Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5385-нови-16-бр-досъдебни-производства-за-нарушаване-на-извънредните-мерки,-във-връзка-с-разпространението-на-covid-19,-взети-на-специален-надзор-от-апелативна-прокуратура-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5393-община-велико-търново-изготви-класирането-на-кандидатите-по-пилотната-схема-за-преход-към-алтернативни-форми-на-отопление): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5395-община-велико-търново-разкрива-телефонни-линии-за-психологическа-подкрепа): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5391-ново-двеста-отмениха-задължителното-носене-на-маски): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5392-община-г-оряховица-раздава-маски-безплатно): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5394-общинският-съвет-прие-предложението-за-освобождаване-от-наем-на-обектите,-общинска-собственост-за-периода-на-извънредното-положение): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/5384-офк-“локомотив”-горна-оряховица-се-разделя-с-голяма-част-от-футболистите-си,-заради-извънредното-положение-и-кризата-създадена-от-covid-19): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5390-окръжна-прокуратура-–-велико-търново-предаде-на-съд-две-лица-за-изнудване-и-грабеж-на-жена): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/5396-кметът-на-горна-оряховица-не-мога-да-кажа-какво-ще-стане-с-отбора-един-от-големите-ни-спонсори-няма-да-плаща-за-момента): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5386-моторист-се-опита-са-избегне-проверка-на-временно-кпп): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 30 Март 2020

Нови 16 бр. досъдебни производства за нарушаване на извънредните мерки, във връзка с разпространението на COVID-19, взети на специален надзор от Апелативна прокуратура В.Търново

За периода от 26 до 30 март 2020 г., Апелативна прокуратура – Велико Търново взе на специален надзор нови 16 броя досъдебни производства, образувани във връзка с извършени нарушения, свързани с извънредното положение. Така наблюдаваните дела стават общо 48 броя.

Най-много, 45 броя, са за неспазване на задължителните мерки от лица, поставени под карантина и неизпълнили задължението да не напускат мястото за пребиванe /престъпление по чл. 355 от НК/. Едно досъдебно производство е за продажба на промишлени стоки, неотговарящи на изискванията /престъпление по чл.231 НК/, едно досъдебно производство по чл. 326 от НК и едно досъдебно производство по чл.209 от НК, за продажба на дезинфектант при реална продажба на друга химическа течност.

От новите дела, взети на специален надзор, 15 са свързани с нарушена от страна на граждани мярка – поставяне под карантина, като делата са на РП – Свищов /7 бр./, РП – Плевен /3 бр./, и по едно на РП – В.Търново, РП – Севлиево, РП –Г.Оряховица, РП Габрово и РП – Ловеч.

Наблюдаваните дела се разпределят както следва: РП – В. Търново – 6, РП-Павликени – 7, РП – Горна Оряховица – 5, РП Свищов – 11, РП- Ловеч -3, РП-Тетевен – 3, РП-Плевен – 9, РП – Русе – 1, РП – Севлиево - 1, РП- Троян – 1, РП – Габрово - 1.

Прокуратурата обръща внимание на гражданите, че неспазването на карантинния период е престъпление, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Повече...

Община Велико Търново изготви класирането на кандидатите по Пилотната схема за преход към алтернативни форми на отопление

Община Велико Търново изготви класирането на домакинствата, кандидатствали за преход към алтернативни форми на отопление и подмяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво, замърсяващи околната среда. Приемът на заявления за участие в Пилотната схема на Интегрирания проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ продължи от 15 януари до 16 март.


Класирането на кандидатите в Пилотна схема е публикувано в официалния интернет портал на Община Велико Търново, на адрес:
https://www.veliko-tarnovo.bg/media//filer/2020/03/31/klasirane-life-project.pdf.


В настоящия етап – Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработеният подход за смяна на старите печки. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още 478 домакинства.


Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Петгодишен е гаранционният срок.


Кандидати, които са участвали в Пилотна фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по поканите по Основната фаза с вече подадената документация.


Проектът на Схемата с всички приложени документи за обществените консултации, както и списък с класираните кандидати по пилотната фаза е публикуван на сайта на общината, на адрес:


https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/opazvane-na-okolnata-sreda/proekt-blgarskite-obshini-rabotyat-zaedno-za-podobryavane-kachestvo-vazduh-life/.

Повече...

Община Велико Търново разкрива телефонни линии за психологическа подкрепа

От утре Община Велико Търново разкрива две телефонни линии за психологическа подкрепа. Ежедневно психолози ще предоставят безплатна и конфиденциална подкрепа на хората, изпитващи затруднения при справянето с настоящата ситуация и обстановка.


Всеки, който има нужда от подкрепа, съвет или дори от споделяне на безпокойство, може да потърси дежурните психолози на телефони 0887903779 и 0879532892. Обажданията ще се приемат в работното време на колцентъра – от 9,00 до 18,00 ч. всеки ден.

Повече...

