Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7911-театърът-кани-децата-на-велико-търново-на-мюзикъла-„патиланци“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7912-силен-преференциален-вот-за-кандидат-депутатите-във-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7917-таксиметрови-шофьори-се-биха-в-центъра-на-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7910-хаос-и-дълго-чакане-при-предаването-на-протоколите-в-страната-обзор): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/спортни-новини-вт/item/7918-нов-футболен-терен-ще-бъде-изграден-западно-от-стадион-„ивайло“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7913-103-нови-случая-и-10-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7914-годишните-технически-прегледи-поскъпват-заради-новите-стикери): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7915-мъртво-пиян-шофьор-обърна-колата-си-край-мерданя): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7916-измамница-завлече-приятелката-си-от-кесарево-с-два-бона-в-евро): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 05 Април 2021

Театърът кани децата на Велико Търново на мюзикъла „Патиланци“

Екипът на Музикално-драматичния театъра „Константин Кисимов“ ще зарадва децата на Велико Търново с веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Те са главните герои в детския мюзикъл „Патиланци”, който ще бъде представен на 10 април /събота/ от 11 часа в голяма зала на театъра. С обичания спектакъл се възстановяват съботните представления за деца в старата столица.


Мюзикълът „Патиланци“ е на композитора Александър Йосифов, а либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца. В спектакъла са представени шест различни истории, подбрани успешно от Банчо Банов. На сцената се срещат любимите на всички баба Цоцолана, палавият Патиланчо, Дана, Данчо, Ганчо и куп други колоритни герои. Под съпровода на музика и забавни песни те се отдават на щури патилански игри и веселие.


Режисьор на спектакъла е Стефан Донев, а диригент - Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова. В „Патиланци” участват солисти и оркестър на МДТ „Константин Кисимов”.


Билети за детския мюзикъл се продават на касата на великотърновския театър. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването представленията се провеждат при 30 % пълняемост на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

 

Повече...

Силен преференциален вот за кандидат-депутатите във Велико Търново

В област Велико Търново, където машинното гласуване беше спряно, като действителни са отчетени подадените по този начин четири хиляди и сто гласа.

Повече от 26 часа продължи предаването и обработването на изборните книжа в Районната избирателна комисия и според окончателните данни ГЕРБ - СДС е първа политическа сила с 24% от вота.

330 са гласовете от машинното гласуване за „Демократична България“, чиято листа в машините беше разместена и това стана причина ЦИК да спре работата на 313 машини в област Велико Търново.

От продължилото хартиено гласуване „Демократична България“ получи пети резултат в областта (6,03%). Преди нея с незначителна разлика е ДПС (6,61%). Третата политическа сила е „Има такъв народ“ (20,87%), която беше изпреварена с 1 % от БСП (21,99%). Разликата между първия и втория е 2%.

Недействителните бюлетини са 2,5%.

Силен преференциален вот за кандидатите за депутати сочат окончателните данни за Великотърновска област. С най-много гласове е Весела Лечева, втора в листата на БСП, която е събрала 3863 преференции.

Водачът на листата на „Има такъв народ“ Андрей Чорбанов е с 3689 гласа личен вот, а третият в листата на ГЕРБ - СДС Димитър Николов е с 3219 преференции, което е с близо 600 гласа повече от личния вот за водача, здравният министър Костадин Ангелов.

 

bnr.bg

Повече...

Таксиметрови шофьори се биха в центъра на Търново

Служители на полицейското управление във В. Търново разследват случай на причиняване на средна телесна повреда на 50-годишен мъж. Случката се е разиграла снощи около 21,00 ч. в центъра на областния град между таксиметрови шофьори от една и съща фирма, които имали разпра по повод работата о т преди няколко дни. Извършителят е 38-годишен местен жител. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Хаос и дълго чакане при предаването на протоколите в страната (ОБЗОР)

Някои от членовете на секционните комисии чакаха над 24 часа, за да предадат чувалите с бюлетини.

24 часа без сън, храна и вода - така хората от секционните комисии описват ситуацията след избори 2021. Студът и снегът допълнително изнервиха чакащите.

В София предаването на бюлетини в зала "Арена Армеец" приключи малко преди 19.00 ч. Над 90 % от изборните протоколи там са били сгрешени. Затова хората чакаха с часове. Имаше и припаднали.

За членовете на секционните комисии в Пловдив изборният ден продължи повече от 37 часа. Над 800 души се оказаха затворени в една от палатите на панаира.

