Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/4995-разследват-посегателство-над-два-автомобила-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/4996-фестивален-винен-и-събитиен-туризъм-представя-велико-търново-на-„ваканция-и-спа-експо“-2020): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/4997-потвърдено-22-години-затвор-за-извършителят-на-убийството-в-хотница-видео): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/спортни-новини-вт/item/4993-сребро-и-бронз-за-търновски-клуб-по-борба): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/4994-вас-потвърди-избора-на-добромир-добрев-за-кмет-на-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 10 Февруари 2020

Разследват посегателство над два автомобила в Търново

Служители на полицейското управление във В. Търново разследват два случая на повредени леки автомобили. Вчера сутринта в управлението е получен сигнал за срязани четири гуми на лек автомобил «БМВ», паркиран пред жилище в областния град. По данни на тъжителя деянието е извършено в периода 4-9 февруари. Същата вечер е получен сигнал за счупени предно и задно панорамни стъкла, две странични и странично огледало на лек автомобил «Ауди», паркиран пред жилище на друга улица в старата столица. По двата случая са започнати досъдебни производства.

Повече...

Фестивален винен и събитиен туризъм представя Велико Търново на „Ваканция и СПА Експо“ 2020

Нови възможностите за винен, фестивален, събитиен и поклоннически туризъм във Велико Търново и региона ще представи Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на Международно туристическо изложение „Ваканция и СПА Експо“ 2020.Тяхното съчетание с уникалното културно-историческо наследство ще са заявката на духовната и историческа столица на България за най-добра целогодишна дестинация за културен туризъм.


37-ото издание на туристическата борса „Ваканция и СПА Експо“ ще се проведе от 13 до 15 февруари в Интер Експо център, София. Борсата се организира от ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма, в партньорство със Столична община, БТК, БХРА, БАТА, АБТТА, БУБСПА, Софийски съвет по туризъм.


Общинската туристическа агенция „Царевград Търънов“ ще се представи на изложението с щанд от 35 кв. м., на който за първи път ще покаже и регионални дестинации за винен туризъм. Винарните и бутиковите изби ще се презентират с дегустации и предложения за турове, съчетаващи енотуризъм с културно-познавателни маршрути във Велико Търново и региона.


Акцент на „Ваканция и СПА Експо“ 2020 ще са фестивалите многобройните културни събития и национални чествания, на които Велико Търново ще е домакин през годината. Най-значими сред тях са ХVII-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ (23-25 април); Международният фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“ (26-28 юни); Фестивалът за класическа камерна музика Arbanassi summer music (11-23 юли); десетото издание на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите (19-22 септември), националните чествания за 835 години от въстанието на Асен и Петър и възобновяването на българската държава и др.


Официално на туристическата борса ще бъде обявена и програмата на „Сцена на вековете“ 2020. Летният оперен фестивал ще отбележи 35 години от създаването си с богата програма и престижно международно участие. В продължение на два месеца на откритата сцена на крепостта Царевец свои продукции ще представят държавните опери от Бургас, Русе, Стара Загора, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново, Театрално-музикален продуцентски център Варна, а специален гост ще е Фестивал „Пучини“ -Торе дел Лаго (Италия).


По повод юбилея фестивалът ще започне с българско заглавие - операта „Цар Калоян“ от Панчо Владигеров, която ще има два спектакъла на 10 и 11 юли. В афиша на музикалния форум са оперите „Трубадур“ от Джузепе Верди (18 юли), „Ловци на бисери“ от Жорж Бизе (25 юли) и оперетите „Прилепът“ от Йохан Шраус (31 юли) и „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах ( 26 август).


За първи път на откритата сцена в крепостта Царевец ще гостува един от значимите световни оперни форуми - италианският Фестивал „Пучини“, който ще представи на 8 август една от най-популярните опери на всички времена - „Мадам Бътерфлай“.


„Сцена на вековете“ 2020 ще завърши на 3 септември със симфоничен концерт „Девета симфония от Лудвиг ван Бетховен“, който ще бъде дирижиран от маестро Йордан Камджалов.

Повече...

ПОТВЪРДЕНО: 22 години затвор за извършителят на убийството в Хотница/ВИДЕО/

Със свое решение по ВНОХД 386/2019 Великотърновският апелативен съд потвърди изцяло присъда на Окръжен съд – Русе, постановена по делото за убийството на възрастен мъж от с. Хотница.

С присъда по НОХД 176/2019 г. първоинстанционният съд е признал подсъдимия Васил М. А. от гр. Габрово за виновен в това, че на 14.10.2018г., в гр. Велико Търново, умишлено умъртвил Живко А. А. (р.1948), в следствие на нанесени на 04.10.2018г., в село Хотница,обл. В. Търново, в помещение, намиращо се в стопански двор, не по-малко от три силни удара с тесла в областта на лявата половина на главата, довели до тежка открита черепномозъчна травма, като убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост. На основание чл. 116 ал. 1 т. 6, пр. последно и т. 12 предл. 1, вр. чл. 115, вр. чл. 29 ал. 1 б „а“ и б. „б“, първоинстанционният съд го осъдил на доживотен затвор, което наказание на основание чл. 58а ал. 2 и 3 от НК (съкратено съдебно следствие) заменил с 22 години лишаване от свобода.

