Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5316-царевец-е-затворен-за-туристически-посещения-от-днес): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5318-даниел-панов,-кмет-на-велико-търново-„вярвам-във-вас,-великотърновци-с-вяра,-сила-и-решителност-ще-се-справим”): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5319-камбаните-във-велико-търново-звънят-по-33-пъти-всеки-ден): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5321-кметът-даниел-панов-с-нови-разяснения-за-пропускателния-режим-на-входовете-на-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5320-горнооряховчанка-е-с-тяло-номер-едно-в-света-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5317-това-е-декларацията-за-преминаване-през-кпп-в-областните-градове-документ): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Събота, 21 Март 2020

Царевец е затворен за туристически посещения от днес

Архитектурно-музейният резерват "Царевец" от днес е затворен за посещение, съобразно заповедта на Министъра на здравеопазването за нови противоепидемични мерки срещу коронавирус.

Това съобщиха от пресцентъра на Регионалния исторически музей във Велико Търново.

За първи път музеят на открито, който работи целогодишно и по традиция посреща първите български туристи на 1-ве януари, е затворен за посещение, уточниха от пресцентъра.

Заповедта важи до второ нареждане.

 

novini.bg

Повече...

Даниел Панов, кмет на Велико Търново: „Вярвам във вас, великотърновци. С вяра, сила и решителност ще се справим”

Уважаеми великотърновци,

22 март е една от най-знаковите дати за всеки от нас, който живее и чиято съдба е свързана с Велико Търново – историческата и духовна столица на България.

Преди година ситуацията бе различна, а еуфорията се усещаше и по най-малките улички на любимия ни град. Днес сме в условията на епидемия, която налага всеки да е дисциплиниран, разумен и отговорен.

Нека се върна отново към Деня на Велико Търново – 22 март. Тази дата ни напомня за славната победа на великия български цар Иван Асен II в битката край Клокотница през 1230 година. Ще си кажете – сега не е време за уроци по история. Напротив – в историческите събития ще намерим ключа, който ще ни помогне да се справим и днес.

Когато сме единни, когато ни обединява значима кауза, винаги сме се справяли с всякакви предизвикателства. С храброст, но също с дисциплина и ред нашите велики царе постигат блестящи успехи, а Търновград е сред най-мощните държавнически, военни, духовни и културни центрове в Югоизточна Европа.

Сега има нещо много по-важно от празнуването – и за това ще има време, когато всичко отшуми.
В настоящия момент от съвременната ни история по-силно отвсякога сами определяме какви ще са бъдещите дни и седмици пред нас.
Нашата отговорност или безотговорност е от огромно значение за съдбата на близките ни и нa хората от рисковите групи.
Затова днес и сега трябва да сме единни в спазването на мерките и дисциплината.

В тези дни, в които наистина е задължително да ограничим социалните си контакти и да не се събираме с други хора, просто трябва да помислим за близките ни, за нашите родители, баби и дядовци.

Нека жертваме комфорта си сега, за да го имаме отново в близко бъдеще!
Нека ограничим социалните си контакти днес, за да се радваме скоро отново на тях!

Това е начинът всеки от нас да опази хората, които обича, за да има щастието да прекарва времето си с тях, след като епидемията отшуми.

Нека да вярваме на лекарите и медицинските специалисти, които знаят какво правят.

Не си мислете, че няма да се справим, защото не е така!
Великотърновци винаги са били горди, силни и решителни хора!
Сега е нужно същото!
Доказали сме, че можем да се справяваме заедно в трудни моменти!
С вяра, сила и решителност ще го направим!
Вярвам във вас, скъпи великотърновци!

Даниел Панов
Кмет на Велико Търново

Повече...

Камбаните във Велико Търново звънят по 33 пъти всеки ден

Камбаните във Велико Търново звънят всеки ден по 33 пъти последователно звън. Инициативата на кмета Даниел Панов и на Великотърновска Света митрополия започна навръх 22 март, когато е Денят на историческата и духовна българска столица. Тази година празникът бе отменен заради извънредните обстоятелства.

„Ежедневният звън на камбаните ще продължи до края на извънредното положение. В същия час всеки ден в катедралния храм „Рождество Богородично“ ще се чете молитва за здраве на всички великотърновци. Има много примери от световната история как камбанният звън по време на криза и тежки времена повдига духа на хората и ги мотивира да се справят“, коментира Даниел Панов.

„Числото 33 символизира и Христовата възраст и наближаването на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, когато надеждата и светлината, вярата и добротата побеждават“, завърши Панов.

Повече...

Кметът Даниел Панов с нови разяснения за пропускателния режим на входовете на Велико Търново

За преминаване през контролно-пропускателните пунктове е необходима само декларацията по образец на МВР, информира кметът на Велико Търново Даниел Панов.


Декларацията може да бъде изтеглена на адрес:


https://www.mvr.bg/docs/librariesprovider5/default-document-library/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F.pdf?sfvrsn=f036de85_0.


Ако живеете във Велико Търново, но работите извън града, или обратното, същата тази декларация трябва да бъде заверена от работодателя. Важат също служебни карти и служебни бележки от работодателя.


Важат всички служебни бележки за адрес, имот или роднини, издадени досега от кметовете и кметските наместници на Дебелец, Килифарево и 34-е села в община Велико Търново.


Не е необходима промяна в адресната регистрация.

Повече...

Горнооряховчанка е с тяло номер едно в света (ВИДЕО)

Разговор за красота, мечти и за всички други обикновени неща, които ни правят щастливи.

В „Нищо лично” Краси Боев ни среща с Андроники Първанова от Велико Търново, която беше удостоена с приза „Тяло №1 на света”, когато конкурсите за красота все още се провеждаха.

Разговор за красота, мечти и за всички други обикновени неща, които ни правят щастливи.

„Конкурсът се проведе в Кушадасъ, Турция. Беше грандиозен, защото бяхме 20 претендентки от различни страни. Обогатих културата си при срещите си с всички момичета. Беше полезно за мен”, каза Андроники Първанова.

Повече гледайте във видеото.

Репортер: Красимир Боев

 

nova.bg

Повече...

Това е декларацията за преминаване през КПП в областните градове (ДОКУМЕНТ)

От 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове.

МВР предоставя бланка на декларация, която да улесни гражданите за придвижване през КПП в областните градове.

specialna deklaracia za tezi koito namat slujebni belejki 2

"За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на дирекция „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.", казват от МВР.

"Припомняме, че от 00:00 часа днес на входовете и изходите на областните градове са изградени контролно-пропускателни пунктове, през които се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес", се казва още в съобщението.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

 

nova.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.