Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7892-пиеса-„животът-–-това-са-две-жени“-на-стефан-цанев-с-премиера-във-великотърновския-театър): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7898-70-нови-случая-и-11-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7897-в-никополис-ад-иструм-експонираха-античен-каменен-постамент,-спасен-от-иманярско-посегателство): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7895-намериха-укриваща-се-горнооряховчанка): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/7891-младежите-на-„локомотив”-са-зонални-шампиони): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7893-хванаха-долнооряховчанин-с-канабис): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7894-две-жени-и-дете-са-пострадали-при-катастрофа-край-стражица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7896-откраднаха-кола-от-върбовка): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 01 Април 2021

Пиеса „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев с премиера във великотърновския театър

Спектакълът „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев е новото премиерно заглавие на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Постановката провокира към размисъл за невидимите неща в живота, за покаянието и прошката, за трудните решения и трудния избор, за живота с цялото му многообразие и липсата на рецепта как да го живеем. Премиерата ще бъде на 8 април от 19 часа на камерна сцена, а другите две представления са на 13 и на 16 април.


Обичаната пиеса на Стефан Цанев е създадена преди повече от 20 години, но продължава да звучи актуално и днес. Нов прочит на „Животът – това са две жени“ на сцената на великотърновския театър ще предложи гост-режисьорът Невена Митева. Ролите в спектакъла изпълняват актьорите Стефка Златкова, Силвия Шекилова и Стоян Борисов. Над сценографията и костюмите работи Лидия Къркеланова, а с музиката за постановката се е заел Петър Атанасчев.


В пиесата авторът с ефирна лекота борави с драматургичния текст, с който ни внушава и препраща в контраста на различни настроения и усещания, превключвайки светкавично от искрения и непринуден смях до дълбоката и съкровена мъка и болка. Същевременно спектакълът предлага много конкретна проблематика - за комичните и напрегнати взаимоотношения между бъдещи снаха и свекърва, за сравнението между живота и ценностите на една обикновена селска женица и на светската интелектуалка, обиколила света, получила вниманието на мъжете, за тайните и табутата в човешката природа.


По думите на режисьора езикът в пиесата е изключително красив и мелодичен, а текстът предполага различни прочити и интерпретации. Невена Митева сподели, че спектакълът ще предложи на публиката не само много хумор и мелодрама, но и огромна доза оптимизъм.
Билети за спектакъла „Животът – това са две жени“ на Стефан Цанев вече се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването представленията се провеждат при 30 % пълняемост на салона, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки.

Повече...

70 нови случая и 11 починали след К-19 в търновско

За периода 19.03.2021 – 01.04.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 479,9 на 100 хил. души население.


През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са седемдесет (70).


Към 00:00 часа на 02.04.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 7514 лица, от които:
- излекувани: 5620 лица;
- в домашна изолация: 1149 лица;
- хоспитализирани: 289;
- починали: 456 лица.


През последното денонощие в Информационната система за борба срещу COVID-19 са регистрирани единадесет починали лица от област Велико Търново – две жени, съответно на 50 г. и 74 г., и девет мъже, съответно на 55 г., 57 г., 67 г., 68 г., 69 г., 74 г., 77 г., 82 г. и 84 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите лица.


Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 396 лица на домашно лечение и 75 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 153 лица на домашно лечение и 43 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 22 лица на домашно лечение; няма хоспитализирани лица;
- Община Златарица – 11 лица на домашно лечение, няма хоспитализирани лица;
- Община Лясковец – 33 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 167 лица на домашно лечение и 40 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 18 лица на домашно лечение и 10 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 291 лица на домашно лечение и 107 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 45 лица на домашно лечение и 8 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 13 лица на домашно лечение; няма хоспитализирани лица.


Към 10:00 ч. на 02.04.2021 г.:
- карантинирани лица: 1746, в т. ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.


Към 00:00 ч. на 02.04.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 13 836 дози (с натрупване), от които през изминалото денонощие – 513 (512 първи дози и 1 втора доза). С втора доза са имунизирани общо 2342 лица (с натрупване) от областта, включени в целевите групи на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.


В област Велико Търново продължават имунизациите на лицата от пациентските листи на общопрактикуващите лекари (фаза IV на Националния план), на лицата, включени във фази I – III и на лицата, записани чрез електронния портал „COVID-19 Регистрация за ваксинация“, по уточнен график.

Повече...

В Никополис ад Иструм експонираха античен каменен постамент, спасен от иманярско посегателство

Спасен от иманярско посегателство античен каменен постамент с надпис е експониран в Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ край с. Никюп.


Тежащият около 4 тона профилиран постамент се е намирал в коритото на река Росица в т.нар. Еленкин вир, на 300 метра източно от античния град. Паметникът, известен на археолозите от Регионален исторически музей-Велико Търново, последно е заснет с дрон през 2020 г.