Със същата присъда подсъдимият е бил признат за виновен и в това, че на 04.10.2018 г., в с. Хотница, обл. Велико Търново, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи - пари и вещи на обща стойност 519 лева, от владението на собственика Живко А. А., без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. На основание чл. 196, ал. 1, т. 1 вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1 б. „а" и б. „б" от НК, ВТОС го осъдил на 6 години и 8 месеца лишаване от свобода за това деяние.

На основание чл. 23 ал. 1 от НК, първоинстанционният съд определил едно общо наказание измежду определените за двете престъпния деяния, а именно 22 години лишаване от свобода, което подсъдимият да изтърпи при първоначален строг режим.

На основание въззивна жалба от подсъдимия, в Апелативен съд – Велико Търново било образувано ВНОХД 386/2019 г., като същото е разгледано в открито съдебно заседание на 16.12.2019 г. и обявено за решаване.

Въззивният съд намира, че изложеното в жалбата искане за преквалифициране на деянието на подсъдимия в престъпление по чл. 124 ал. 1 от НК (Смърт по непредпазливост в следствие на умишлено причинена телесна повреда) за неоснователно и като такова следва да се остави без уважение. Като неоснователни въззивният съд отхвърля и възраженията на защитата срещу квалификацията на деянията като такова по чл. 116 ал. 1 т. 6 и т. 12, а именно, че убийството е извършено с особена жестокост и условията на опасен рецидив.

Съставът на ВТАС намира, че първоинстанционният съд правилно е приложил разпоредебните на чл. 58а ал. 2 и ал. 3 от НК, като е заменил определеното наказание „доживотен затвор“ с лишаване от свобода в границите от 15 до 30 години. Въззивният съд приема, че определеното наказание от 22 години лишаване от свобода не се явява несъразмерно тежко, предвид количествения и качествен превес на отегчаващите вината обстоятелства. Неговото допълнително намаляване няма да доведе до изпълнение на целите по чл. 36 от НК както по отношение на специалната, така и на генералната превенция. Същото се отнася и по отношение на определеното от първоинстанционния съд наказание за деянието по чл. 196 от НК.

При извършената въззивна проверка, съставът не намира основания за изменение или за отмяна на присъдата, поради което същата следва да се потвърди.

Решението на Апелативен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

 

Повече...

Сребро и бронз за търновски клуб по борба

  • Публикувано в Спорт

Шампионска титла, два сребърни и един бронзов медали взе юнавеликотърновският клуб по борба „Радослав Великов- Михаил Ганев“ от държавното първенство в свободния стил. Надпреварата за кадети се проведе през уикенда в Бургас.


Никола Спиридонов се окичи със златно отличие при най- тежките в категория 125 килограма. Среброто остана за Даниел Стефанов от „Дан Колов“ /Елена/, бронзът за Момчил Янков от клуб „Радослав Великов- Михаил Ганев“.


До финала в категориите си достигнаха още двама възпитаници на заслужилия треньор Лако Лаков, но загубиха схватките си с национали на страната.


Александър Александров падна от Кристиян Димитров „Добруджански юнак“ /Добрич/ при 110- килограмовите и се прибра във Велико Търново със сребърен медал. Осми в категорията е Ивелин Денков от Младежкия клуб по борба от старата столица „Царевец Етър- 93“.
Вицешампион стана и Даниел Любенов, който загуби решителната схватка за титлата до 80 килограма от Жулиен Иванов АСК „Сливен“. В тази категория девети е Ивайло Петров от друг великотърновски клуб „Етър- Виктори 2011“.


Съотборникът на Ивайло Петров- Диян Димчев се класира трети в категория до 48 килограма и донесе бронзов медал на клуба си. Георги Димитров от „Етър- Виктори 2011“ е осми до 65 килограма.

Повече...

ВАС потвърди избора на Добромир Добрев за кмет на Горна Оряховица

Върховният административен съд потвърди избора на Добромир Добрев за кмет трети мандат на община Горна Оряховица. Делото беше по жалба на местната коалиция "БСП, АБВ и Движение 21", в която се оспорваше уседналостта на Добрев.

С решението си от 6 февруари върховните магистрати потвърждават решението на Великотърновския административен съд, с което изборът на Добромир Добрев от ГЕРБ за кмет на Горна Оряховица на балотажа на 3 ноември е законен.

Опонентите му от коалиция "БСП, АБВ, Движение 21%", искаха касиране на изборите, защото Добрев не е имал адресна регистрация в Горна Оряховица шест месеца преди изборите.

Върховните съдии не са намерили нарушение при регистрацията на Добромир Добрев от Общинската избирателна комисия за кандидат за кмет, нито в решението за неговия избор на втория тур на местния вот миналата година.

Решението е окончателно.

 

novini.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.