Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5021-велико-търново-стартира-осмото-издание-инициативата-„моята-градинка“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5022-с-благотворителен-базар-на-мартеници-подпомагат-самодейци-от-социални-услуги-във-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5018-творби-на-художници-от-цяла-българия-показва-художествена-галерия-„недялко-каранешев“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5023-министър-ангелкова-отбеляза-трифон-зарезан-на-великотърновския-щанд-на-„ваканция-и-спа-експо“-2020): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5013-две-горнооряховски-момичета-са-отличени-в-националния-конкурс-„св-трифон-зарезан“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/5019-инж-добромир-добрев-уважи-честването-на-празника-трифон-зарезан-в-горски-долен-тръмбеш): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/5020-с-винени-конкурси,-с-фолклорни-концерти-и-със-зарязване-бе-отбелязан-празникът-трифон-зарезан-в-община-лясковец): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/5015-обвиниха-лясковчанин-в-престъпление,-отглеждал-защитен-вид-костенурки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5014-отново-задържаха-шофьор-в-еленско-с-над-два-промила): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5016-обраха-къщи-в-батак-и-церова-кория,-липсват-пари-и-злато): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Четвъртък, 13 Февруари 2020

Велико Търново стартира осмото издание инициативата „Моята градинка“

За осма поредна година Община Велико Търново стартира проекта за облагородяване на обществени пространства „Моята градинка”. Инициативата дава възможност на великотърновци да превърнат пространствата край жилищните сгради в красиви кътове със зеленина и цветя, при това напълно безплатно.


Молбите за залесяване на терените общинска собственост ще се приемат до 15 март. Участие могат да вземат всички собственици на имоти в старопрестолния град, включително и представители на етажната собственост, избрани по установения според нормативните изисквания ред.


Заявленията трябва да бъдат депозирани до деловодството на Община Велико Търново. В тях трябва да има описание както на избрания за облагородяване терен, така и на предпочитания посадъчен материал. Приложени следва да бъдат документ за собственост на даден имот, а ако сградата е в режим на етажна собственост - протокол от общото събрание на собствениците за избор на представител.


Експерти от Община Велико Търново ще огледат пространствата край сградите, за да преценят дали поисканите от великотърновци растителни видове са подходящи за засаждане на избраните места. Ако становището е отрицателно, дръвчетата, храстите и цветята ще бъдат заменени с други.


Проектът за създаването на малки цветни и зелени площи „Моята градинка” стартира през 2013 г. Оттогава досега са облагородени над 120 обществени зони и междублокови пространства по идеи на гражданите. Засадени са над 4000 цветя и храсти, както и над 200 дръвчета.
Допълнителна информация великотърновци могат да получат от общинския отдел „Околна среда”, на телефон 062/619-502.

Повече...

С благотворителен базар на мартеници подпомагат самодейци от социални услуги във Велико Търново

За девета поредна година Община Велико Търново организира благотворителна изложба-базар „Баба Марта бързала и мартенички вързала” на мартеници. Тематичните изделия и сувенири са изработени от потребителите на социални услуги, функциониращи на територията на старопрестолния град и населените места от общината.


Изложбата ще бъде открита на 17 февруари /понеделник/ в 10,00 ч. на специално обозначен щанд, разположен пред чешмичката до Община Велико Търново. Кътът ще е на разположение на великотърновци и гостите на града до 1 март включително, а работното време е от 10,00 до 18,30 ч.


Освен хората от социалните услуги, сред майсторите самодейци са дами от фондация „Искам бебе“, членове на съюза на инвалидите, малчугани и ученици от центровете за работа с деца и младежи.


Всеки може да зарадва своите близки, роднини и приятели, като закупи мартеници и сувенири. За направата им са използвани нетрадиционни материали и разнообразни техники. Изработените изделия се предлагат на символична цена, като събраните средства ще се използват за закупуване на материали за арт-ателиетата към социалните услуги.

Повече...

Творби на художници от цяла България показва Художествена галерия „Недялко Каранешев“

Над 120 творби на художници от цяла България са подредени в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Експозицията бе открита в навечерието на празника на любовта и виното – 14 февруари. Специални гости на откриването на изложбата бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, и председателят на Общинския съвет Димитър Николов. Изложбата уважиха и заместник-кметът Пламен Мадемов, общински съветници, хора на изкуството. На откриването на експозицията присъстваха и художници, които представят творчеството си в „Любов и вино“, както и много почитатели на изобразителното изкуство.

