Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5305-благодетели-дариха-48-защитни-костюма-на-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5300-доброволци-към-община-горна-оряховица-помагат-на-възрастни-хора-при-необходимост-от-закупуване-на-храни-или-лекарства): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5303-енерго-про-удължава-срока-за-плащане-на-сметки-през-март-за-битовите-потребители): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5304-нова-мярка-забраняват-се-разходките-в-паркове-и-градини): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5306-нови-правила-за-работа-на-търновската-болница): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5299-вик-йовковци-преустановява-обхода-на-инкасатори-по-домовете): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5298-апелативна-прокуратура-–-велико-търново-взе-на-специален-надзор-още-четири-досъдебни-производства-за-неспазване-на-задължителна-карантина): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5301-мъж-под-карантина-се-разходи-из-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5302-намериха-наркотици-в-горнооряховчанин-под-карантина): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 19 Март 2020

Благодетели дариха 48 защитни костюма на Велико Търново

48 защитни костюма, които са френско производство, бяха дарени днес на Община Велико Търново.

Със съдействието на кмета Даниел Панов те вече са предоставени на лекарите и медицинските служители в Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“.

Кметът Даниел Панов благодари на дарителите за хуманния жест и солидарност.

 

Повече...

Доброволци към Община Горна Оряховица помагат на възрастни хора при необходимост от закупуване на храни или лекарства

Група от доброволци вече действа към Община Горна Оряховица. Те помагат на възрастни хора при необходимост от закупуване на храни или лекарства. Това е една от мерките, които се прилага, за да не се разпространява коронавируса и препоръката, че възрастните хора са уязвими и се препоръчва да не излизат.


За да бъдат избегнати злоупотреби, доброволците са снабдени със специални баджове „Доброволец към Община Горна Оряховица“.
Създадени са и специални правила при общуването с възрастните хора, за да бъдат те спокойни, че няма да попаднат на недобросъвестни посетители.


Ако има желаещи да се включат в доброволческа дейност в помощ на възрастни самотноживеещи и трудно подвижни хора, могат да заявят това в Общината. Те задължително трябва да бъдат пълнолетни. Доброволците ще бъдат ангажирани основно с пазаруване на хранителни продукти или лекарства.


Всеки, който желае да извършва доброволческа дейност, може да го заяви на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като посочи трите си имена и телефон за връзка.


На доброволците ще бъдат осигурени индивидуални средства за защита.


В Община Горна Оряховица е отворен телефон, на който възрастните и самотно живеещите хора от общината могат да звънят и да поръчат каквото им е необходимо. Телефоните са: 0882 165 369 и 0618 2 15 06. След получаване на обаждането, доброволци ще посещават хората, те ще им казват какво им е необходимо и ще им бъде закупено. Продуктите или лекарствата ще се заплащат от хората, заявили услугата. На телефона може да се звъни всеки работен ден от 8,30 до 16.00 часа.

Повече...

Енерго-про удължава срока за плащане на сметки през март за битовите потребители

Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на страната ЕНЕРГО-ПРО предоставя възможност за допълнителен 10-дневен срок на своите битови клиенти, в който те могат да заплатят сметките си за електроенергия с падеж след 13 март 2020 г. Това е поредната мярка, която цели избягването на масово струпване на хора в едно помещение, каквито са и клиентските центрове, където компанията приема плащания от голяма част от своите клиенти.


Компанията ще се обърне и към Български пощи за сътрудничество и информиране за удължения срок на плащане специално на възрастните хора в по-малките населени места.


Бихме искали да Ви напомним, че ЕНЕРГО-ПРО предоставя редица безкасови начини за плащане на месечните сметки за консумирана електроенергия – по банков път чрез директен дебит, банкомат или с платежно нареждане; по Интернет чрез електронно банкиране през сайта на обслужващата банка или през системата за електронно плащане еРау.bg. В случай че клиент има затруднение да погаси дължимата сума за потребена електроенергия, компанията предлага варианти за разсрочване според индивидуалния случай, като заявление за това може да подаде и на телефон 0700 800 61.


Предвид извънредната обстановка всички центрове за обслужване на компанията работят с намалено работно време от 8 до 14 часа с обедна почивка от 12 до 12.30 ч. за дезинфекция. Посещението в клиентските центрове става при нова организация, като в помещението се допускат само толкова клиенти, колкото са работещите гишета, а останалите следва да изчакват своя ред извън клиентския център. За осигуряване непрекъснато електрозахранване на своите клиенти компанията преустанови всички планови прекъсвания по мрежата до 29 март включително, като ще се извършват само аварийни такива за отстраняване на възникнали повреди. Следвайки своята политика за откритост и сътрудничество ЕНЕРГО-ПРО е в готовност да предостави на Вас и жителите на община/село… данни или допълнителни разяснения за своята работа при създалата се ситуация. За допълнителна информация, съдействие и въпроси, свързани с дейностите на енергийните дружества от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, клиентите могат да използват:


Телефон 0700 161 61/имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – oтносно присъединявания, смущения в електрозахранването, услуги на ЕРП Север.

Телефон 0700 800 61/имейл Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – относно цени, начини на плащане на сметки за електроенергия, услуги на ЕНЕРГО-ПРО-Продажби.

Повече...

НОВА МЯРКА: Забраняват се разходките в паркове и градини

Хората на над 60 години ще могат да посещават хранителни магазини и аптеки от 08:30 до 10:30 ч.

От 00.00 ч. в петък се забраняват разходките в паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. В часовете от 8.30 до 10.30 всеки ден хранителни магазини и аптеки ще могат да посещават само хора на възраст над 60 години. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг в МС. И допълни: "Полицията ще следи дали мярката се спазва“.

„Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:30 ч.", каза още Ананиев.

