Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7902-вотът-във-велико-търново-рекорден-брой-подменени-членове-на-избирателни-комисии-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7904-спряха-машинното-гласуване-в-търновско-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7905-33-нови-случая-и-двама-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7903-проблем-с-машинното-гласуване-във-велико-търново-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Събота, 03 Април 2021

ВОТЪТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Рекорден брой подменени членове на избирателни комисии/ВИДЕО/

В града се очкават и наблюдатели от Европа.

421 кандидати за депутати се борят за гласовете на над 200 000 жители на община Велико Търново.

600 души са имащите право на глас в изборна секция 1 в 4 МИР. Още преди началото на изборния ден пред нея вече чакаха желаещи да упражнят правото си на глас. След проведен инструктаж членовете на комисията пуснаха и машината за електронно гласуване.

Във Велико Търново има рекорден брой членове на избирателни комисии, които са подменени. Причината – страх от заразяване с коронавирус.

Очаква се в града да пристигнат и европейски наблюдатели за вота.

 

nova.bg

Повече...

Спряха машинното гласуване в търновско (ВИДЕО)

Това стана с решение на ЦИК

„След обсъждане ЦИК взе едно кардинално решение – да бъде прекратено машинното гласуване в целия изборен район на Велико Търново”. Това заяви на брифинг говорителят на ЦИК Таня Цанева около 4 часа след началото на изборния ден.

Има указания при броенето на гласовете, дадени машинно, водещ да бъде номерът на листата, за която е вотът. В 313 секции е спряно машинното гласуване, но то продължи поне три часа, докато РИК разглеждаше жалбата на политическата партия за обърканата им листа.

Проблемът беше установен в 4 МИР във Велико Търново. Политическа партия сигнализира, че в тяхната листа с кандидати е объркана в софтуера при залагането му в машинното гласуване. За това съобщили граждани, упражнили своя вот. Те заявили, че посочената от тях преференция не отговаря на името, което е в списъка. От РИК веднага поискали указания от ЦИК да спрат машинното гласуване. От въпросната партия настояват, че ако не се спре машинното гласуване със сгрешената листа, то те ще настояват за касиране на вота в 4 МИР.

Същевременно подготовката на двете мобилни урни за община Велико Търново започна в началото на изборният ден. Реално, до гласоподаватели под карантина, подвижната секция пристигна час по-късно. Ванче Славкова и сина й бяха първите, които пуснаха бюлетина в мобилната урна.

"С удоволствие гласуваме. Трябва да направим така, че да удовлетворим нацията", заяви Ванче Славкова, а синът й Михаил допълни: "Благодарим за отзива. Виждаме, доста сериозна организация. Благодарим".

Боян Бейков е председател на подвижната секция. От 20 години участва в организацията на изборни процеси: "Организацията е трудна. В това пандемично време не е лесно. Има страх в някои хора. Ние, колегите гледаме да се пазим. Това са ми 20-тите избори. Почнал съм, като член и съм стигнал до председател, но това са ми най-странните избори".

Гласуването на карантинирани хора във великотърновско ще продължи, докато бъдат посетени всички подали заявление за парламентарния вот.

 

nova.bg

Повече...

33 нови случая и двама починали след К-19 в търновско

За периода 21.03.2021 – 03.04.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 503,1 на 100 хил. души население.
През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са тридесет и три (33).


Към 00:00 часа на 04.04.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 7669 лица, от които:
- излекувани: 5768 лица;
- в домашна изолация: 1111 лица;
- хоспитализирани: 321;
- починали: 469 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани две починали лица от област Велико Търново – мъж на 70 г. и жена на 87 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 384 лица на домашно лечение и 87 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 151 лица на домашно лечение и 50 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 20 лица на домашно лечение; няма хоспитализирани лица;
- Община Златарица – 8 лица на домашно лечение и 1 хоспитализирано лице;
- Община Лясковец – 27 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 172 лица на домашно лечение и 42 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 23 лица на домашно лечение и 10 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 279 лица на домашно лечение и 116 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 40 лица на домашно лечение и 8 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 7 лица на домашно лечение и 1 хоспитализирано лице.


Към 10:30 ч. на 04.04.2021 г.:
- карантинирани лица: 1837, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.

Към 00:00 ч. на 04.04.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 14 202 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 91 (90 първи дози и 1 втора доза). С втора доза са имунизирани общо 2354 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Повече...

Проблем с машинното гласуване във Велико Търново/ВИДЕО/

РИК проверява сигнала.

Проблем възника в 4 МИР във Велико Търново около два часа след началото на изборния ден. РИК е разпоредила проверка по жалба на една от политическите партии. Проблемът бил, че тяхната листа с кандидати е объркана в софтуера при залагането му в машинното гласуване. За това сигнализирали граждани, упражнили своя вот. Те съобщили, че посочената от тях преференция не отговаря на името, което е в списъка. От РИК са поискали указания от ЦИК да спрат машинното гласуване.

Не е ясно какво ще се случи с гласовете на хората, които до момента са гласували. Не се знае и дали касацията ще засегне само партията, при която има грешка. Машинното гласуване продължава, а жалбата вече е депозирана.

От въпросната партия настояват, че ако не се спре машинното гласуване със сгрешената листа, то те ще настояват за касиране на вота в 4 МИР.

 

nova.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.