В Галерията са изложени картини на 48 художници от Горна Оряховица, Велико Търново, София, Варна, Русе, Казанлък, Бургас и др.

Уредникът на Художествената галерия д-р Деница Иванова-Александрова откри изложбата „Вино и любов“ и описа атмосферата в празничната вечер като специфична. Д-р Александрова предостави възможността на председателя на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов да сподели свои мисли с присъстващите, в качеството му на човек, чието хоби е виното. „Прав е нашият съгражданин - банкерът и държавник Атанас Буров, за когото виното е като моста – свързва хората, развързва езици и завързва приятелства“, сподели Димитър Николов. По думите му виното не е само награда за сетивата, но и култура, философия, пътуване.

Специален комплимент към Горна Оряховица прави маринистът Светозар Арнаудов от Бургас, който избра да посрещне днешния си рожден ден в града. В навечерието на личния му празник Димитър Николов му подари вино от „Гулбанис Вайн“ и деликатеси на Иван Стефанов. За всички гости пък бе подготвен кетъринг, дело на момчетата и момичетата от ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров". Акцент в празничната вечер бе и специално подреденият кът с вина от изба „Гулбанис вайн“.

Повече...

Министър Ангелкова отбеляза Трифон Зарезан на великотърновския щанд на „Ваканция и СПА Експо“ 2020

Министърът на туризма Николина Ангелкова се включи в символичния ритуал по зарязване на лозите на щанда на Велико Търново на Международното туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020.


По покана на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ тя участва във възстановката на обичая и подряза лозите със 100-годишна лозарска ножица. Министър Ангелкова пожела на всички винари благоприятна и плодородна година, а като подарък получи вина регионалните изби, които се представят на щанда на Велико Търново на изложението.


Договори с досегашни и нови партньори сключи „Царевград Търнов“ в дните на международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020, което се провежда в Интер Експо център, София.


На борсата бяха представени възможностите за фестивален, винен и събитиен туризъм във Велико Търново и региона. За първи път бяха промотирани месни дестинации за енотуризъм, а на дегустациите посетителите и представителите на туристическия бранш бяха впечатлени от винарните и бутиковите изби от региона.


В първите два дни на изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020 голям бе и интереса към емблематичните за Община Велико Търново фестивали „Сцена на вековете“, Arbanassi summer music, Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите, Международният фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“, както и към предстоящото през април седемнадесето издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“.

Повече...

Две горнооряховски момичета са отличени в Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан“

Златен медал и първо място от Националния конкурс „Св. Трифон Зарезан“ завоюва 16-годишната Ивелина Николова от Горна Оряховица. Традиционен организатор на конкурса е гр. Сунгурларе. Отличието на Ивелина е в раздел „Живопис и графика“ в трета възрастова група.

В същия конкурс 8-годишната Мирела Ченкова е отличена с трета награда и бронзов медал. Тя се състезава в първа възрастова група, а наградата е в раздел „Живопис и графика“.

IMG ca828624a5e6f6e59d0885f05a85cc21 V

Младите художнички са възпитанички на клуб „Графично ателие“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие в Горна Оряховица, с ръководител художника Илия Банков.

Повече...

Инж. Добромир Добрев уважи честването на празника Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш

Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев гостува на празника Трифон Зарезан в Горски долен Тръмбеш.
В селото се намира единствения голям лозов масив в Общината.


Домакин на празника бе фирма „Гулбанис вайн”, чиято собственост са и лозовите масиви. „Благодарение на майсторите винари от “Гулбанис вайн” и плодородието на земята, даряваща с прекрасно грозде, имаме възможност да се радваме на божествена и уханна напитка. Нека умението, любовта и старанието, които влагате всеки ден в производството, Ви се отплатят с първокласно вино”, поздрави домакините инж. Добромир Добрев. Заедно с градоначалника, празника в селото уважи и заместник-кметът инж. Деница Коева.


Преди ритуалното зарязване, бе отслужен празничен водосвет от двама свещеници, а отец Зоран, благослови лозите за добра реколта през годината.


Изба „Гулбанис вайн“ обработва 420 дка собствени масиви, които са разположени от двете части на село Горски долен Тръмбеш. Фирмата отглежда общо девет бели и червени сортове грозде. Като най-изявените и успешни на пазара са мускато бианко, сира и каберне фран. През последните години фирмата оборудва и пусна в експлоатация малка бутикова изба за преработка на до 100 тона грозде, което се произвежда на собствените масиви.


