Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/9214-заради-две-растения-коноп-задържаха-мъж-от-козаревец): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9210-представители-на-държавната-власт,-общини,-училища-и-детски-градини-станаха-посланици-на-пътната-безопасност): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9211-три-класа-под-карантина-и-105-новозаразени,-трима-загубиха-битката-с-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9209-най-големият-завод-за-целулоза-у-нас-спира-работа-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9212-почина-пешеходката-блъсната-в-павликени): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9213-разследват-взломна-кражби-в-самоводене-и-п-тръмбеш): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Сряда, 13 Октомври 2021

ЗАРАДИ ДВЕ РАСТЕНИЯ КОНОП: Задържаха мъж от Козаревец

Растения от рода на конопа иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица . Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка в имот в с. Козаревец, обитаван от 37-годишен мъж. В хода на проверката в двора на имота са намерени посадени две растения от рода на конопа, които при полеви наркотест са реагирали на канабис. Обитателят на имота е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Представители на държавната власт, общини, училища и детски градини станаха посланици на пътната безопасност

Областна администрация – Велико Търново и институциите на територията на област Велико Търново, както и представителите на държавната администрация се включиха в кампанията за намаляване на травматизма по пътищата, в рамките на дните на безопасността на ROADPOL.
Ръководителите на институции, заедно със служителите и водачите на служебни автомобили станаха посланици на инициативата, като подписаха обещание за спазване на правилата за движение по пътищата. Областният управител Георги Гугучков пръв подписа обещание за спазване на правилата за движение по пътищата, той бе последван и от заместник областните управители Станислав Николов и Габриела Шилкова. Инициативата бе реализирана с активното участие на ОДМВР – Велико Търново. Сред участниците, включили се в кампанията са всички териториални структури, общините, училища и детски градини, представители на съдебната власт, синдикатите и др.
В рамките на кампанията в детските градини и в училищата в област Велико Търново се проведоха викторини, тематични състезания и конкурси за рисунки на тема „Пътна безопасност“.
Целта на кампанията бе да се намалят пътнотранспортните произшествия, както на територията но областта, така и в цялата страна. От статистиката на ОД на МВР изнесена на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, става ясно, че за периода 01.01.2021 г. – 31.08.2021 г. на територията на ОД на МВР – Велико Търново са регистрирани общо 710 ПТП, от които 137 тежки с 20 загинали и 160 ранени участници в движението по пътищата. За същия период на 2020 г. са настъпили 644 ПТП, от които 135 тежки с 7 загинали и 174 ранени, т.е. броят на пътно-транспортните произшествия и броят на загиналите е нараснал за споменатия период през 2021 г. спрямо предходната 2020 година.

Повече...

Три класа под карантина и 105 новозаразени, трима загубиха битката с К-19 в търновско

За периода 30.09.2021 – 13.10.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 377,42 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).
През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 105 (сто и пет) нови случаи на COVID-19.
Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: ученик от 7 клас в ОУ „Св. П. Евтимий“ и ученик от 8 клас в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Велико Търново, и учител в НУ „Цани Гинчев“ гр. Лясковец, под карантина са поставени контактните лица и са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината и др.).
Към 00:00 часа на 14.10.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 13 956 лица, от които:
- излекувани: 11 895 лица,
- в домашна изолация: 896 лица,
- хоспитализирани: 201 лица,
- починали: 964 лица.
По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани три починали лица от област Велико Търново – 1 жена и 2 мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.
Разпределението на активните случаи по общини е, както следва:
- Община Велико Търново – 428 лица на домашно лечение и 70 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 186 лица на домашно лечение и 41 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 15 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 13 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Лясковец – 64 лица на домашно лечение и 8 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 60 лица на домашно лечение и 18 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 20 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 77 лица на домашно лечение и 37 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 21 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 12 лица на домашно лечение и 6 лица хоспитализирани.
Към 9:30 часа на 14.10.2021 г.:
- карантинирани лица: 1 539, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.
По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 14.10.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 68 375 дози (с натрупване), от които през последното денонощие 160 (Comirnaty – 87, Moderna – 19 и Janssen – 54). Със завършен имунизационен цикъл са общо 36 406 лица (с натрупване). С поставена бустерна доза (реваксинация) са 146 лица от областта (с натрупване).
В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове.
Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 11 – 15 октомври 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“.
На 16 октомври (събота) 2021 г. в град Велико Търново ще работят следните временни имунизационни пунктове:
- На Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор, от медицински екип в системата на детското и училищно здравеопазване към Община Велико Търново;
- На територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч до 14:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксини, по избор, от медицински екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕАД – гр. Велико Търново.

Повече...

Най-големият завод за целулоза у нас спира работа (ВИДЕО)

Причините за ситуацията посочва директорът на фабриката

Най-големият завод за производство на целулоза у нас спира работа. Причината - липса на дървесина. Около 500 служители не са на работа.
"Постоянно намаляващото реално добивано количество дървесина, липсата на работна ръка, ниската производителност, лошото време, липстаа на механизация и неизпълнение на сключените договори - това са причините за ситуацията. Използваме времето на престой за ремонт и профилактика. Пуснали сме хората в платен отпуск, но до 7-10 дни това ще приключи и ще реагираме спрямо ситуацията", заяви директорът Михаил Колчев.
По думите му кубик дърва струва над 150 лв., а тази цена е породена от спекула на пазара заради недостига на дървесина.
"Браншът има нужда от реформа. България е единствената страна с толкова ниска производителност в дърводобива и където се използва предимно ръчен труд", подчерта Колчев.

Повече...

Почина пешеходката блъсната в Павликени

85-годишна жена е загинала при пътен инцидент в Павликени. Произшествието е станало вчера около 10,00 ч. По първоначална информация товарен автомобил «Мерцедес», управляван от 25-годишен местен жител, при движение на заден ход е блъснал неправилно пресичащата пътното платно пешеходка. В резултат на това тя е починала. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Разследват взломна кражби в Самоводене и П. Тръмбеш

Взломна кражба на два ловджийски ножа и раница с инструменти от жилище в с. Самоводене, разследват служители на полицейското управление във В. Търново. На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че извършителят е проникнал в жилището, чрез взломяване на входната врата. По случая е започнато досъдебно производство.

Взломна кражба на 4 акумулаторни батерии от базова станция на мобилен оператор, намираща се в землището на с. Орловец, разследват служители на РУ – П. Тръмбеш. Деянието е извършено в периода 7-13 октомври, чрез срязване на метална ограда. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.