Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5225-даниел-панов-„училища,-детски-градини-и-ясли-няма-да-работят-до-второ-нареждане,-великотърновци-ще-покажем,-че-сме-отговорни-и-ще-се-справим“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5226-хванаха-жена-от-търново-откраднала-четири-телефона): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5229-мерките-срещу-коронавирусът-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5224-заради-истерии-в-социалните-мрежи-горнооряховският-кмет-излезе-с-позиция): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5227-задържаха-мъж-от-горна-за-хулиганство): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5228-бфс-спря-футбола-у-нас): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 12 Март 2020

Даниел Панов: „Училища, детски градини и ясли няма да работят до второ нареждане, великотърновци ще покажем, че сме отговорни и ще се справим“

България е в извънредно положение, но това не бива да води до паника.

Ситуацията е знак да се обединим и да покажем, че сме разумни, отговорни и дисциплинирани, че можем да се грижим както за собственото здраве, така и да за околните, с които трябва да сме солидарни.

Нека Велико Търново бъде пример за цяла България как трябва да се действа в тази ситуация! Ние, великотърновци, сме давали този пример от Средновековието до днешни времена, винаги сме се справяли заедно, когато е било необходимо!

Сега отново имаме кауза – да покажем гражданско самосъзнание и отговорност, да покажем, че ни е грижа за обществото! Уверен съм, че го можем!

Нека запазим спокойствие, нека не се създава излишно напрежение и паника.

Какво всъщност се изисква от всеки от нас? Да спазва правилата и мерките, за да опази себе си, вашите семейства и близки, а също околните.

Нека не бъдем лекомислени, водени от погрешната представа „това на мен не може да ми се случи“.

Докато е в сила извънредното положение, детските градини, яслите и училищата няма да работят.

Сигурен съм, че Велико Търново ще покаже нужното единство и отговорност!

Даниел Панов
Кмет на Велико Търново

Повече...

Хванаха жена от Търново откраднала четири телефона

28-годишна жена от В. Търново е обвинена в присвояването на четири мобилни апарата. В хода на разследването са събрани достатъчно данни, че в периода 30 май – 6 юни 2017 г., в качеството си на сътрудник-продажби в магазин за мобилни апарати в областния град тя е присвоила четири апарата на обща стойност 1900 лв. След доклад на материалите в прокуратурата, тя е привлечена, като обвиняема. Наложена й е мярка за неотклонение «подписка».

Повече...

Мерките срещу КОРОНАВИРУСА в търновско

Днес, 13.03.2020 г., в Областна администрация - Велико Търново се провежда заседание на Областен кризисен щаб в област Велико Търново за борба с коронавирус, сформиран със Заповед № ОКД-19-02-1 / 27.02.2020 г.


Проф. д-р Любомира Попова открива съвещанието за това, което съществува, кметове на общини, председатели на Общински съвети и членовете на щаба.


Директорат на РЗИ д-р Евгения Недева докладва, че са регистрирани потребители на болести от коронавирус в област Велико Търново към момента няма. Трябва да се обърне внимание на най-високото ниво на напрежението, да се използва нагнетяване и обособяване в отделни потоци, и да се установи, че координацията между всички институции е много добра.


Нашата страна е използвана от всички служители за ограничено разпространение на инфекциозното здраве, което е разположено от националната операция за щастие и министърът на здравеопазването.


- Предоставяне на информация за увеселителни и игрални заливи, дискотеки, барове, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, с извършване на магазини за хранителни храни, аптеки и дрогериите.


- Препоръчани са учебни занимания и всички извънкласни мероприятия (занимаващи се, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училища, университети и в колеги обучаващи институции и организации. Възможно е да включите дистанционна форма на обучение.


- Предупредително се посещават на децата в детските ясли и детските градини.


- Предоставяне на различни групови форми за работа и работа с деца и ученици от училища на пред-училищно и училищно образование, които се организират и проверяват от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.


- Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно-развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА-центрове, фитнес зали и други).


- Всички работодатели, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност да въведат дистанционна форма на работа на служителите си. Когато това е невъзможно, работодателите организират провеждането на засилени противоепидемични мерки в работните помещения, в това число: филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала и не допускат служители или външни лица с прояви на остри заразни заболявания.


- Предоставяйте се на детски и женски консултации, провеждайте преглед и имунизация, приемайте и проверявайте на плановите операции, като трябва да се използва за организиране от живи и трудни донори, както и свиждащи във всички лечебни заведения.


Разрешението и обхватът на мерките може да бъде променян в рамките на епидемичната ситуация в чужбина.

Повече...

Заради истерии в социалните мрежи горнооряховският кмет излезе с позиция

53-годишен мъж, завърнал се от Полша е приет в Инфекциозно отделение на Горнооряховската болница. Пациентът е прекарал грип в чужбина и сам е потърсил медицинска помощ на телефон 112. Мъжът няма температура и не проявява типичните симптоми на КОВИД – 19. Направените му тестове и изследвания в МБАЛ „Св. Иван Рилски” са отрицателни за коронавирус. В отделението е настанен и неговият баща, с който пациентът е бил контактен. Той е на 85 години. Неговите резултати също са отрицателни. В инфекциозното отделение на болницата няма други пациенти. Лекарите са снабдени с костюми и маски, според указанията на Националния щаб, увери ме изпълняващият длъжността директор на здравното заведение д-р Петкова . Кръвни проби от двамата пациенти са изпратени в София и се чакат резултати, но според лекарите става въпрос за превантивни мерки. Искам да успокоя всички жители на Горна Оряховица, че на територията на общината няма случай на заболели от коронавирус. Спазват се всички указания на Националния щаб и няма причина за паника.

Повече...

Задържаха мъж от Горна за хулиганство

30-годишен мъж от Г. Оряховица е задържан в полицейския арест за хулиганство. Вчера следобед в управлението в железничарския град е получен сигнал за скандал, възникнал между двама мъже пред адрес в града. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил двамата мъже, като 30-годишен местен жител е счупил входна врата на намиращо се в близост жилище. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Повече...

БФС спря футбола у нас

БФС реши да спре провеждането на официални футболни срещи в продължение на един месец.

Решението бе взето на спешно заседание на Изпълкома заради разпространението на коронавируса. Малко преди това правителството обяви извънредно положение в страната.

"Във връзка с приетото от Народното събрание днес извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г.", написаха в официалния сайт на БФС.

 

gong.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.