От последните две-три години, с цел разнообразяване на асортимента на продукцията, се закупува и грозде от други масиви от сортове, които не се отглеждат в селото, а произведеното вино също успешно се пласира на пазара. Изба „Гулбанис вайн“ участва на подбрани международни конкурси, където вина й печелят отличия. Така например „Каберне фран“ марка „Янтра“ печели златен медал от Любляна през 2018 г., което е голям успех за фирмата, тъй като това е първата година, в която виното е пуснато на пазара. Тенденция с разнообразяване на сортове или на купажи от няколко сорта в един бранд ще продължи и занапред, споделиха домакините от „Гулбанис“.
Най-новото, което фирмата ще пусне на пазара през пролетта и също ще популяризира избата е „Розе голд“ с много красива визия и предназначено най-вече за дамската аудитория.


Виното е елегантно, пивко и с много приятно на вкус, уверяват домакините.

 

Повече...

С винени конкурси, с фолклорни концерти и със зарязване бе отбелязан празникът Трифон Зарезан в община Лясковец

На 14 февруари честваме Трифон Зарезан – денят на виното, лозарите, кръчмарите и градинарите. За поредна година в Лясковец и по лясковските села бе спазена традицията и този ден бе отбелязан подобаващо с хубаво вино, добро настроение и с много приятели.

Неизменно съпътстващо събитие е дългогодишният лясковски конкурс „Най-добро домашно вино“, който се провежда в навечерието на 14 февруари, а право на участие и тази година имаха винари от цялата община.

Неговата цел е да запази дългогодишните традиции в местното винопроизводство и в отглеждането на лозя от младото поколение. Тънкостите в приготвяне на вино се предават от стари на млади, от бащи на синове и този естествен процес, според организаторите, не трябва да се прекъсва. Тази година във винената надпревара в Лясковец се съревноваваха общо 55 проби. 42 бяха червените вина и 13 белите. В надпреварата мериха сили, както жители на Лясковец, така и на съставните на общината села – вина бяха представени и от Добри дял, Драгижево и Джулюница. И тази година имаше проби, които бяха на дами, производителки на вино – общо 11 представителки на нежния пол, някои от които се състезаваха и с бяло, и с червено вино. За пръв път бяха допуснати до участие и плодови вина от ябълка, касис, къпина и кайсия. Оценяващата комисия беше в състав – инж. Маргарита Георгиева – председател и членове инж. Свилен Георгиев и инж. Мария Мънгова. Специалистите енолози след няколко часово дегустиране прецениха качеството на домашните напитки, предоставени лично от съкровищницата на производителите. И докато течеше оспорваната битка и сомелиерите прецизно оценявха вината по вкус, мирис и цвят, в музея на градинарството се заформи и весел предпразничен следобед с хубави песни за родния Лясковец, за вино и любов, които изпълниха гласовитите певици от вокален състав „Бели ружи”, с художествен ръководител Добринка Стателова. Накрая председателят на журито оповести кои проби заслужават най-висока оценка, а на следващия ден призьорите получиха своите награди. В навечерието на празника жителите на общината бяха зарадвани с хубава българска музика. В читалището лясковчани се веселиха на празничния концерт, поднесен от гост-изпълнителите - Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” при читалище „Искра-1896”, гр. Велико Търново, с художествен ръководител Борислав Ангелов и диригент на оркестъра Лъчезар Йорданов.

Народното веселие в самия празничен 14 февруари започна, както винаги на централния площад „Възраждане”, където мало и голямо всяка година се събира за наздравица и за да се забавлява на хорото. По време на тържествената част бе отслужен от лясковските свещеници водосвет за здраве и плодородие. Специално да почетат лозари и винари в Лясковец дойдоха гости от Слатина и Александрия, Румъния, както и Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, нейният заместник инж. Детелина Борисова, председателят на великотърновския Общински съвет Венцислав Спирдонов, зам. кметът на община Велико Търново Георги Камарашев, заместник-председателят на еленския Общински съвет Валентин Гуцов и секретаря на Общината Ивона Савова, общински съветници, почетни и заслужили граждани, директори на институции и фирми.