НОВО "ДВЕСТА": Отмениха задължителното носене на маски

Здравният министър Кирил Ананиев заяви на брифинг в МС, че всички мерки, които се предприемат от Щаба и правителството са насочени към защита на здравето на българските граждани и ограничаване на разпространението на коронавируса на територията на България.

ЕК силно е подкрепила мерките, които предприема българската държава, като подчертават, че са превантивни и ни дават за пример на всички останали държави. Подкрепа Ананиев е намерил и сред колегите от Брюксел.

Правителството подкрепя мярката за използване на защитни маски, допълни Ананиев.

"Тъй като обаче няма пълно обществено съгласие в нашето общество, искам да ви уведомя, че току-що подписах заповед, с която отменям точка 9 от моята заповед до постигане на консенсус в нашето общество. Вместо това българската държава ще закупи 1 млн. предпазни маски, които ще ги раздадем чрез Министерството на труда и социалната политика на хората, които са социално слаби и хората, които нямат възможност да си закупят такива маски", каза Ананиев.

"Използването на маските дава възможност за отдалечаване от онези марки, които значително ще ограничат гражданските права на българското население. Ето защо дълбоко сме убедени, че тази мярка води до отдалечаване на онзи момент, в който ще трябва да пристъпим към по-тежки и трудни за българските граждани мерки", каза още той.

Маските ще бъдат закупени до седмица-две и ще бъдат раздадени. Приоритет са тези на първа линия, следват служителите на РЗИ, МВР, Спешната помощ. Те ще са тип FFP2/3, които са най-добрата защита за гражданите и ще бъдат със сертификат.

До една седмица се очакват 2 млн. маски от Китай - обикновени и с повишена защита.

При вноса за маски ще се търси възможно най-ниската цена.

Дебатът е, че тези маски трябва да се носят от болни хора, за да не пренасят заболяването. Но ние не знаем кои са болни, между нас се движат хиляди хора, които може би са носители, но не са изследвани. Заради това решихме, че е хубаво всички да носят маски, защото не се знае от къде ще дойде заразата, допълни здравният министър.

"Ще се обърна с обръщение към хората с нашата гореща препоръка да използват маските ежедневно, след като напуснат своя дом и в съответствие със Закона за здравето, в който е казано конкретно кои са местата за обществено ползване", каза Ананиев.

Обмисля се да се намали глобата от 5000 лв. за неносене на маска.

Министерството е влязло в контакт с около десет фирми, които са пренасочили производството си за изработване на предпазни маски. След определен период българското производство ще бъде преобладаващо на територията на България, така че няма да бъдем зависими от други държави, увери Ананиев.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов също уточни, че новата заповед ще е препоръчителна, но смята, че хората трябва да се съобразят с нея и да носят маски. Той се надява хората постепенно да се снабдят с маски и да ги ползват, когато са с други хора, в затворени помещения и магазини.

Министър Маринов заяви, че няма глобени за това, че не носят маски, но има 402 съставени протокола за нарушаване на забраната са разходка в паркове и събиране за повече от двама.

 

news.bnt.bg

Повече...

Община Г. Оряховица раздава маски безплатно

Всички жители на Горна Оряховица, които нямат възможност да се снабдят с маски, поради липса на средства или не могат да намерят такива, от днес ще могат да ги получат в Информационния център на Общината, информират от администрацията. Маските са за многократна употреба и ще бъдат раздавани по една на човек. Акцията е свързана със заповедта на Министъра на здравеопазването, според която, всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места, която впоследствие беше отменена.

Повече...

Общинският съвет прие предложението за освобождаване от наем на обектите, общинска собственост за периода на извънредното положение

Общинският съвет прие направеното предложение от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, собствениците на обекти, общинска собственост да бъдат освободени от наем за периода на извънредно положение. Предложението бе прието единодушно от съветниците.

Целта ни е в тази трудна ситуация да облекчим наемателите и да запазим икономическата им стабилност. Много фирми, поради въведеното извънредно положение и спазвайки заповедта на здравния министър затвориха своите обекти. Те не реализират никакви приходи, а същевременно имат разходи за наем на помещенията и терените, които реално в момента не използват по предназначение, мотивира предложението си кметът инж. Добромир Добрев. На този етап това е първата мярка, която предприемаме. Предстои да бъде направен анализ, както и да потърсим мнението на бизнеса, за да бъдат предприети най-адекватните мерки, да помогнем на местната икономика в тази тежка ситуация, коментира още градоначалникът.


На днешното заседание на Общинския съвет, което премина при засилени противоепидемични мерки, кметът инж. Добромир Добрев запозна съветниците с актуалната обстановка и мерките, предприети в борбата за ограничаване на covid-19 на територията на община Горна Оряховица

Повече...

ОФК “Локомотив” (Горна Оряховица) се разделя с голяма част от футболистите си, заради извънредното положение и кризата създадена от COVID 19.

