Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5697-„дръжте-крадеца”-неизвестни-задигнаха-автомати,-ползвани-при-подготовка-на-ловци-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Вторник, 12 Май 2020

ДОМАШНО НАСИЛИЕ: Задържаха мъж от Горна тормозел жена си

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица разследват случай на домашно насилие. Вчера в жилище в железничарския град, при опит да бъде установен контакт с обитателя - 53-годишен мъж, известен на полицията и осъждан е установена издирвана 44-годишна жена. Пред униформените тя обяснила, че е била държана против волята си на адреса и срещу нея е упражняван психически и физически тормоз. В хода на извършената проверка е изяснено, че в началото на август 2018 г. горнооряховският районнен съд е издал заповед за защита от домашно насилие, в която се посочвало че 53-годишният мъж не трябва да осъществява тормоз, спрямо потърпевшата, с която до скоро живеел на семейни начала. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. В жилището е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство за защита от домашно насилие.

Повече...

Ще има тържествено изпращане на зрелостниците

Изготвя се протокол с противоепидемични изисквания.

Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година. Решението беше взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас.

Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България. „Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците.

Те подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. „Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, се посочва още в писмото.

По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протоколът да бъде изготвен в най-кратки срокове и да бъде разпространен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година. В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

 

nova.bg

Повече...

„Дръжте крадеца”: Неизвестни задигнаха автомати, ползвани при подготовка на ловци/ВИДЕО/

Полицията е сигнализирана, но резултат от разследването няма вече 1 месец.

Преди месец неизвестни задигнаха машини за хвърляне на панички, по които стрелят ловци. Мястото е планинският град Eлена, а заради кражбата е спряла подготовката на бъдещите ловци, записали се на курс.

Кражбата на двете машини е извършена межди 10 и 13 април от ловно-рибарското дружество в Елена. Председателят Тихомир Кузманов подава сигнал до полицията. Резултат от разследването все още няма. В ловно-рибарско дружество „Сокол” членуват близо 600 ловци. Лицензираното стрелбище за подготовка на кадри за лов обслужва и съседното дружество в Златарица с над 300 членове. Тренировъчната база съществува вече 15 години, а автоматизираната система е въведена от пет години.

„Купихме ги втора употреба, преди пет години за 4500 лв. А иначе доста повече струват”, обясни Тихомир Кузманов, председател на СЛРБ „Сокол 1899” – град Елена.

Липсата на автоматизираната система забавя дейността на дружеството, което подготвя ловците на две общини. Над 30 са записаните да изкарат курс, който започва след два месеца.

„Едно голямо перо от бюджета се формира от приходите от курсовете, които провеждаме. Мога да кажа,че 1/3 от бюджета на дружеството. Отчисления от ловни курсове, нови членове след обучение, които стават ловци. Връщат ни назад, но все пак ще търсим вариант. Под наем. Нямаме възможност да закупим нови”, обясни Тихомир Кузманов.

Председателят на дружеството в планинската община има своите подозрения, за профила на крадците.

„Най-вероятно не са истински ловци. Може да имат билети, но са бракониери. Щом са посегнали на общото имущество, не могат да се нарекат ловци”, смята Кузманов.

Въпреки че стрелбището е извън населени места и до него няма електрозахранване, ловците от Елена вече са намерили вариант да сложат видеонаблюдение и охранителни системи.

 

nova.bg

Повече...

Детската кухня в Горна Оряховица възстановява дейността си от 18 май (понеделник)

От 18 май (понеделник) детската кухня в Горна Оряховица възстановява дейността си в пункта на ул. „Цар Освободител“ №5
Дейността ще се извършва при строго спазване на противоепидемичните мерки и всички хигиенни изисквания. Ако родителите имат заверени купони за 16 и 17 март, те ще важат за 18 и 19 май, уточняват от детската кухнята.


В рамките на един месец в периода на извънредно положение, близо 50 деца до 3-годишна възраст получаваха храна от Детската кухня по домовете си. Услугата бе по инициатива на кмета инж. Добромир Добрев, за да се облекчи ежедневието на родителите в условията на извънредното положение.

Повече...

Халф на Локо ГО напуска през лятото/ВИДЕО/

  • Публикувано в Спорт

Полузащитникът на Локомотив Горна Оряховица Жак Пехливанов напуска отбора, след като изтече договорът му с клуба през лятото.

Той разкри пред Football24, че е прекарал доста добър период при "железничарите", но е време да опита нещо ново и различно през следващата кампания.