Приветствие към всички отправи кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова, която на откритата сцена връчи наградите на най-добрите винари, спечелили призовите места в тазгодишния конкурс за домашно вино. Най-добър майстор на червено вино тази година е Данка Банова, спечелила първото място със своето ароматно вино, състезавало се под номер 15. На второ място е виното на Димитър Иванов с проба 29, а трети при червените вина се нареди Красимир Козлев с проба номер 1. Майсторите на най-добро бяло вино от реколта 2019 са Светломир Стоянов, Йордан Мухтанов и Миглена Яланджиева наредили се съответно на първо, второ и трето място с проби номер 9, 7 и №1. Още две вина бяха оценени подобаващо от комисията енолози – червеното вино на Димитър Красимиров и бялото на Нели Анчева от Джулюница. Те заслужиха наградата, която специално се връчва всяка година от председателя на лясковския Клуб на виното Пламен Георгиев.

Празникът продължи с концертна програма на Танцов състав „Лудо младо”, с художествен ръководител Павлина Кълчишкова и корепетитор Иван Кълчишков. Над 40 деца и младежи излязоха на Откритата сцена, за да забавляват лясковчани, а скоро увлякоха и публиката в своите ритми и завиха на централния площад дълго българско хоро. Друга част жители и гости пък се отдадоха на възторжени наздравици с виното и пелина, подарени за пореден път на празнуващите от фирма „Тотал-вини”. С 200 литра от напитките празнуваха излезлите на мегдана почитатели на виното в Лясковец тази година. А за най-съществената част от празника неминуемо и тази година имаше доста мераклии. За зарязването и благославянето на лозята и техните стопани отново бе спазена традицията и бе организирано шествие, в което освен официалните гости, се включиха и жители на града, които държат да изпълнят стриктно ритуалните действия. Коронясаният тази година млад Цар на лозята поведе множеството и под звуците на народна музика, зарязващите преминаха по улица „Манастирска”, за да бъдат посрещнати от деца в народни носии с пита и бъклица вино на лозята. Отец Богдан и отец Никола благословиха стопаните, а след молитвите им към Бог, вековният ритуал извърши тазгодишният Цар на лозята Васил Русев. Той изрече благословиите за плодородие и пръв заряза лозите, като наричаше: „Да нагазим златно поле, да зарежем вита лоза, вита лоза, родовита, да се люшне тежко грозде, сладко грозде, руйно вино. И по нивя и по слог да се ражда богат плод! Лозята да нямат обиране, вината да нямат изпиване! Да бъде, дружина!”. След него зарязаха д-р Гецова и официалните гости, преливайки с вино корените на насажденията за берекет през новата стопанска година.

В село Козаревец също отбелязаха празника на виното с конкурс, зарязване и веселба. ІХ-ти по ред конкурс „Най-добро домашно вино” от реколта 2019 организираха и домакинстваха читалищните дейци в селото. 19 производители на домашната винена напитка мериха сили в тазгодишното съревнование, за да бъде избран баш-винар. Участваха 14 производители на червени и 5 на бели вина. Жури в състав Пламен Георгиев - председател и членове Петър Тахрилов и Йордан Мухтанов от Клуб на виното Лясковец оцени козаревските вина. Призьори в категория „Червено” са Ивелин Петков, класиран на трето място, втори е Георги Богданов, а призът „Баш майстор-винар” взе Ангел Ангелов. Поощрение в категорията на червените вина получи Николай Шахънов. Победители в категория „Бяло” са Стоян Златев – с трето място, Ангел Ангелов грабва второ в тази категория, а първенец при белите напитки е Георги Богданов. Конкурсът е част от Общинския календар и се дофинансира от Община Лясковец. Организира се вече девет поредни години от читалище „Земеделец-1899” с. Козаревец, а наградите са грамоти и атрактивни комплекти за винопроизводители.

В Джулюница по случай традиционния български празник Трифон Зарезан, за поредна година НЧ „Пробуждане-1896” организира конкурс за най-добро домашно вино. Дегустацията на вината на осемнадесетте участника бяха оценени от компетентно жури съставено от експерти, сомелиери и ценители - Пламен Георгиев, Петър Тахрилов и Йордан Мухтанов. Комисията каза тежката си дума, следейки за цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус. Победители в категория най-добро домашно червено вино са Нели Анчева, класирала се на първа позиция, второ място заслужи Стефан Попов, а трето място бе отредено на Иван Спиров. В категорията бели вина първа награда бе присъдена на Иван Спиров, втора бе отредена на Нора Ганчева, а трета на Христо Анчев. Поощрителна грамота за най-добро червено вина получи Стефан Колев. Всички участници в конкурса получиха диплом и предметни награди, осигурени от организаторите, както и пожелание за здраве и берекет.

