Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5000-нарязаха-гумите-на-пежо-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5002-бюджет-2020-на-велико-търново-бе-приет-с-голямо-мнозинство): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/5001-хванаха-мъртво-пиян-шофьор-в-търново,-карал-с-2,81-промила): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/4998-пет-зони-в-горна-оряховица-вече-са-с-wifi-мрежа-със-свободен-достъп): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/4999-горнооряховският-младежки-парламент-кани-на-концерт-„късметът-на-любовта“): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/5003-три-автомобила-се-сблъскаха-на-пътя-софия-варна-край-джулюница-снимки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Вторник, 11 Февруари 2020

Нарязаха гумите на Пежо в Търново

Случай на нарязани гуми на лек автомобил «Пежо», разследват служители на РУ – В. Търново. Сигнал за случая е получен вчера сутринта. Автомобилът е бил паркиран пред жилище в областния град. При извършения оглед е установено, че са срязани четирите гуми на возилото. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Бюджет 2020 на Велико Търново бе приет с голямо мнозинство

Даниел Панов: „Приоритетите са инфраструктура, свързаност, образование, социални дейности и културен туризъм“

С голямо мнозинство Великотърновският общински съвет прие Бюджет 2020 на Община Велико Търново. Кметът Даниел Панов представи макрорамката, основните финансови показатели, приоритетите и политиките. Старопрестолният град и общината започват 2020-а година с 96,6 милиона лева. Стойността на бюджета отразява устойчивата тенденция на развитие на старопрестолния град и общината.
„Благодаря за подкрепата, благодаря на целия екип в администрацията, работил усърдно по съставянето на бюджета, който е консервативен, реален и изцяло възможен. Макрорамката е с около 5% повече спрямо 2019 година. Без да увеличаваме данъците и такса смет, планираме с 6% повече местни приходи“, коментира Даниел Панов.


Кметът очерта основните политики и приоритети:
- обновяване и развитие на публичната инфраструктура и по-добра свързаност на гражданите, включително чрез повече инвестиции в кварталите и населените места;
- изграждане на атрактивна образователна среда;
- грижа за хората;
- култура и развитие на културния туризъм.


Увеличени са средствата за всички основни функции, като най-голям е ръстът за образование. Расте издръжката и в ресори здравеопазване, социални дейности, култура – за читалища, библиотеки, музеи и др. С близо 3, 8 милиона лева от местните приходи ще бъдат дофинансирани редица дейности – издръжка на училища и детски градини, детски ясли, пенсионерски клубове, спорт и др.


Инвестиционната програма на Община Велико Търново е в размер на 36,6 милиона лева – с 23% по-висока спрямо 2019 година. Обектите, по които през годината ще започне незабавно изпълнение и за които са в ход процедури за реализация, са на стойност над 15 милиона лева. Планиран е старт на обновяване на ВиК и настилки на последните улици в кв. „Варуша“, които все още не са ремонтирани, реконструкция над 17 км пътища, улици и кръстовища – бул. „България“, пътна мрежа в кв. „Света гора“ и кв. „Асенов“, обходен път зад крепостта Царевец, включително и изграждането на два нови моста над р. Янтра, ул. „Опълченска“ заедно с целия северен вход на града, отсечки в кв. „Картала“ и кв. „Зона Б“. Реализирани ще бъдат инвестиции в градския транспорт, организацията на движението и паркирането, ще завърши изграждането на новата детска градина „Шареният замък”. През годината продължава модернизация на училища и детски градини, подобряването на социалната и туристическата инфраструктура. С 10% повече са средствата по програма „Местни инициативи“ за населените места.


Културният календар е в размер на 1,1 млн. лева – близо два пъти повече от 2019 година. От 50 000 на 80 000 се повишава бюджетът на програма „Изкуство и култура“. 73 000 лева е стартовият размер на програма „Ин Витро“.


Община Велико Търново управлява 18 проекта на обща стойност 48 милиона лева, финансирани по европейските програми. Сред най-големите от тях, чиято реализация предстои през годината, са за интегриран градски транспорт, за обновяване на близо 13 км улици и пътна мрежа в североизточната част на града, за изграждане на нов комплекс за социални услуги за хора с увреждания и др.


Предстои оценка на проектите за превръщането на бившия пионерски дом в съвременен Младежки център, като е заложен и основен ремонт на сградата, за реконструкция на Музей „Възраждане и Учредително събрание“, за разширяването на Мултимедийния посетителски център и др. Стойността на тези проекти е над 7 милиона лева.

Повече...

Хванаха мъртво пиян шофьор в Търново, карал с 2,81 промила

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Пътна полиция. Тази нощ в 03,25 ч. на кръстовище в областния град е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 39-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,81 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Повече...

Пет зони в Горна Оряховица вече са с wifi мрежа със свободен достъп

На пет места в Горна Оряховица гражданите и гостите на града вече ще могат да ползват wifi мрежа със свободен достъп. Това стана след като Общината успешно участва в конкурсна схема за финансиране WIFI4EU, проведена от Европейската комисия. Чрез тази инициатива се насърчава безплатния достъп до безжичен интернет за гражданите на обществени места, като паркове, площади, обществени сгради, музеи, библиотеки, здравни центрове в общини в цяла Европа.

Местата на, които гражданите и гостите на Горна Оряховица могат да ползват wifi мрежа със свободен достъп са: Обръщалото в кв. „Пролет“ и района около него, парк „Пролет“, парк“Детски кът“, пл. „Георги Измирлиев“ и района около Историческия музей. Избраните зони са с по-висока концентрация на граждани и гости на града. Името на свободната безжична интернет мрежа е wifi4eu.unnamed

По предложение на гражданите на по-късен етап могат да бъдат направени промени в точките за свободен достъп до интернет.

Повече...

Горнооряховският младежки парламент кани на концерт „Късметът на любовта“

В деня на виното и любовта – 14 февруари доброволците от Горнооряховския младежки парламент отправят покана към своите съграждани за концерт, който ще премине под мотото „Късметът на любовта“. Инициативата е продължение към неотдавна представена пред гражданите на Горна Оряховица изложба на младата и талантлива фотографка Михаела Трънкова, която със своите фотографии показа младите таланти на града.

С този концерт целим да покажем не само в картини, но и на дело тези талантливи младежи, които са утрешната смяна и показват положителният облик на гради ни днес. Подготвили сме много изненади и продължаваме започнатата от миналата година инициатива "Писмо до непознат" в Деня на влюбените. Излезте от домовете си и оставете емоцията да ви завладее, а може да спечелите и някоя награда, осигурена от организаторите, канят младежите от Горнооряховския парламент. Доброволците обещават много приятни изненади и емоции.

Представители на Горнооряховския младежки парламент връчиха лично покана на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, който ги увери, че за него ще бъде удоволствие да сподели празника с тях и с всички гости.

Концертът „Късметът на любовта“ започва от 18.00 ч. в салона на НЧ „Напредък – 1869“.

Повече...

Три автомобила се сблъскаха на пътя София-Варна край Джулюница (СНИМКИ)

Лек автомобил, тир и товарна кола се сблъскаха верижно на първокласният път София-Варна край лясковското село Джулюница, Инцидентът е от късният следобед.

По неофициална информация единият от автомобилите, участниците в катастрофата, е спрял рязко, след него не са могли да спрат другите участници в сблъсъка. Има само незначителни материални щети по автомобилите. Няма пострадали и ранени. Пътят не беше затворен, но движението се контролираше от полицията до обработване на произшествието.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.