„Кажете ми колко дни трябва да стоим тук без вода и храна в това помещение, където няма никакво разстояние между хората, за да можем да си предадем коректно материалите”, пита един от чакащите.

„Гладни сме, жадни сме. Хората лежат на земята, върху чувалите един върху друг. Просто е някакъв кошмар”, каза друг член на секционна комисия.

Малко след 02.00 ч. жена, чакаща реда си, колабира от преумора. Преди това авария остави палатата без ток за един час. На сутринта напрежението се повиши още повече.

„Просто всичките тези хора искат само едно единствено нещо - да напуснат тази палата с цената на това да изсипем абсолютно всички бюлетини и да ги запалим”, казаха чакащите.

Слух, че вече има изоставени чували с изборни книжа, а полицията ги издирва, допълнително нажежи страстите, докато не се появи уточнението.

„Става въпрос за дезинформация. Няма такова нещо”, каза Илиан Иванов, председател на 16 РИК- Пловдив.

От Районната комисия обясниха, че са работили цяла нощ, но обработката става бавно заради сгрешени протоколи.

В Кърджали въпреки че има буферни зони, хората се оплакаха от лоша организация. Някои се заканиха, че повече няма да се включат в изборния процес.

В Бургас десетки автобуси чакаха цяла нощ на Морската гара. „Без ядене, без пиене, на студено. Това не е човешко”, оплакаха се хората, чакащи в автобусите.

Проблеми имаше и във Варна, където също се е наложила намесата на медици заради припаднали хора.

Над 150 председатели и секретари на комисии от Горна Оряховица отказаха да чакат пред РИК. „Искаме да оставим чувалите тук, да бъдат пазени отговорно и когато могат да ни приемат, да ни извикат”, заявиха те.

Пет пъти тази нощ се е наложило да бъде викана линейка в Хасково, където членовете на комисии са отказали да чакат навън и са влезли на куп в спортната зала, където е разположена районната комисия.

Към 19.00 ч. в понеделник предаването на изборните книжа в зала "Дружба" почти приключи. Над половината протоколи в града са били сгрешени.

В Стара Загора бяха опънати и военни палатки, които да подслонят изборните комисии. Въпреки това 1 500 души се оказаха на открито под дъжда.

„Никаква организация, стоим на студа като кучета. Да не говорим, че не се спазват мерките срещу коронавируса”, споделиха част от хората.

Заради падането на температурите сутринта бе разпоредено хората да се качат по автобусите. Чакането продължи, а на изпотените стъкла хората изписваха думата SOS.

„Не е нормално цял ден да дезинфекцираме помещенията в избирателните секции, а в един момент да сме натъпкани без грам кислород в автобус”, споделиха хората.

От РИК в Стара Загора заявиха, че една от причините за забавянето са сбъркани протоколи при предаването им.

Репортер: Димитър Иванов, Георги Манев, Даниела Пехливанова, Ивомира Пехливанова

 

nova.bg

Повече...

Нов футболен терен ще бъде изграден западно от стадион „Ивайло“

  • Публикувано в Спорт

Стартираха дейностите по изграждане на футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност западно от стадион „Ивайло“, на мястото на бившата ледена пързалка.


Проектът на Община Велико Търново вече е готов и ще бъде финансиран от БФС, чрез програма на ФИФА на възстановяване на стари футболни терени.


Игралното поле ще е с размер 100/64 метра, с естествено тревно покритие и обща затревена площ 105/70 м., ще бъдат изградени и необходимите съоръжения на техническата инфраструктура – дренажна и поливна система, ограда с височина 6 метра, паркоместа и др.
Работата започна с премахване на коритото на старата ледена пързалка, след това ще бъде преместен съществуващият трафопост.
Предвижда се изграждане на подпорна стена от страна на ул. „Йоновка“, за което също са осигурени средства, а техническото проектиране е на финал.


Още през 2009 г. върху терена на бившата ледена пързалка е учредено право на строеж, а конкурсът е спечелен от частен инвеститор.

Последният обаче не се възползва от 5-годишния срок за реализация на намерението, започнал да тече от февруари 2010 г. Кметът Даниел Панов стартира процедура и Община Велико Търново си върна стопанисването на имота с площ от 10,3 декара през пролетта на 2015 г. След това бяха премахнати остатъците от оградата, теренът бе подравнен и цялостно почистен от земна маса, строителни отпадъци, храсти и др. Пред спортните зали бе оформен паркинг и подход от страна на ул. „Йоновка“, като междувременно стартираха разговори между кмета Даниел Панов и БФС за осигуряване на средства за възстановяване на футболния терен.