„Виждате, че вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Ще видим дали ще се изпълняват от българските граждани. Ако резултатът е негативен, ще вдигнем още нивото на сигурност, като лицата, които напускат домовете си, ще трябва да декларират за своята собствена отговорност", каза още министърът на здравеопазването.

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

 

nova.bg

Повече...

Нови правила за работа на търновската болница

Във връзка с усложнената епидемична обстановка , в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" се въвеждат следните промени: Пациентите, които имат нужда от неотложна помощ, от днес ще ползват централният вход на болницата (източният вход за ДКЦ).

Само пациентите в животозастрашаващи състояния, както и такива с инфекции, ще преминават през входа на Спешно отделение.

Промените са въведени във връзка с оборудвана зала на входа на Спешно отделение за пациенти със съмнения за COVID - 19, контактни лица и други инфекции.

Повече...

ВиК "Йовковци" преустановява обхода на инкасатори по домовете

С цел ограничаване разпространението на COVID–19 (по-известен като коронавирус на територията на дружеството, временно се променя дейността на „Водоснабдяване и канализация –Йовковци” ООД, както следва:


1. Преустановява се обхода на инкасатори по домовете за визуално отчитане на всички измервателни устройства - водомери в режим на етажна собственост. Потребеното количество вода ще се определя по реда на чл.39, ал.2 т.2 от Наредба №4 .
Потребителите могат да подават данни съгласно определените възможности по чл. 23, ал.3 и ал.4 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги от ВиК-оператора /ОУ/, където е регламентиран начина на отчитане, вкл. и самоотчет.
Самоотчетът може да бъде направен:
- на телефон:062618123,062618135,062618160,062618102
- По електронен път – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
- Чрез Viber и други мобилни приложения
- Чрез SMS
2. Преустановява се приема на граждани в сградите на дружеството.
3. Преустановява се провеждането на съвместни комисии за установяване на причините от констатирани разлики между показанията на общ водомер и сбора от показанията на индивидуалните водомери по реда на чл.32 от Наредба № 4.
4. Предвидените мерки ще бъдат в сила до отпадане на опасността от разпространението на коронавируса.

Повече...

Апелативна прокуратура – Велико Търново взе на специален надзор още четири досъдебни производства за неспазване на задължителна карантина

Апелативна прокуратура – Велико Търново, съгласно заповед на главен прокурор, в рамките на вчерашния ден /19.03.2020 г./ взе на специален надзор още четири досъдебни производства срещу граждани за неспазване на задължителната карантина. С тях наблюдаваните досъдебни производства за престъпление по чл. 355 от НК стават 11 броя.


Досъдебните производства са във връзка с нарушаване на мерките издадени против разпространението или появяването на заразителна болест по хората, разпоредени със Заповед на Министъра на здравеопазването, свързани с предотвратяване разпространението на COVID- 19 на територията на страната, срещу лица поставени под карантина, неизпълнили задължението да не напуска посоченото място за пребиванe, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на НС от 13.03. 2020 г. за цялата територия на Р България.


РП – В.Търново наблюдава три досъдебни производства срещу трима граждани за това, че на 18.03.2020 г. в с. Петко Каравелово, по време на епидемия са нарушили мярка – поставяне под карантина, издадена със Заповед № РД – 01 – 130/17.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването против разпространяването на заразителна болест по хората – COVID – 19 – престъпление по чл. 355, ал. 2, предл. 1, вр. ал. 1, предл. 3, алт. 2 от НК.


РП- Плевен наблюдава едно досъдебно производство срещу лице, за това, че на 18.03.2020 г. за времето от 08.30 ч. до 13.00 ч., в гр. Кнежа, като лице, поставено под карантина, с предписания за поставяне под карантина на РЗИ – Плевен не изпълнило задължението да не напуска дома си в гр. Кнежа, за който адрес е посочило, че ще пребивава за посочения в предписанието срок, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с Решение на НС във връзка с разрастващата се пандемия от COVID-19 – престъпление по чл. 355 ал. 2 пр. 3, вр. ал. 1 от НК.


Апелативна прокуратура – Велико Търново следи срочното приключване на образуваните до момента общо 11 досъдебни производства по чл. 355 от НК /РП-Тетевен – 3, РП-Павликени – 4 ,РП – В. Търново – 3,РП-Плевен – 1


Прокуратурата обръща внимание на гражданите, че неспазване на карантинния период от 14 дни, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

Повече...

Мъж под карантина се разходи из Горна Оряховица

Мъж наруши карантинния период, в който не е трябвало да излиза от дома си, съобщиха от полицията.

Това се е случило вчера в Горна Оряховица. Регионалната здравна инспекция (РЗИ) дала предписание на човека да остане в жилището си за 14 дни.

Това обаче не се случило и вчера при проверка е установено, че забраната не е спазена. По случая е започнато досъдебно производство.

От Искра.бг припомняме, че броят на заразените в България достигна 112 души. Във Варна има 4-ма заразени, в Смолян – 3-ма, в Перник – 2-ма, в Пловдив – 2-ма, Габрово – 2-ма, Плевен – 4-ма, Ловеч – 1, Благоевград – 2-ма, Бургас – 2-ма и в Лом – 1. Това обяви на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

iskra.bg

Повече...

Намериха наркотици в горнооряховчанин под карантина

Канабис иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица при проверка на адрес за спазване на наложени противоепидимични мерки. Вчера при проверка в жилище в Г. Оряховица на лице, завърнало се от Кралство Нидерландия, за спазване на наложените от РЗИ предписания са установени и иззети около 5 грама листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. От проведените допълнителни действия по разследването е изяснено, че наркотичното вещество е притежание на 19-годишно момиче, живущо на същия адрес. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.