Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9199-психолози-ще-подкрепят-ранното-детско-развитие-в-яслите-във-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/9200-енчо-керязов-даде-отлична-оценка-на-спортната-база-в-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/9196-разследват-кражба-от-жилище-в-горна): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/9198-счупиха-задното-стъкло-на-ауди-в-горна): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/9194-109-нови-случая-и-9-починали-след-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/9195-разкриха-джебчийска-кражба-в-павликенско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 11 Октомври 2021

Психолози ще подкрепят ранното детско развитие в яслите във Велико Търново

Община Велико Търново прави нова стъпка в подкрепата на ранното детско и личностно развитие на малчуганите. В петте детски ясли ще бъдат назначени психолози, които ще подпомагат екипите в грижата за най-малките великотърновци. Друга от целите, които ще бъдат постигнати, е осигуряването на превенция и профилактика на психичното здраве от най-ранна възраст.
Осигуряването на психолог във всяка детска ясла ще даде възможност и за подкрепа на родителите чрез сътрудничество и консултации за познавателното, емоционалното, социалното и поведенческото развитие на малчуганите.
В петте детски ясли ще бъдат назначени и 18 детегледачи. Това ще повиши ефективността на работата и ще подобри условията за индивидуален подход в грижата за децата.
Като носител на приза „Приятел на детето“ Община Велико Търново продължава да реализира устойчива и последователна политика за пълноценното детско развитие. От 2012-а година в детските градини във Велико Търново също работят психолози, предстои назначаването и на логопеди.

Повече...

Енчо Керязов даде отлична оценка на спортната база в Горна Оряховица

  • Публикувано в Спорт

Отлична оценка на местната спортна база даде Енчо Керязов. Световноизвестният акробат и понастоящем заместник-кмет на Ямбол гостува в Горна Оряховица със съдействието на бившия председател на Общинския съвет и народен представител в 45-то и 46-то народни събрания. Визитата е в рамките на поредицата мотивационни срещи с известни спортисти, част от проявите по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 година. Идеята за срещите е на Горнооряховския младежки парламент, който е партньор на общината при реализиране на спортните събития.
Гостът бе посрещнат официално в Гербовата зала на Общината от кмета инж. Добромир Добрев. На срещата присъстваха и заместник-кметовете, секретарят на Общината инж. Клавдия Григорова – Ганчева, директорът ан Общинското предприятие „Младежки дейности спортни имоти и прояви“ инж. Петя Богданова, както и представители на Горнооряховския младежки парламент и акробати от двата местни клуба.
Преди срещата с градоначалника и общинското ръководство, Енчо Керязов разгледа залата по акробатика и се срещна с най-успешните горнооряховски акробати. Смея да твърдя, че имате най-добрата тренировъчна зала в България. Изключително приятно съм изненадан да видя, че общинското ръководство се гордее с вашите постижения и полага усилия да тренирате в много добри условия. Много е хубаво, че продължавате да пазите традициите на спортната акробатика, защото в близкото минало по-голямата част от националния отбор бяха предимно състезатели от Горна Оряховица. Повече от 20 години не съм бил във вашия град и сега ми е изключително приятно да вляза в тази страхотна залата, обърна се към състезателите Енчо Керязов.
Докато наблюдава тренировките на акробатите, световната звезда отправи предизвикателство към Мартин Николов, който заедно с брат си Данаил вече имат десетки отличия от състезания по акробатика и дават заявка трайно да се настанят в елита на този спорт. Младият талант има по-малко от месец, за да отработи фигурата опорна везна и да успее да я задържа поне 5 секунди. Направи ли го, Мартин ще спечели облог със световната звезда на акробатиката и еквилибристиката Енчо Керязов. А срещата е определена за 6 ноември, когато в Сливен ще се проведе турнирът „Млад акробат“. В тренировъчната зала гостът разговаря с горнооряховските надежди на акробатиката, които тренират под наставничеството на Йорданка Кочева в „Джим Денс“ и Николай Михайлов в „Акро Нова“. В залата бе и селекционерът на националните ни отбори Драгомир Драганов, който също не скри задоволството си от условията, които са създадени за младите спортисти в Горна Оряховица.
Енчо Керязов разгледа и другите зали в спортен комплекс „Никола Петров“ и даде отлична оценка на базата, в която тренират и се подготвят горнооряховските спортисти.
Вашата оценка много ни радва и ние можем само да се гордеем, че имаме такива клубове, които дават възможност на младите таланти да развиват спортните си заложби, приветства госта инж. Добромир Добрев. Удовлетворен съм, че през шестте години, в които бях част от местната власт – 4 като съветник и 2 като председател на Общинския съвет, с кмета инж. Добрев създадохме симбиоза по отношение на спорта и младежките дейности. Успех за нас е оценката, която ни дава легенда като Енчо Керязов, но още по-голям успех е, че толкова млади хора са ангажирани в спортните школи в града ни, коментира Димитър Николов. И треньорите ни са на световна величина, допълни още инж. Добрев.
Енчо Керязов имаше възможността да разговаря и с представителите на Горнооряховския младежки парламент и с младите акробати и техните треньори. Гостът пожела на младите хора упорита работа и много бъдещи успехи. Всичко е във вашите ръце. Работете и разчитайте първо на себе си, апелира към младежите световноизвестният акробат.

