Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7052-откриха-дрога-в-кола-на-полигон-в-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7055-митьо-пищова-covid-19-ме-повали-снимки): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7053-обвиниха-мъж-в-измама-с-царевица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/7049-двама-мъже-и-две-жени-са-починали-след-прекаран-к-19-в-търновско): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/7051-с-променено-работно-време-ще-бъде-служба-грао-в-седмицата-от-24-до-27-ноември): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/спортни-новини-го/item/7050-преустановявят-се-всички-репетиционни,-културни-и-тренировъчни-мероприятия-на-територията-на-община-горна-оряховица): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/7054-задигнаха-пари-и-бижута-от-жилище-в-долна): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 23 Ноември 2020

Откриха дрога в кола на полигон в Търново

Наркотични вещества иззеха служители на полицейското управление в областния град. Тази нощ в 01,30 ч. в района на учебен полигон на ул. «Беляковско шосе» във В. Търново е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген» и намиращите се в него четири лица на възраст между 18 и 21 години. В хода на проверката в едно от тях е намерена свивка, съдържаща листна маса, с тегло около 1 грам, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. По случая е започнато бързо производство.

Повече...

Митьо Пищова: COVID-19 ме повали (СНИМКИ)

10 дни Митьо Пищова лежи в ковид отделението на великотърновската болница „Стефан Черкезов“.

„Една седмица не съм яла и не съм спал! Преминах през много тежки моменти. Дано да оцелея защото моят приятел Ицо стоте манекенки не успя. Ако и аз си отида, много моделки ще плачат“, казва по телефона пред „България Днес“ от болничното си легло Димитър Маринов.

Всичко започнало с веселби и тежки софри в Павел баня в компанията на приятели. Пищова едва се прибрал, в Търново след първите симптоми. На следващия ден си прави PCR тест за коронавирус, който се оказал положителен. Върнали го за домашно лечение вкъщи, но след като се влошава и с протекциите на д-р Николай Стойнов – шеф на хирургията в болницата го приемат в отделението.

FBCB8E46 A04D B898 276B DA610AB9742D

В нощта срещу понеделник за първи път успял да дремне за няколко часа от седмица насам. Постепенно започнал да похапва, което полека завръщало силите му. „Ако се оправя ще дам голям банкет“, кани се Пищова.

„С моите приятели богаташи от Слънчев бряг изкарахме много добре. Но към предпоследния ден започнах да отпадам, да губя сили, да ми става лошо и да не мога да стоя на краката си. Едва дочаках последния ден, качих се на колата и потеглих за Велико Търново“, споделя още Пищова.

Шофирането се оказало изключително трудна задача за Митьо, който полека и с много зор докарал возилото до старата столица. „Едва събрах сили да сляза, да се кача на асансьора и да се домъкна до жилището ми. Влязох и умрях“, разказва Маринов.

На следващия ден си прави PCR тест за коронавирус, който се оказва положителен. Върнат е за домашно лечение вкъщи, без да е приет в болница. След като се влошава, след няколко дни Пищова се оказва в линейката.

„Там ме държаха четири часа, докато решат какво да ме правят. После ме вкараха в една стаичка в Спешна помощ, където стоях още три часа. Представяте ли си – седем часа мръзна като куче, щях да умра от студ. Добре, че се обадих на моя приятел д-р Николен Стойнов – шеф на хирургията в болницата, той ми съдейства и ме приеха“, разказва още за преживелиците си любимецът на народа.

В нощта срещу понеделник Пищова за първи път успял да дремне за няколко часа от седмица насам. Постепенно започнал да похапва, което полека възвръщало силите му.

За укрепване на здравословното му състояние постоянно му се вливат банки с желязо, а специални хапчета помагат да се възвърне добрият баланс на червата.

„Слагат ми инжекции сутрин и вечер. Никой нищо не ми обяснява. Влеят в абоката спринцовките и си заминават. Тук е като в първобитния строй. Антибиотици също ми дават. Добре, че беше д-р Стойнов, та ме върна от оня свят няколко пъти. И едно младо момче тук ми помага в стаята. Като изляза, ще вдигна голям банкет“, закани се още пред „България Днес“ Маринов, който дели болничната стая с още двама болни от коронавирус пациенти в ковид отделението на великотърновската болница.

Само преди около година Пищова разказа пред вестника за друг тежък инцидент. Докато ходел и ровел в телефона си, се подхлъзнал и си счупил три прешлена на гърба. Верни приятели му дали 35 000 евро, с които бохемът си платил операция в Израел и възстановителни процедури. Там лекари му заковали пластини с болтове в гръбнака, които да го държат.

 

novinarnik.bg

Повече...

Обвиниха мъж в измама с царевица

61-годишен мъж, известен на полицията и осъждан е обвинен в измама със селскостопанска продукция. В хода на разследването служители на отдел «Разследване» при ОДМВР – В. Търново са събрали достатъчно данни, че с цел да набави за себе си облага през август 2016 г. във В. Търново той е въвел в заблуждение представител на търговско дружество, че ще му продаде 250 тона царевица, но не оправдал очакванията. По този начин ощетил дружеството с 29 000 лв. Вчера той е привлечен, като обвиняем, задържан е за срок до 72 часа.

Повече...

Двама мъже и две жени са починали след прекаран К-19 в търновско

За периода 10.11 - 23.11.2020 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 427 на 100 хил. души.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново са регистрирани 74 нови лабораторно потвърдени случаи на COVID-19.

Към 00:00 часа на 24.11.2020 г. на територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID -19 общо 2257лица, от които:
- излекувани: 975 лица;
- в домашна изолация: 999 лица;
- хоспитализирани: 194 лица;
- починали: 89 лица.

През последното денонощие от област Велико Търново са починали двама мъже, съответно на 78 г. и 68 г., и две жени, съответно на 80 г. и 91 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на семействата на починалите.

Епидемиологичните проучвания на случаите продължават.


Разпределението на активните случаи по общини са, както следва:
- Община Велико Търново – 482 лица на домашно лечение и 73 лица хоспитализирани;
- Община Горна Оряховица – 243 лица на домашно лечение и 35 лица хоспитализирани;
- Община Елена – 21 лица на домашно лечение и 5 лица хоспитализирани;
- Община Златарица – 11 лица на домашно лечение и 1 лице хоспитализирано;
- Община Лясковец – 61 лица на домашно лечение и 10 лица хоспитализирани;
- Община Павликени – 45 лица на домашно лечение и 32 лица хоспитализирани;
- Община Полски Тръмбеш – 16 лица на домашно лечение и 9 лица хоспитализирани;
- Община Свищов – 81 лица на домашно лечение и 23 лица хоспитализирани;
- Община Стражица – 34 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани;
- Община Сухиндол – 5 лица на домашно лечение и 3 лица хоспитализирани.

Към 10:00 часа на 24.11.2020 г.:
- карантинирани лица: 1406, в т. ч. и близките контактни на потвърдените случаи на COVID-19.

Повече...

С променено работно време ще бъде служба ГРАО в седмицата от 24 до 27 ноември

С променено работно време ще бъде служба ГРАО при Община Горна Оряховица за една седмица. От 24 ноември (вторник) 27 ноември (петък) включително, служителите ще работят с един час обедна почивка - от 12.00 до 13.00 ч.

 

Повече...

Задигнаха пари и бижута от жилище в Долна

Взломна кражба на пари, бижута и документи от жилище в Д. Оряховица, разследват служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Деянието е извършено в периода 22-23 ноември, чрез взломяване на врата. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.