Повече...

103 нови случая и 10 починали след К-19 в търновско

За периода 23.03.2021 – 05.04.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 486,3 на 100 хил. души население.


През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са сто и три (103).


Към 00:00 часа на 06.04.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 7680 лица, от които:
- излекувани: 5794 лица;
- в домашна изолация: 1199 лица;
- хоспитализирани: 305;
- починали: 482 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани десет починали лица от област Велико Търново – пет жени, съответно на 62 г., 64 г., 70 г., 72 г. и 75 г. и петима мъже, съответно на 45 г., 75 г., 76 (2) г. и 77 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 420 лица на домашно лечение и 81 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 172 лица на домашно лечение и 52 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 19 лица на домашно лечение; няма хоспитализирани лица;
- Община Златарица – 9 лица на домашно лечение и 1 хоспитализирано лице;
- Община Лясковец – 30 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 180 лица на домашно лечение и 40 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 27 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 293 лица на домашно лечение и 108 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 42 лица на домашно лечение и 9 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 7 лица на домашно лечение и 1 хоспитализирано лице.


Към 10:30 ч. на 06.04.2021 г.:
- карантинирани лица: 1678, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Към 00:00 ч. на 06.04.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 14 299 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 86 (57 първи дози и 29 втори дози). С втора доза са имунизирани общо 2383 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


Във връзка с доставените за седмицата 05.04 – 11.04.2021 г. ваксини, на общо практикуващите лекари в област Велико Търново ще бъдат предоставени определени количества и от трите вида ваксини (на Pfizer/BioNTech, Moderna и AstraZeneca) за имунизиране на заявилите желание лица на и над 65 години и с хронични заболявания от пациентските им листи, включени във фаза IV на Националния план за ваксиниране. През седмицата продължават имунизациите на лицата, включени във фази I – III на Националния план.


Записаните лица чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“ ще бъдат имунизирани с ваксината на AstraZeneca, по предварително уточнен график.

Повече...

Годишните технически прегледи поскъпват заради новите стикери

Те ще имат чип и ще показват екологичната група на автомобила.

От 12 юли собствениците на всички автомобили, които успешно преминат годишния си технически преглед (ГТП), ще получават нов вид стикери. Те ще удостоверяват както техническата изправност на моторното превозно средство, така и неговата екологична група. Това обясни пред Радио София директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“ (ИААА) Бойко Рановски. Става дума за леките и автомобилите до 3,5 тона.

В София, както и в други големи градове и общини, в дни със замърсен атмосферен въздух, ще могат да се налагат ограничения за движение в определени зони на коли с по-ниска екологична категория. В стикера ще бъде вграден чип с допълнителна информация за самия автомобил.

Наредбата за новия регламент е публикувана през септември 2020 година.

Екологичните групи са 5. В петата са електрическите и хибридните, най-малко замърсяващите автомобили, обясни Рановски.

Групата се определя в зависимост от отделяните по време на ГТП емисии (на дизеловитте се измерва димността), годината на производство или еконормата на МПС. При монтирана газова уредба се проверява и тя.

Новият стикер ще оскъпи ГТП, но не би трябвало цената да се повиши повече от 5-10 лева.
До края на годината ще има пряка връзка (в реално време) между компютрите на пунктовете за ГТП с информационната система на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация“. Идеята и целта са свързани с намерението техническата изправност и екологичната група на проверявания автомобил да бъдат определяни от системата. Така ще се намали възможността за злоупотреба в самия пункт за ГТП, обясни още Бойко Рановски.

 

nova.bg

Повече...

Мъртво пиян шофьор обърна колата си край Мерданя

Солидно почерпен водач, се преобърна с автомобила си на пътя в с. Мерданя. Инцидентът е станал вчера около 14,30 ч. По първоначална информация лек автомобил „Опел“, управляван от 39-годишен мъж от с. Български извор е самокатастрофирал. Пострадали няма. Прие проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 3,48 промила. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Повече...

Измамница завлече приятелката си от Кесарево с два бона в евро

38-годишна жена от Лом е обвинена в измама. В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че от есента миналата година тя е взела назаем от своя позната от с. Кесарево 2000 евро и я поддържала в заблуждение, че ще й върне значително по-голяма сума в знак на благодарност за услугата. Вчера 38-годишната жена е привлечена, като обвиняема, наложена й е мярка за неотклонение «подписка».

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.