Повече...

Разследват кражба от жилище в Горна

Кражба на пари от жилище в Г. Оряховица, разследват служители на местното полицейско управление. Сигнал за случая е получен вчера. На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че извършителят е проникнал в жилището през незаключена врата. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Счупиха задното стъкло на Ауди в Горна

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица разследват случай на унищожено задно панорамно стъкло на лек автомобил "Ауди", паркиран пред жилище в железничарския град . Деянието е извършено в нощта срещу 11 октомври. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

109 нови случая и 9 починали след К-19 в търновско

За периода 28.09.2021 – 11.10.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 360,01 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).
През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 109 (сто и девет) нови случаи на COVID-19.
Към 00:00 часа на 12.10.2021 г. от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 13 769 лица, от които:
- излекувани: 11 776 лица,
- в домашна изолация: 845 лица,
- хоспитализирани: 195 лица,
- починали: 953 лица.
По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани девет починали лица от област Велико Търново – 5 жени и 4 мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.
Разпределението на активните случаи по общини е, както следва:
- Община Велико Търново – 391 лица на домашно лечение и 71 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 169 лица на домашно лечение и 39 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 14 лица на домашно лечение и 7 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 7 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Лясковец – 71 лица на домашно лечение и 10 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 67 лица на домашно лечение и 16 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 21 лица на домашно лечение и 8 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 70 лица на домашно лечение и 32 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 21 лица на домашно лечение и 4 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 14 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани.
Към 9:30 часа на 12.10.2021 г.:
- карантинирани лица: 1 483, в т.ч. и близките контактни на диагностицираните случаи на COVID-19.
По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 12.10.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 68 066 дози (с натрупване), от които през последното денонощие 204 (Comirnaty – 145, Moderna – 4 и Janssen – 55). Със завършен имунизационен цикъл са общо 36 221 лица (с натрупване). С поставена бустерна доза (реваксинация) са 110 лица от областта (с натрупване).
В област Велико Търново продължават ваксинациите срещу COVID-19 в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ – Велико Търново, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове.
Подробна информация за работещите „зелени коридори“ в периода 11 – 15 октомври 2021 г. е публикувана на интернет страницата на РЗИ – Велико Търново – рубрика „Актуално“, „Имунизационна кампания“ – „Зелени коридори“.
На 16 октомври (събота) 2021 г. в град Велико Търново ще работят следните временни имунизационни пунктове:
- На Самоводската чаршия (в Хлебната къща) от 9:00 ч. до 13:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксините Comirnaty (на Pfizer/BioNTech) и Janssen, по избор, от медицински екип в системата на детското и училищно здравеопазване към Община Велико Търново;
- На територията на магазин „Метро“ от 10:00 ч до 14:00 ч. Имунизациите ще се извършват с ваксини, по избор, от медицински екип на „Специализирана болница за активно лечение по кардиология“ ЕАД – гр. Велико Търново.

Повече...

Разкриха джебчийска кражба в павликенско

За часове служители на полицейското управление в Павликени разкриха кражба на пари от дамска чанта. Вчера около 13,30 ч. жителка на с. Сломер е потърсила съдействие в полицията. Тя обяснила, че няколко дни по-рано е установила, че от чантата й липсвали 50 лв. От предприетите незабавни действия действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 32-годишен мъж от Павликени, известен на полицията и осъждан. Той е признал за стореното и е възстановил част от инкриминираната сума. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.