През късната есен на миналата година иманяр е извлачил с трактор артефакта от речните води и го е заровил в близката околност, докато уреди евентуалната продажба.


След подаване на сигнал в Районно управление на полицията-Горна Оряховица кражбата е разкрита на 31 март т.г. Още на следващия ден, благодарение съдействието на поделенията на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Велико Търново, 4-тонният каменен постамент е експониран в лапидариума на Археологическия резерват "Никополис ад Иструм" и може да се види от посетителите.


В основата на внушителния постамент има надпис, който предстои да бъде разчетен. Тепърва предстои научното изследване на паметника, датиран от времето на династията на Северите - първата четвърт на ІІІ век.


„За спасяването и експонирането на археологическият паметник изключителната заслуга е на служителите от Районно управление на полицията в Горна Оряховица и поделенията на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", ръководени от комисар Красимир Кръстев. Екипът на Регионален исторически музей-Велико Търново изказва на всички тях своята благодарност за отличното изпълнение на необичайната задача. Убедени сме, че тези истински професионалисти биха се справили с всяка една ситуация! Това ни дава спокойствие и увереност и в нашата работа“, сподели директорът на музея д-р Иван Църов.

 

Повече...

Намериха укриваща се горнооряховчанка

34-годишна жена, обявена за издирване установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Вчера сутринта в железничарския град при проверка на 34-годишна жена от П. Тръмбеш е установено, че тя се издирва, като обвиняема по досъдебно производство на РУ – В. Търново, с мярка «принудително довеждане». Конвоирана и предадена е на инициатора на издирването.

Повече...

Младежите на „Локомотив” са зонални шампиони

  • Публикувано в Спорт

В сп.зала „Никола Петров” се проведе зоналният финал по хандбал на зона „Мизия”за младежи до 19г. Шест от най-добрите регионални отбора бяха разделени в две предварителни групи. Младите железничари попаднаха в предварителна група заедно с отборите на „Полюс-ТМ” Плевен и „Раховец-2008” Горна Оряховица. Хандбалистите на „Левски” , „Чардафон” и „Осъм” се състезаваха в другия поток.


Две победи от два мача записаха „локомотивци” В първия се наложиха над връстниците си от „Раховец-2008” със 17:8(11:4). Във втория надиграха „Полюс-ТМ” с 24:14(12:7).


На Финала се изправиха срещу хандбалистите на „Левски”. Горнооряховчани наложиха волята си още от първата минута. Не отстъпиха инициативата до края и победиха с 20:7(13:4).


Последва вдигане на Купата, която изпрати „Локо” на Държавния финал. В гр.Варна през м. май железничарите ще защитават златните си медали.


Трети се класира „Раховец-2008” следвани от „Чардафон”. На пето и шесто място останаха „Осъм” и „Полюс-ТМ”.


Двама от тима на шампионите бяха удостоени с индивидуални награди. Николай Генов заслужи приза за най-полезен състезател. Михаел Иванов е голмайстор на Зоната. Най-добър вратар на турнира стана Марио Луканов от отбора на „Левски”.


Локо: Павел Павлов, Любен Иванов, Валентин Николов, Кристиян Йорданов, Георги Кръстев, Николай Генов, Златомир Колев, Валентин Василев, Никола Стоянов, Михаел Иванов, Стелян Димов, Николай Атрев.

Повече...

Хванаха долнооряховчанин с канабис

Наркотични вещества иззеха служители на РУ – Г. Оряховица. Снощи в Д. Оряховица е извършена проверка на 40-годишен местен жител, в хода на която са намерени и иззети около 11 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Срещу него е започнато бързо производство.

Повече...

Две жени и дете са пострадали при катастрофа край Стражица

Две жени и дете са пострадали при катастрофа край Стражица. Произшествието е станало вчера около 13,30 ч. По първоначална информация лек автомобил «Фолксваген», управляван от 42-годишна жена от Г. Оряховица, е напуснал пътното платно и се е ударил челно в крайпътно дърво. В резултат на това са пострадали водачаката с комоцио, 58-годишна пътничка, с фрактури на прешлени и дете на две години с комоцио, всички настанени за лечение във великотърновската блоница. Водачката е изпробвана за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Причините за проишествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдсебно производство.

Повече...

Откраднаха кола от Върбовка

Противозаконно отнет лек автомобил «Опел» издирват служители на полицейското управление в Павликени. Снощи в управлението съдействие е потърсил жител на града. Той обяснил, че липсва лекият му автомобил, който бил оставен в гараж в с. Върбовка. По случая е започнато досъдебно производство. Возилото е обявено за издирване.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.