG 20210316 164830

А препаратите бяха доставени от Гражданска защита.

 

Повече...

Рекорд по фалшиви сигнали: Жена от Горна Оряховица звъни постоянно на Спешна помощ/ВИДЕО/

Съседите започват подписка за изселването й.

68-годишна жена от Горна Оряховица стана национален рекордьор по брой повиквания на Спешна помощ на телефон 112.

В 90 процента сигналите са безпричинни. Лекари, полиция и съседи на жената буквално са вдигали ръце от нея, а очевидно и нейните роднини, защото живее сама и продължава с тормоза си над лекарите.

Маргарита Тапятова живее в кв. „Гарата”. Тя звъни по няколко пъти на ден на Спешна помощ. При повечето от идванията си медиците не намират здравословен проблем.

Съседите също разказват, че тя се обажда на линейка всеки ден.

„Звъня им всеки ден, за да дойдат и да ме прегледат”, казва Маргарита.

Жената има дъщеря и син, но те не живеят при нея. Съседите са започнали подписка, с която настояват жената да бъде настанена в специализирана институция.

Повече по темата гледайте във видеото

 

nova.bg

Повече...

Обраха жилище в Лесичери

Кражба на пари от жилище в с. Лесичери, разследват служители на полицейското управление в Павликени. Деянието е извършено на 11 март, като извършителят е проникнал в жилището през незаключена врата. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Отново кражба на катализатор

Кражба на катализатор от лек автомобил, паркиран пред жилищен блок в Павликени, разследват служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено в периода 14-15 март. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Повече...

Мъж от Писарево наруши карантината си

Мъж, нарушил противоепидемичните мерки, установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Вчера при извършена проверка на 31-годишен мъж от с. Писарево е установено, че същият фигурира в списъците на РЗИ с карантинирани лица, но е напуснал посочения за пребиваване адрес, с което е нарушил предписанията на РЗИ. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.