Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7780-разбиха-депо-за-разпространение-на-наркотици-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7781-78-нови-случая-и-двама-починали-мъже-в-търновско-след-к-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7779-20-улици-се-асфалтират-в-горнооряховско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Петък, 12 Март 2021

Разбиха депо за разпространение на наркотици/ВИДЕО/

При акцията е открито и голямо количество марихуана.

Депо за разпространение на наркотици разбиха антимафиоти във Велико Търново. При акцията е открито и голямо количество марихуана.

Мащабната акцията е проведена на 11 март и е включила локации в София, Благоевград, Петрич, Велико Търново, Свищов.

Задържани са общо седем души, на четирима от тях са повдигнати обвинения за притежание и разпространение на наркотици.

Депото във Велико Търново е съхранявало дрога, която се е разпространявала по всички точки на страната ни. А намереното количество е над 20 килограма.

Вижте повече във видеото.

 

nova.bg

Повече...

78 нови случая и двама починали мъже в търновско след К-19

За периода 27.02.2021 – 12.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 293,7 на 100 хил. души.


През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са седемдесет и осем (78).


Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при ученик от 6 клас в ОУ „Св. Климент Охридски“ и ученик от 11 клас в СУ „Бачо Киро“ – Павликени под карантина са поставени установените контактни на заболелите лица (16 ученика от ОУ „Св. Климент Охридски“ и 19 – от СУ „Бачо Киро“) и са разпоредени съответни противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция в училищата, организиране на обучение в електронна среда и др.).


Към 00:00 часа на 13.03.2021 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 5947 лица, от които:
- излекувани: 4791 лица;
- в домашна изолация: 618 лица;
- хоспитализирани: 157 лица;
- починали: 381 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани две починали лица от област Велико Търново (мъже, съответно на 57 г. и 78 г.). РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 199 лица на домашно лечение и 51 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 81 лица на домашно лечение и 31 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 20 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 9 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Лясковец – 20 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 111 лица на домашно лечение и 22 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 7 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 149 лица на домашно лечение и 37 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 18 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;
- Община Сухиндол – 4 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано.


Към 10:00 ч. на 13.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1583, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Към 00:00 ч. на 13.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 10401 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 441 (384 първи дози и 57 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1486 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


От 12.03.2021 г. в област Велико Търново, както и в цялата страна, временно е преустановена имунизацията срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca.

 

Повече...

20 улици се асфалтират в горнооряховско

Двайсет улици се асфалтират в селищата на общината с част от средствата, отпуснати с постановление на Министерския съвет в края на миналата година. В края на миналата година Правителството гласува 2 милиона лева за инфраструктурни проекти на Община Горна Оряховица. Субсидията е разделена на две – половината е за селищата на общината, а малко по-малко от милион остава за улици в общинския център. Две бригади работят едновременно в два лъча. Първият е Правда, Янтра, Първомайци, Поликраище, другият е в посока Драганово и селата в източната част на общината. Най-много улици ще се направят в Първомайци – пет, но пък и най-голямото село се слави с най-разбита инфраструктура досега. Има поне по една улица във всяко населено място, която ще бъде ремонтирана в тази кампания. До изборите се планира да приключат около 80% от ремонтните работи по селата, като през април ще се продължи в Писарево и Долна Оряховица.


Заедно с това ще започнат и ремонтите в Горна Оряховица, където ще се разчита и на допълнителни средства, а не само на парите от постановлението. В момента Общината кандидатства с няколко проекта по Бедствия и аварии и се разчита, че все някой ще получи финансиране.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.