По традиция зарязването в Добри дял започна с шествие, което тръгна от центъра и премина по улиците, за да стигне до къщата на стопанина Красимир Николов. Домакините, в чийто дом тази година добридялчани зарязаха бяха нагласили дълги трапези и две топли питки, за да посрещнат своите гости. Проведе се и конкурсна надпревара, в която се включиха винари, за да се избере и тази година най-добрия майстор на напитката в селото. Двама са отличените, направили най-хубаво домашно бяло вино – на второ място е Красимир Николов, а на първо - Милен Дончев. При червените вина с трето място е Пенко Георгиев, на втора позиция е виното на Дончо Дончев, а първенец е Христинка Славева. 16 вина се съревноваваха за призовите места в Добри дял от реколта 2019 година.

В Мерданя облечени в български носии, омесили празнични погачи, напълнили менчета и бъклици с червено вино, самодейци от местното читалище, кмета Марин Люцканов и жители на селото, за поредна година се отправиха към лозовия масив, наричан от местните – „Мерданските лозя”. Традиционното ритуално зарязване направи кмета Люцканов, след което сви венец от лозови пръчки и вдигна наздравица с пожелание за берекет и плодородна година. С най-хубаво и пивко вино, тази година се представи Йордан Арменчев, което моментално му донесе приза „Цар на виното и лозята”. Той пък от своя страна се постара и почерпи празнуващите не само с чудодейния еликсир, а и с вкусни домашни мезета. „Хайде, на берекет да е!” си пожелаха всички и закичени с лозови венци и с приповдигнато настроение, се отправиха обратно към селото, където ги очакваха богато наредени трапези, музика и много веселие.

Организатор на празника Зарезан в Драгижево е кметството в партньорство с местното читалище. И през тази година ритуалът беше на лозето, стопанисвано от семейство Дюлгярови. В ритуалните действия се включиха майка, син и внук, за да има приемственост. Те бяха подготвили богата трапеза и почерпиха всички от своето вино. Според обичая, местни лозари поляха порязаните лози с вино, за да има богата реколта от грозде през годината, а виното да прелива през праговете на работливите стопани. Порязаните пръчки бяха повити и всеки взе, за да отнесе плодородието и в своя дом.

По традиция празникът продължи в читалищния салон, където кметът Мариян Попов връчи грамоти на победителите в конкурса за най-добро домашно бяло и червено вино, ракия и пелин. Общо 17 вина и ракии взеха участие в конкурса. Въз основа на безпристрастната оценка на комисията в състав: Атанас Донев, Васил Андонов и Иван Минчев, първото място за най-добро червено вино бе отредено на Марийка Конакчиева, като след нея се наредиха Иван Коев и Йорданка Балашева. Като най-добър производител на бяло вино бе отличена Йорданка Балашева, следвана от Любен Лалев, заел почетното второ място. Най-добри ракиджии на село Драгижево за тази година са Георги Попов, Марийка Конакчиева и Трифон Трифонов.

Повече...

Обвиниха лясковчанин в престъпление, отглеждал защитен вид костенурки

50-годишен мъж от Лясковец е обвинен в неправомерно отглеждане на животни от защитен вид. През юни миналата година при проверка, извършена в дома му в Лясковец е установено, че той държи 5 шипоопашати костенурки, които са защитен вид. След доклад на материалите по случая в прокуратурата 50-годишния мъж е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 278 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Повече...

ОТНОВО: Задържаха шофьор в еленско с над два промила

Водач, употребил алкохол, установиха служители на РУ – Елена. Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция в Златарица е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 39-годишен мъж от с. Скалище. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,45 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е започнато бързо производство.

Повече...

Обраха къщи в Батак и Церова кория, липсват пари и злато

Кражба на пари и златни накити от жилище в с. Батак, разкриха служители на полицейското управление в Павликени. Сигнал за случая е получен на 15 януари тази година. По данни на тъжителя от жилището липсвали 60 лв. и златни накити. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 17-годишно момче от същото село, неизвестно до момента на полицията. Инкриминираните вещи са установени и върнати на собственика. След доклад на материалите по случая в прокуратурата вчера той е привлечен, като обвиняем за кражба на 60 лв. и около 60 грама златни накити. Наложена му е мярка за неотклонение „надзор на родител“.

Кражба на пари от жилище в с. Церова Кория, разследват служители на РУ – В. Търново. Деянието е извършено вчера, по данни на тъжителя от жилището липсвали 700 лв. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.