Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7776-намериха-откраднат-автомобил-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7777-общинският-кризисен-щаб-за-борба-с-коронавируса-прие-нови-противоепидемични-мерки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/7778-навършват-се-седем-години-от-смъртта-на-командоса-емил-шарков): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7774-62-нови-случая-в-търновско-и-четирима-починали-за-денонощие-след-к-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=https://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7775-хванаха-пиян-шофьор-с-над-два-промила): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 11 Март 2021

Намериха откраднат автомобил в Търново

За броени часове служители на РУ – В. Търново установиха издирван автомобил. Сигнал за случая е получен вчера, малко след 08,00 ч. По данни на тъжителя противозаконно е бил отнет лек автомобил «Фолксваген», паркиран пред жилище в областния град. При извършен охбход в района на същата ули ца возилото е намерено с взломена ключалка и ел.инсталация за запалване. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече...

Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса прие нови противоепидемични мерки

Нарастването на заболеваемостта от covid-19 е много стръмно. От 1 януари до сега в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ са приети 179 пациенти с коронавирусна инфекция, като близо половината от тях са постъпили от началото на месец март. Починалите пациенти са 21. Смъртността е малко по-висока от миналата година. Данните бяха оповестени от управителя на здравното заведение д-р Иван Иванов на днешното заседание на Общинският кризисен щаб за борба с коронавируса. Срещата бе свикана от кмета на Общината инж. Добромир Добрев по повод нарастващата заболеваемост и след препоръки, дадени от Областния кризисен щаб.


Всеки пациент, който постъпва в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ се тества с бърз антигенен тест. Съмнителните за ковид, постъпват в т. нар. триаж и им се пуска PCR тест. Ако и той е положителен се настаняват за лечение. Към момента пациентите с ковид инфекция в болницата са 35. Настанени са в Инфекциозно и Трето вътрешно отделения, а 5 от тях са в Интензивното отделение. Има възможност при рязко увеличаване на болните да бъдат разкрити още 42 легла в други две отделения. Ако има нещо положително, това е, че персоналът е на линия, тъй като повечето от колегите преболедува през есента, а голяма част се ваксинираха, информира д- Иванов.


На днешното заседание на общинския щаб по препоръка на Областния кризисен щаб бе решено да се преустановят репетициите и изявите на танцови школи и самодейни състави, осъществяващи дейността си към читалищата и на територията на имоти, общинска собственост считано до 31.03.2021г. При регистрирана 14-дневна заболеваемост в област Велико Търново над 300 на 100 хил. души население, директорите на училища своевременно да инициират преминаването на обучението в електронна среда, съгласно и при условията на Заповед РД 09-3158/11.11.2020 г. на министъра на образованието. Забранява се организирането и провеждането на бит пазари на територията на община Горна Оряховица считано от 15.03.2021г.


Пълният текст на заповедта е публикуван в прикачения файл.

Повече...

Навършват се седем години от смъртта на командоса Емил Шарков

В неделя, на 14 март 2021 година, се навършват седем години от убийството на командоса Емил Шарков. Той беше прострелян, а петима негови колеги бяха тежко ранени, по време на спецакция в дома на барикадиралия се Петко Петков. Стрелецът е с доживотна присъда без право на замяна.


Седем години след трагедията, всички лясковчани помнят онзи злополучен ден и ужасните изстрели в ранния час на 14 март 2014 година.
В памет на героя, ръководството на Община Лясковец издигна плоча – паметен знак за полицая, загинал, изпълнявайки своя служебен дълг, в защита на учениците от близкия корпус I на лясковската гимназия „Максим Райкович“. Почит към загиналия отдават всяка година общинското ръководство, учители, ученици, граждани, както и колегите на убития и неговото семейство.


Заради наложените мерки в епидемичната обстановка, панихида и почетен ритуал няма да има за втора поредна година. Но през междучасията на петъчния ден преди годишнината, деца от началните класове с учителите си свеждаха глави и слагаха цветя на плочата на героя, поставена преди 6 години на фасадата на училището.


Паметта за Шарков днес беше почетена и от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Заедно с директора на училището Даниела Арабаджиева, положиха своите букети и помълчаха в знак на уважение и почит към саможертвата на Емил Шарков и безвъзвратно изгубения човешки живот.


На самия ден, 14 март се очаква и командосите от отряда на загиналия, съпругата и близките му също да отдадат почит по повод 7 години от кончината на техния другар, съпруг и син.


Поклон пред светлата му памет!

 

www.lyaskovets.bg

Повече...

62 нови случая в търновско и четирима починали за денонощие след К-19

За периода 26.02.2021 – 11.03.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 277,3 на 100 хил. души.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са шестдесет и две (62).

Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 11 клас в Професионална гимназия по моден дизайн, ученик от 11 клас в Профилирана хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ и дете в ДГ „Св. Кирил и Методий“ в гр. Велико Търново, и персонал (1) в ДГ „Елена Грънчарова“ и ученик от 9 клас в Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ в гр. Горна Оряховица под карантина са поставени установените контактни на заболелите лица и са разпоредени съответни противоепидемични мерки (почистване и дезинфекция, организиране на обучение в електронна среда и др.).

Към 00:00 часа на 12.03.2021 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 5869 лица, от които:
- излекувани: 4769 лица;
- в домашна изолация: 575 лица;
- хоспитализирани: 146 лица;
- починали: 379 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани пет починали лица от област Велико Търново – четирима мъже, съответно на 62 г., 75 г. и 87 г. (2) и жена на 74 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.

Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 187 лица на домашно лечение и 44 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 71 лица на домашно лечение и 31 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 23 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 10 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Лясковец – 18 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 100 лица на домашно лечение и 23 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 7 лица на домашно лечение и 2 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 135 лица на домашно лечение и 35 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 20 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;
- Община Сухиндол – 4 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано.


Към 9:30 ч. на 12.03.2021 г.:
- карантинирани лица: 1434, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Към 00:00 ч. на 12.03.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 9960 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 774 (729 първи дози и 45 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 1429 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


В областта продължава ваксинирането на лица от пациентските листи на общопрактикуващите лекари, изразили желание за имунизация срещу COVID-19, както и на записаните в Портала за ваксиниране срещу COVID-19 с ваксината на AstraZeneca. На 11.03.2021 г. в имунизационните кабинети в РЗИ – Велико Търново и МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД бяха ваксинирани първите записани чрез Портала за ваксиниране срещу COVID-19 лица с ваксината на AstraZeneca.

Повече...

Хванаха пиян шофьор с над два промила

Водач, употребил алкохол установиха служители на РУ – П. Тръмбеш. Снощи в с. Петко Каравелово при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 54-годишен мъж от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,26 промила. Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Срещу него е започнато бързо производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.