Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5676-крепостите-царевец,-трапезица-и-археологически-резерват-„никополис-ад-иструм“-се-отварят-за-посещения): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5677-636-туристи-разгледаха-крепостите-царевец,-трапезица-и-резервата-„никополис-ад-иструм“-през-уикенда): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5670-нови-нарушители-на-карантина-в-горна,-търново-и-стражица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Неделя, 10 Май 2020

Наркооранжерия за отглеждане на марихуана разкриха служители на ОДМВР – В. Търново

В петък при проверка на избено помещение на жилище в областния град са намерени и иззети 55 саксии с растения, от рода на конопа, чиято листна маса възлиза на около 200 грама. При полеви наркотест тя е реагирала на марихуана. В хода на разследването е установено, че наркотикът се е отглеждал от 24-годишен мъж от В. Търново, известен на полицията. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Като съпричастни към извършеното деяние са задържани и 24-годишен мъж от Дебелец, известен на полицията и осъждан и 15-годишно момче от В. Търново. Започнато е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Повече...

Крепостите Царевец, Трапезица и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се отварят за посещения

Архитектурно-музеен резерват „Царевец“, „Трапезица“ и Археологически резерват „Никополис ад Иструм“ се отварят за посещения при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.


Крепостта Царевец ще приема туристи от 6 май 2020 г. с удължено работно време от 8,00 до 20,00 часа , като продажбата на билети ще се преустановява в 19,00 ч.


От 9 май за посещение се отваря крепостта Трапезица от 8.30 до 19.00 часа и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм” от 9,00 до 18,00 часа.


На всички посетители дистанционно ще бъде измервана температурата и при показатели над 37,5 ° туристите няма да се допускат в обектите. На входа на всеки обект ще бъдат осигурен диспенсър с дезинфектант.


Разстоянието за социална дистанция между посетителите трябва да е 2 метра.


Музейните служители са обезпечени с предпазни средства и задължително трябва да ги използват, а при констатирано нарушение ще се носи административна отговорност.


Заповедта за отваряне на музейните обекти на открито със съответните противоепидемични мерки ще се предоставя при необходимост на посетителите за запознаване на място.

Повече...

636 туристи разгледаха крепостите Царевец, Трапезица и резервата „Никополис ад Иструм“ през уикенда

636 туристи са приели трите музейни обекти на открито от структурата на Регионален исторически музей-Велико Търново този уикенд.
Най-много, 491, са посетителите на крепостта Царевец. В съботния ден те са били 224, а в неделя - 267 души.


Вторият по посещаемост обект е Археологически резерват "Никополис ад Иструм", разгледан от 70 туристи в събота и 40 души в неделя.
35 любители на културния туризъм са избрали за разходка крепостта Трапезица - 13 в събота и 22 в неделя.


Крепостите Царевец, Трапезица във Велико Търново и античният град Никополис ад Иструм край с. Никюп бяха отворени за посещения за от 6 май т.г.


От тази седмица отваряме и всички останали наши обекти и експозиции при спазване на изискванията за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

 

Повече...

Камион се преобърна на оживено кръстовище във Велико Търново (ВИДЕО+СНИМКИ)

Предполага се, че возилото се е движило с висока скорост.

Тежкотоварен камион, превозващ отпадъци се преобърна на едно от най-оживените кръстовища във Велико Търново. Инцидентът стана в късния следобед в понеделник, предаде БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА

Като по чудо няма пострадали. По първоначална информация шофьорът не е успял да вземе остър завой по една от лентите на кръговото кръстовище, което е част от главният път София - Варна и се обърнал върху пешеходна пътека.

Предполага се, че е камионът се е движил с висока скорост. Водачът му също не е пострадал. Движението в района е затруднено и се регулира от служители на полицията.

 

nova.bg

Повече...

Потрошиха стъклата на Ауди в Горна

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица разследват случай на счупени стъкла на лек автомобил «Ауди» в железничарския град. Сигнал за случая е получен вчера около обяд. По данни на тъжителя деянието е извършено в периода 8-10 май, а возилото е било паркирано пред жилищен блок. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Съдия Иванка Димова напуска ВТОС с отличие „служебна благодарност и грамота“ за постигнати високи резултати

Считано от 04.05.2020 г., г-жа Иванка Атанасова Димова, съдия в Окръжен съд – Велико Търново, бе освободена от длъжност. Решението за нейното освобождаване бе взето от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 165 ал. 1, т. 2 от ЗСВ, във връзка с подадена от нея оставка на същото основание.


По предложение на административния ръководител и председател на Окръжен съд – Велико Търново Теодорина Димитрова, Съдийската колегия на ВСС поощри съдия Димова с отличие „служебна благодарност и грамота“ за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните задължения.


Актът за освобождаването и́ бе подписан в присъствието на председателя на съда Теодорина Димитрова и на заместник-председателя и ръководител на гражданското отделение при ВТОС Ивелина Солакова. Съдия Димитрова изрази своята благодарност за съвместната работа и за професионализма на съдия Димова, с който през тези 25 години е утвърждавала върховенството на закона и идеята за справедливост.