"Прекарах доста хубаво време в Горна Оряховица, но мисля, че трябва да пробвам нещо ново през следващия сезон. Ще видим какво ще се случи. Не искам да коментирам за интерес, за да няма спекулации, но определено получих няколко сериозни запитвания върху които ще имам време да помисля добре", сподели той.

Пехливанов е продукт на школата на Локомотив Пловдив. Той е изиграл над 70 мача във Втора лига с екипите на Несебър и Локомотив Горна Оряховица.

 

gong.bg

сн.sportal.bg

Повече...

Милчо Сирмов преподписа за 2+2 години своя договор

  • Публикувано в Спорт

Старши треньорът на ОФК “Локомотив” (ГО) Милчо Сирмов днес преподписа своя професионален договор за срок от 2+2 години и ще бъде начело на отбора до 2024 година.

Милчо Сирмов е роден на 01.01.1971 г. и е бивш футболист на ОФК “Локомотив” (ГО) играл през 90-те години в “Б” група след изпадането от “А” група в тежък за отбора период.

През сезон 2014/2015 г. и 2015/2016 г. е помощник на Сашо Ангелов във Втора Професионална лига.
През 2016/2017 г. работи с Ангел Червенков, Иван Колев и Александър Димитров при участието на ОФК “Локомотив” (ГО) в Първа лига. През сезон 2017/2018 г. е помощник отново на Александър Димитров във Втора лига. От юли 2018 г. до август 2019 г. е директор в ДЮШ на ОФК “Локомотив” (ГО).

Постът старши треньор на “железничарите” заема от 05 август 2019 г. след неубедителния старт на “Локо” (ГО) (от 3 мача 2 загуби и 1 равенство) със задача да запази мястото на ОФК “Локомотив” (ГО) във Втора Професионална лига. През есента ОФК “Локомотив” (ГО) се класира на осма позиция. Под негово ръководство “черно-белите” записват в 18 мача, от които 8 победи, 6 загуби, 4 равенства и голова разлика 32:30. Милчо Сирмов изпълни поставената от ръководството задача, като “Локо” (ГО) с актив от 29 точки и 9-то място в класирането запази мястото си в професионалния футбол и интегрира шестима юноши в мъжкия отбор.

За новото футболно първенство неговата задача ще е да постигне по-добри спортно-технически резултати и да запази професионалния статут на отбора. Да наложи в първия отбор 10 юноши от Горна Оряховица и ДЮШ на ОФК “Локомотив” (ГО) с тенденция броят на момчетата от Горна Оряховица да се увеличи!

 

lokomotivgo.com

Повече...

Окръжен съд – Велико Търново възобновява разглеждането на всички видове дела

От 14.05.2020 г., Окръжен съд – Велико Търново възобновява разглеждането на всички видове дела. На заседание на 12.05.2020 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определени правила и мерки за работа на съдилищата в условията на пандемия. Работният процес ще се осъществява при спазване на строги мерки срещу разпространението на COVID-19.


Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Велико Търново Теодорина Димитрова е определен режим на достъп в Съдебната палата. В сградата ще се влиза само със задължителни лични предпазни средства - маски, предпазни шлемове и ръкавици. На входовете на съдебните сгради, както и във всички помещения са осигурени дезинфектанти.


Вещите лица и свидетелите ще изчакват извън съдебните зали докато бъдат повикани, а свидетелите ще напускат съдебните сгради веднага след като бъдат разпитани.


Придвижването по коридорите и стълбищата ще става еднопосочно. При възможност ще се работи при отворени прозорци или ще се проветрява периодично. Справките по дела ще се извършват на едно гише, при спазване на задължителна дистанция от 2 метра. Те ще се правят сутрин от 9.00 до 12.00 часа и следобед след 14.00 часа. В останалото време ще се извършва дезинфекция на помещенията и гишетата.


В стаята за четене на дела ще се допускат адвокати и страни по делата при спазване на разстояние от поне 2 метра между масите, на които ще се четат дела. След всеки ще се извършва дезинфекция с препарати. В съдебните зали няма да се допуска публика, включително външни лица и медии. Публичността на заседанията ще се осъществява от служителя „Връзки с обществеността“, който ще подготвя справки за делата с обществен интерес.


Няма да се насрочват дела за един и същи ден и час, за да се избегне струпване на много хора. При пренасрочване на заседание, страните по делото ще бъдат уведомени по надлежен ред и своевременно.


