Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9145-пияна-шофьорка-катастрофира-край-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9141-за-изборите-в-стражица-обобщение): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9147-актуализират-общинските-планове-за-защита-при-бедствия): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/9143-поздрав-на-инж-добромир-добрев-по-повод-международния-ден-на-учителя): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/9144-двама-пострадали-при-тежка-катастрофа-в-лясковец): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9146-разследват-пожар-в-полски-тръмбеш): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 04 Октомври 2021

Пияна шофьорка катастрофира край Търново

Водач, употребил алкохол и наркотични вещества, и предизвикал катастрофа, край В. Търново . Тази нощ в полицията в областния град е получен сигнал за катастрофа на пътя София – Варна, в района на магазин "Технополис" в областния град, с материални щети. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил извън пътното платно лек автомобил «Опел», управляван от 28-годишна жена от Златарица. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,08 промила. При тестване с техническо средство за употреба на наркотични вещества е отчетена положителна реакция на амфетамин. Водачката е отказала кръвна проба. Тя е задържана за срок до 24 часа. Срещу нея е започнато бързо производство. Произшествието е обработено по административен ред.

Повече...

За изборите в Стражица (ОБОБЩЕНИЕ)

Нови кметове бяха избрани в 14 населени места
Жителите на две общини - Калояново и Стражица, както и в 12 други села гласуваха за кметове в неделя. В 8 от населените места вече има избрани кметове още на първи тур. Пет от кметствата ще бъдат оглавени от ДПС, а по едно печелят от ГЕРБ, БСП и НФСБ.
Балотаж ще има в две общини - Калояново и Стражица. На втори тур отиват и в още четири села. По време на местния вот се стигна до напрежение, имаше дори и арести в село Буковлък. В община Стражица беше отчетена рекордно ниска избирателна активност. Мартин Георгиев ще ни разкаже повече за това.
Стражица ще избира между двама независими кандидати следващата неделя. Претенденти са заместник-началникът на полицейското управление и зам.-кметът на Общината. В Буковлък с голяма разлика спечели партиен кандидат на ДПС.
Изборите в Буковлък минаха под знака на арести и съставяне на предупредителни протоколи на десетки жители. Час след отварянето на секциите имаше отведени в полицията от домовете им.
Този факт мобилизира компактното население на петхилядното плевенско село и от 1577 гласували с 1077 гласа беше избран Георги Божинов от ДПС за кмет. „Трябва да покажем на цяла България, че това е село за пример за всички. Имаме много неща, които трябва да направим”, каза той.
На изборите в община Стражица се изправиха четирима кандидати. Партийните на БСП и ИТН отпаднаха. На балотаж отиват двама независими, единият от които е подкрепен от ГЕРБ. „Всеки независим кандидат може да бъде подкрепен от политическите партии. За мен е добре дошла подкрепата на която и да е от тях”, каза Георги Бянов – независими кандидат за кмет на Стражица подкрепен от ГЕРБ.
„Имаше партии, когато ме издигнаха. Имаше и такива, които искаха да се прикрепят към нас, но ние категорично отказахме”, заяви Йордан Цонев – независим кандидат за кмет на Стражица.
И на тези избори в Стражишко останаха съмнения, че по малките населени места вотът е контролиран, като например в село Камен. Официално обаче към ОИК в Стражица сигнали нямаше, а към полицията и прокуратурата – само три.

 

Повече...

Актуализират общинските планове за защита при бедствия

Областния управител Георги Гугучков свика работна среща, на която бе обсъдено разработването на Областния план за защита при бедствия. В дискусията участваха Станислав Николов – заместник-областен управител, главен инспектор Николай Александров – началник сектор "Превантивна и контролна дейност" в РДПБЗН, представители на общините в областта и ръководителите на държавни институции, които са част от Единната спасителна.
Областният управител акцентира, че е необходима актуализация на съществуващите общински планове за защита при бедствия. В допълненията към тях трябва да се отдели място за оценка на риска, да се обърне внимание на променящата се епидемиологична, на железопътната инфраструктура, на Летище Горна Оряховица, на пристанищна инфраструктура – Свищов, както и на състоянието на всички предприятия с опасно производство да реагират в кризисни ситуации.
По време на заседанието бе взето решение за успоредно изготвяне и актуализиране на общинските и областния план.
Работните срещи в този формат ще продължат и през следващите седмици, за да се постигне възможно най-доброто изработване на Областен план за защита при бедствия.

Повече...

Поздрав на инж. Добромир Добрев по повод Международния ден на учителя

Уважаеми учители,
Приемете моите искрени поздравления на Вашия професионален празник, обединяващ учителите по света!
Всеки човек минава път към нови знания и посока към успех в живота! Благодаря за Вашата отдаденост и благородна мисия за възпитание, образование и подготовка на децата ни! Вие сте тези, които с търпение и грижа, създавате всяко следващо поколение знаещи и можещи хора!
Продължавайте да вдъхновявате с примера си и откривайте нови хоризонти на своите ученици! Бъдете най-всеотдайните в своята работа и съхранявайте духа на своята професия, защото да си учител е призвание!
Пожелавам Ви здраве и вдъхновение за много нови постижения и отличия!
Честит празник!
инж. Добромир Добрев
Кмет на Община Горна Оряховица

Повече...

Двама пострадали при тежка катастрофа в Лясковец

Двамата шофьори са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни

Двама мъже са пострадали при тежка катастрофа в Лясковец. Това съобщиха от ОДМВР – Велико Търново.
Лек автомобил, шофиран от мъж от Горна Оряховица при завиване в обратна посока се е ударил в движещата се зад него кола, управлявана от жител на Лясковец.
В резултат на това са пострадали шофьорът и пътник от втората кола. Двамата са откарани за преглед във великотърновската болница, където е установено, че водачът е с травма на ходилото, а спътникът му е с фрактури на краката.
Те са настанени за лечение, без опасност за живота. Двамата шофьори са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване.

Повече...

Разследват пожар в Полски Тръмбеш

Причините за пожар в стопанска постройка в землището на П. Тръмеш, разследват служители от местното полицейско управление. Сигнал за случая е получен снощи в 23,27 ч. Огънят е унищожил 120 кв. м. покривна конструкция. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.