Г-жа Иванка Димова има 25 години и 1 месец стаж в съдебната система. Съдийската си кариера е започнала през 1995 година като съдия в Окръжен съд – Велико Търново. Повече от две години, от 01 юли 2002 г. до 15 юли 2004 г., е заместник-председател „търговско отделение“ във ВТОС. От 15 юли 2004 г. и към момента е съдия в Окръжен съд – Велико Търново. С решение по протокол № 1 от 16 януари 2002 г. е повишена в най-високия възможен ранг „съдия ВКС и ВАС“. От 2015 г. до 2019 г. съдия Иванка Димова е Председател на Комисията по професионална етика на ВТОС, избрана от Общото събрание на съдиите.


Повече от 25 години съдия Иванка Димова работи в съдебната система като „съдия“, приоритетно в областта на търговското и гражданско право.


„Съдия Димова винаги е имала коректно отношение към всички колеги, с готовност е споделяла своите виждания и знания при обсъждане и решаване на сложни правни казуси. Постановените от съдия Димова съдебни актове се отличават със задълбочен анализ и добра мотивировка, съобразена с практиката на ВКС, Съда на европейските общности и Европейския съд по правата на човека, и са резултат от добрата му теоретична подготовка и професионален опит.


Много добре работи с колегите си в колектива и има изграден авторитет сред съдии и служители. Тя е отговорна, колегиална и толерантна. Спазва правилата за професионална етика и няма налагани дисциплинарни наказания. Съдия Иванка Димова се ползва с уважение и авторитет, както сред колегите си от Окръжен съд – Велико Търново, така и в обществото“, пише в писмото – предложение до ВСС на председателя на Окръжен съд – Велико Търново Теодорина Димитрова.

Повече...

АКЦИЯ АНТИДРОГА: Хванаха друсани шофьори в Горна и П. Тръмбеш

Двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на полицейските управления в Г. Оряховица и П. Тръмбеш. Вчера сутринта в железничарския град при проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от правоспособен 20-годишен водач от същия град е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. При проверка с техническо средство, апаратът е дал положителна реакция на метаамфетамин и канабис. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Същата вечер в П. Тръмбеш за проверка е спрян лек автомобил «БМВ», управляван от 27-годишен мъж от с. Орловец. При проверка за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на канабис. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу двамата са започнати бързи производства.

Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления в Г. Оряховица и П. Тръмбеш. Снощи при провеждане на специализирана полицейска операция е извършена проверка на 20-годишен жител на Лясковец, при която е намерена и иззета растителна маса, с тегло около 1 грам. При полеви наркотест същата е реагирала на канабис. Същата вечер служители на РУ – П. Тръмбеш са извършили проверка на 18-годишно момиче от с. Орловец, при която са намерени и иззети около 1,5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. По двата случая са започнати бързи производства.

Повече...

И Локомотив (Горна Оряховица) поиска прекратяване на сезона във Втора лига

  • Публикувано в Спорт

По-добре е първенството във Втора лига да не се доиграва. Това констатираха от Локомотив (Горна Оряховица).

На тази позиция са и клубовете, които също като Локомотив са в тежко финансово състояние и предпочитат да мислят за новия сезон, а не за доиграване на сегашния.

За горнооряховския клуб оставащите мачове са без значение.

Отборът няма да изпадне, дори да загуби всичките си срещи. Затова и ще доиграе първенството, ако се наложи, предимно с юноши.

 

topsport.bg

Повече...

Пиян мъж катастрофира в Д.Оряховица

Водач, употребил алкохол и предизвикал пътен инцидент, установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. В петък в 19,05 ч. в Д. Оряховица 34-годишен мъж при управление на мотокултиватор се е ударил в паркиран върху тротоара лек автомобил. Пострадали няма. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,79 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

Повече...

Нови нарушители на карантина в Горна, Търново и Стражица

49-годишен мъж от Г. Оряховица е обвинен в нарушаване на заповед на здравния министър и чл. 355, ал.2 от НК. При проверка на 29 април тази година, той не е бил установен в жилището си в с. Първомайци, въпреки, че е бил поставен под карантина и не е трябвало да напуска жилището си, според указанията на РЗИ. В петък той е привлечен, като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Трима мъже, нарушили заповед на министъра на здравеопазването и чл.355, ал.2 от НК, установиха служители на полицейските управления във В. Търново, Г. Оряховица и Стражица. В петък при проверки на адреси в областния град и селата Върбица и Нова Въбровка с карантинирани лица е установено, че трима мъже са напуснали домовете си, с което са нарушили предписанията на РЗИ. По трите случая в съответните полицейски управления са започнати досъдебни производства.

Двама мъже са нарушили заповед на министъра на здравеопазването и чл.355, ал.2 от НК, установиха служители на полицейските управления в Г. Оряховица и Стражица. В събота при проверки на адреси с карантинирани лица в Лясковец и с. Нова Върбовка двама мъже не са установени на посочените адреси, с което са нарушили предписанията на РЗИ. По двата случая са образувани досъдебни производства.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.