Призоваването по делата ще става по телефон или на електронна поща, посочена от страните. Ако това не е възможно, при физическо връчване на призовки, книжа и съобщения служителите ще бъдат снабдени със защитни средства. Няма да се връчват призовки, книжа и съобщения на хора, поставени в карантина. Служители и призовкари няма да влизат и в райони, които са изолирани заради коронавируса.

 

Експерти, вещи лица и преводачи ще могат да подписват заключенията и преводите си с квалифициран електронен подпис. Предоставена е възможност вещите лица да подават експертизите си и по електронен път.


Забранено е провеждането на всички предварително организирани общи събрания и семинари до края на годината.

Повече...

Услугите в подкрепа за уязвимите за Covid-19 великотърновци продължават и след извънредното положение

Патронажът поема доставките на лекарства, необходими храни и стоки на хора от рисковите групи.

Патронажната грижа към Община Велико Търново ще поеме доставките на лекарства, храни и стоки от първа необходимост на хора от старопрестолния град, които спадат към рисковите групи за заразяване с вируса Covid-19 и досега ползваха услугите на общинския колцентър. Условията остават непроменени – услугите се извършват със средства на потребителите, а логистиката и транспортът са безплатни.


Запазването на услугите след отмяната на извънредното положение от 14 май е осигурено чрез разширяването на проекта на Община Велико Търново за патронажна грижа. Освен доставка на лекарства и необходими продукти, социалните асистенти подпомагат нуждаещите се с още две услуги: заплащане на битови сметки (със средства на потребителите) и заявяване на неотложни административни услуги.


В рисковите групи за заболяването, причинено от Covid-19, попадат следните групи: хора на възраст над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с хронични заболявания или увреждания, както и техните семейства, лица под карантина, самотни родители с едно или повече деца на възраст до 12 години, самотноживеещи.


Проектните дейности са със срок до 31 декември 2020 г. Осигурените средства за разширяването на патронажната грижа е чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране.


За близо два месеца функциониране екипите, работещи в общинския колцентър, обработиха над 800 заявки. Основната част от тях бяха за доставка на лекарства, храни и стоки от първа необходимост на великотърновци от уязвимите групи. Служителите на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ ще се свържат с потребителите, ползващи досега услугите на общинския колцентър, за да бъдат продължени дейностите на подкрепа. Великотърновци от рисковите групи могат да подават заявки на телефон 062/619220.

Повече...

Два спортни клуба в Горна Оряховица са възстановили тренировъчния си процес на открито

  • Публикувано в Спорт

Само два спортни клуба в Горна Оряховица за сега са възстановили тренировките си на открито. По график на лекоатлетическата писта на Стадион „Локомотив“ тренират състезателите на клуба по лека атлетика „Локомотив 55“. По време на тренировъчния процес се спазват всички противоепидемични мерки и правилата за провеждане на тренировките на БФЛА.


Тренировъчна дейност възстанови и ТК „Хемус“. Спортистите тренират на открито, по график и при спазване на противоепидемичните правила – до 10 състезатели, на разстояние 2,5 м с един треньор. Спортните клубове, които възстановиха дейността си, няма да ползват съблекални на закрито.


Останалите спортни клубове в Горна Оряховица изчакват указания и правила за провеждане на тренировъчните процеси от съответните федерации и след това ще възстановят дейността си.

Повече...

Хотелите и местата за настаняване отварят врати от 13 май (ВИДЕО)

Това заяви на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова.

От 13 май врати отварят хотелите и местата за настаняване в България, спазвайки всички изисквания и ограничения. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова и призова българските граждани да подкрепят родните хотелиери и сектора.

Тя благодари на премиера, на своите колеги и на депутатите за мерките, които са предложени и са свързани с ваучерите за туризъм особено за хората на първа линия и с насърчаване на чартърите, така и с удължаването на срока до 12 месеца за туроператорите, които да могат да предлагат ваучери. По думите й друга важна мярка, заложена в настоящия законопроект, е свързана с възможността да се предлагат безплатни или намалени цени на плажни принадлежности.

"В закона е заложено, че те трябва да бъдат намалени именно на 50 %. Това са мерки, свързани с насърчаване на вътрешния туризъм", посочи Николина Ангелкова.

В рамките на утрешния ден ще се приемат единни правила за пътуване в рамките на ЕС, както и извън него. До отмяна на извънредното положение, всички чужденци, влизащи в страната, ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина.

 

nova.bg

 

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.