  • Публикувано в Спорт

При евентуално подновяване на първенството във Втора Професионална лига по решение на треньорския щаб то ще бъде довършено с юноши и със футболистите. Капитанът Иво Харизанов, Айкут Рамадан, Жак Пехливанов и Вълчан Чанев са с професионални договори.


Нападателят Стефан Неделчев е изявил желание да доиграе първенството без възнаграждение!

Треньорския щаб на ОФК "Локомотив" (ГО) ще продължи своята работа при занижени финансови параметри на своите заплати.

Ако шампионата на Втора Професионална лига не бъде подновен, повечето играчи от състава преди обявяването на извънредното положение ще бъдат поканени да се присъединят отново към отбора за новото футболно първенство.

Повече...

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд две лица за изнудване и грабеж на жена

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу две лица за изнудване и грабеж на жена. Обвинението срещу К.М. е за това, че на 26.11.2019 г., в гр. Велико Търново, в жилище, с цел да принуди пострадалата, да поеме имуществено задължение – да й плаща периодично парични суми, за да предоставя необезпокоявано и под нейна закрила сексуални услуги, я заплашила с насилие - казала, че ще й прати мутри, и с друго противозаконно действие с тежки последици за пострадалата – че ще й вземе личните вещи, като деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и с отнемането на имущество /50 лева, сребърни пръстени, златни обеци, дамски дрехи и козметика/ на обща стойност 723,29 лева – престъпление по чл.213а, ал.2, вр. ал.1 от НК. Обвинението срещу Н. И. е за това, че по същото време и място, чрез употреба на сила и заплашване, отнел чужди движими вещи от пострадалата, с намерение противозаконно да ги присвои /сребърни и златен пръстени, мобилен телефон „Самсунг 5“/ на обща стойност 342,26 лева, като деянието представлява опасен рецидив – престъпление чл. 199, ал.1, вр. чл. 198, ал.1, вр. чл. 29, ал.1 от НК.

Пострадалата живее в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане. За целта публикувала обява в електрония сайт. Обвиняемата К. М. видяла обавята и решила да се възползва от дейността на жената, като я изнуди да й плаща парични суми, каквато практика обвиняемата прилагала и към други лица. За целта потърсила съдействието на неин познат - обвиняемия Н.И. На 26.11.2019 г. обвиняемият Н.И. се обадил на пострадалата и си уговорил среща. Около час по-късно в апартамента на жената пристигнали двамата обвиняеми. К.М заявила на пострадалата, че иска да й плаща по 100 лева на всеки четири дни, за да може да работи като момиче на повикване, като я заплашила, че в противен случай ще си има сериозни проблеми. През това време Н.И. заключил входната врата, взели мобилния й телефон, за да не може да потърси помощ, извил назад ръцете й, ударил я по ръката и я заплашил. Използвайки безпомощното състояние на пострадалата, двамата обвиняеми взели нейни вещи, като накрая принудително свалили обеците от ушите й и златен пръстен от ръката й.

Повече...

Кметът на Горна Оряховица: Не мога да кажа какво ще стане с отбора! Един от големите ни спонсори няма да плаща за момента

  • Публикувано в Спорт

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев обясни какво е становището на Общината за ситуацията в Локомотив. Днес официално доста от играчите на тима бяха разпуснати, като все пак останаха няколко играчи с договори и няколко млади футболисти, които евентуално да доиграят сезона. Така при евентуално изиграване на мачовете до края на сезона отборът ще бъде при всички положения с отслабен състав.

„Освободени са няколко основни футболисти по преценка на треньорския щаб, но са задържани и няколко момчета. Имаме и вратар. С тях и с млади момчета ще доиграем сезона, ако първенството изобщо се доиграе“, коментира той пред football24.bg.

„Все пак знаете, че като няма тренировки ние нямаме излишни пари за разходи за заплати, квартири и храна. В момента не може да се води нормален тренировъчен процес, а няма и мачове. Не сме единствените, които сме предприели това“.

„Не мога да ви кажа какво ще стане през следващия сезон. В зависимост от ситуацията и от формата на провеждането на първенството ще решаваме“.

„Ситуацията е доста деликатна, а като цяло отборът е зависим и от спонсорите. В това положение ще трябва да видим и след това дали те ще продължат да помагат на отбора. Един от големите ни спонсори вече заяви, че няма да плаща за момента, след като първенството не продължава. Сами виждате, държавата се намира в извънредно положение“.

 

kotasport.com

Повече...

Моторист се опита са избегне проверка на временно КПП

31-годишен мотоциклетист е опитал да осуети полицейска проверка. Вчера следобед на КПП в местността «Дервеня» полицейски служител е разпоредил на водач на мотоциклет, без регистрационен номер да спре, за да му бъде извършена проверка. Той не само не изпълнил рапореждането, но направил обратен завой, при което ударил крака на униформения и потеглил в неизвестна посока. От проведените оперативно издирвателни мероприятия е установена самоличността му – 31-годишен мъж от В. Търново, неизвестен до момента на полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.