Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9154-хванаха-надрусана-шофьорка-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9157-търновец-е-кандидат-за-президент): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9153-4-жертви-и-74-нови-случая-на-к-19-в-търновско,-карантинираха-деца-от-градина-в-дебелец): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/9155-приведоха-в-затвора-осъден-горнооряховчанин,-разхождал-се-из-града): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/9158-въвежда-се-временна-организация-на-движение-по-ул-„антон-страшимиров“-в-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9156-разследват-пожар-в-полски-тръмбеш): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Сряда, 06 Октомври 2021

Хванаха надрусана шофьорка в Търново

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на РУ – В. Търново . Вчера около 03,30 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил "Рено", управляван от 20-годишна от Русе. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис и метаамфетамин. Тя е дала кръвна проба за химичен анализ. Задържана е за срок до 24 часа. По случая е образувана преписка. При последвала проверка в автомобила е установена мелничка за марихуана и около 0,5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. В хода на проверката е изяснено, че наркотичното вещество е на един от пътниците в автомобила – на 23 години от В. Търново, известен на полицията и осъждан. Той също е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Повече...

Търновец е кандидат за президент

Ние ще сме гаранция за държавния суверенитет и за правата на всички българи по света 

С тези думи кандидатът за президент доц. Михов направи категоричната заявка за това, че заедно с Мария Цветкова ще отстояват само и единствено българския интерес, както във външната политика, така и в енергетиката, и в политиката по отношение на Република Северна Македония и Западните балкани.

Кандидатите бяха представени пред медиите от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов:

Водещото при нашата кандидатпрезидентска двойка Михов-Цветкова е, че те ще обединяват, а няма да разединяват. Те не се крият зад инициативни комитети. Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са патриоти с достойна биография, които ще поставят политиките на ВМРО, които отстояваме от години. Ще се опитаме да наложим темата за промяна на Конституцията, за промяна на президентските правомощия. Още от 91-а година говоря за това. Защото виждате, че имаме разделено общество и мразещи се политици. В основата на нацията е суверенитетът.

На журналистически въпрос за позицията на Великотърновския университет относно доц. Михов Красимир Каракачанов отговори:

Видяхте ли подпис под вчерашната позиция? Нямаше. Как се нарича нещо без подпис? Анонимен донос. По Закона за висшето образование има три форми на управление – Общо събрание, Академичен съвет и Ректор. Но писмото не е подписано от нито един от тези субекти.

Самият доц. Михов обясни, че е бил уволнен в първия работен на тази учебна година по аргумент на КТ за уронване на престижа. Единият довод на ректора е, че като депутат съм пуснал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италианските студенти. Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам сигналът е приет и ще отиде в съда. Моето действие като депутат няма общо с уронването на престижа, обясни Милен Михов.

Припомняме, че доц. Милен Михов е номиниран за кандидат за президент от Националния младежки комитет на ВМРО и на българи в Македония. Кандидатурата бе приета единодушно на заседание на Изпълнителния комитет на Организацията.

Доц. Михов и Цветкова влизат в битката с ясна концепция за промяна на правилата в политиката, като за тях водещи са няколко основни приоритета:

Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националния интерес;
Силна армия и отбрана – продължаваме възраждането на Българската армия. Тя е гарант на суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите;
ВМРО иска смяна на правилата – нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. Народът иска промяна, а получи подмяна!
Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света;
Защита на традиционното семейство, на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа;
Енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на „Зелената сделка“, изграждане на АЕЦ „Белене“ и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.

Източник: vmro.bg

Повече...

4 жертви и 74 нови случая на К-19 в търновско, карантинираха деца от градина в Дебелец

За периода 23.09.2021 – 06.10.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 394,40 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).
През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 74 (седемдесет и четири) нови случаи на COVID-19.
Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: учител в ДГ „Пламъче“ гр. Дебелец; ученик от 10 клас в ПМГ „В. Друмев“, ученик от 12 клас в ПГ по моден дизайн и ученик от 5 клас в СУ „В. Благоева“ в гр. Велико Търново, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата и детската градина, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).
Към 00:00 часа на 07.10.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 13 507 лица, от които:
- излекувани: 11 493 лица,
- в домашна изолация: 888 лица,
- хоспитализирани: 202 лица,
- починали: 924 лица.
По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани четири починали лица от област Велико Търново – 3 жени и 1 мъж. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.
Разпределението на активните случаи по общини е, както следва:
- Община Велико Търново – 376 лица на домашно лечение и 62 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 199 лица на домашно лечение и 45 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 19 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 3 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Лясковец – 77 лица на домашно лечение и 12 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 72 лица на домашно лечение и 23 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 26 лица на домашно лечение и 12 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 74 лица на домашно лечение и 31 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 33 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;
- Община Сухиндол – 9 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани.
Към 9:30 часа на 07.10.2021 г.:
- карантинирани лица: 1 825, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.
По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 07.10.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 67 567 дози (с натрупване), от които през последното денонощие 267 (Comirnaty – 185, Moderna – 18 и Janssen – 64). Със завършен имунизационен цикъл са общо 35 885 лица (с натрупване). С поставена бустерна доза (реваксинация) са 84 лица от областта (с натрупване).
В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове.
Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 4 – 8 октомври 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“.
На 9 октомври (събота) 2021 г. в град Велико Търново ще работят следните временни имунизационни пунктове:
- На Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 13:00 ч. до 17:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор;
- На територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч до 14:00 ч. Всеки гражданин избрал да се ваксинира в пункта ще получи ваучер на стойност 20 лв., който може да се използва за пазаруване в магазина или да се дари за социално значима кауза в специално обозначени кутии на вход „Клиенти“ в търговския обект.

Повече...

Приведоха в затвора осъден горнооряховчанин, разхождал се из града

Мъж от Г. Оряховица с влязла в сила присъда, установиха служители на полицейското управление в железничарския град. Вчера при проверка на адрес в града е установен 43-годишен мъж с влязла в сила присъда "лишаване от свобода", за срок от 3 месеца, постановена от Районен съд – Г. Оряховица. Той е предаден на служители от ОЗ "Охрана на съдебната власт" за привеждане в затвора в Ловеч.

Повече...

Въвежда се временна организация на движение по ул. „Антон Страшимиров“ в Горна Оряховица

Временна организация на движение се въвежда по улица „Антон Страшимиров“ в Горна Оряховица във връзка с извършване на неотложен ремонт на железния път и елементите на прелезните настилки. Движението на пътни превозни средства ще бъде спряно в района на жп прелезите, по които ще се работи.
От 9.00 ч. на 11 октомври (понеделник) до 16.00 ч. на 14 октомври (четвъртък) се ограничава движението на автомобили през прелеза на км. 293+080 по ІІ-ра главна жп линия София – Горна Оряховица – Варна в района на гара Горна Оряховица. От 9.00 ч. на 18 октомври (понеделник) до 17.00 ч. на 21 октомври (петък) се спира движението на превозни средства през прелеза на км. 119-781 по ІV-та главна жп линия Русе – Горна Оряховица-Подкова в района на гара Горна Оряховица.
Като обходен маршрут за посока с. Първомайци – кв. Калтинец може да се ползва – с. Първомайци – ул. „Съединение“ – ул. „Пробуда“ – кв. „Калтинец“. Отбивният маршрут за обратната посока е – кв. „Калтинец“ – ул. „Пробуда“ – ул. „Съединение“ – с. Първомайци.
Временната организация на движение ще бъде регулирана с пътни знаци.

Повече...

Разследват пожар в Полски Тръмбеш

Пожар в стопанска постройка, намираща се в землището на П. Тръмбеш, разследват служители на местното полицейско управление . Сигнал за случая е получен снощи около 20,30 ч. След потушаването му е извършен оглед, при който е установено, че огънят е унищожил около 120 кв. м. покривна конструкция. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.