Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/3975-кола-удари-велосипедист-между-горна-и-първомайци,-има-опасност-за-живота-му): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Понеделник, 09 Септември 2019

Училищата в областта са готови за първия учебен ден

В Областна администрация – Велико Търново се проведе заседание на Областния координационен център по Механизма за задържане на деца в училище. Проф. д-р Любомира Попова - областен управител откри заседанието и запозна присъстващите с основната тема – предстоящото откриване на новата учебна година и готовността на училищата в областта да посрещнат децата за първия учебен ден.


Всички училища, обслужващите звена и детските градини от Област Велико Търново имат готовност за откриване на учебната 2019/2020 година, съобщи Розалия Личева началник на РУО. В училища са осигурени учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Всички училища, детски градини и обслужващите звена ще бъдат ресурсно обезпечени с учители до началото на учебната година. В част от училищата и детските градини все още има обявени свободни 14 работни места, на които до 16.09.2019 г. ще бъдат назначени учители или възпитатели. Санитарно-хигиенните условия във всички училища и детски градини в областта са добри. Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново. До началото на отоплителния сезон всички училища и детски градини от областта ще бъдат осигурени с горива.


1697 деца в областта ще тръгнат в първи клас на 16 септември. Повече от 20 деца са се завърнали от чужбина и са обхванати и записани.

Повече...

Утре приключва изплащането на парични средства за заболяването Африканска чума по свинете

Областната епизоотична комисия днес проведе редовното си заседание във връзка със заболяването Африканска чума по свинете.

Заседанието бе открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова. Директорът на ОДБХ д-р Станимир Спасов каза , че утре приключва изплащането на парични средства на стопани на доброволно усвоени прасета от стопанства тип „заден двор“ в област Велико Търново.

Всичките стопанства са получили еднократна помощ от 300 лв. Миналата седмица е приключило и изплащането на средствата, които са били заявени по банков път. За цялата област са били подпомогнати общо 2200 стопанства.

Повече...

Блъсната жена от моторист в Търново?

За Блъсната жена на ул. Краков в Търново алармират потребители на фейсбук-групата I see you KAT. Владимир Стефанов публикува снимка, на която се вижда паднал моторист и пише следното:

Блъсната жена на пешеходна пътека на ул. Краков . Снимката е изрязана и на нея се вижда само мотористът , който в последствие си се качи на мотора и избяга . Аз като свидел , случката буквално се разви пред очите ми бях ужасен . Въпросния беше изправил мотора на задна гума и с предна мина през жената . Лицето се издирва вече , ако някой има някаква информация относно него или кросовият мотор може да сподели . Нямаше регистрационни табели !

От полицията разпространиха следното съобщение:

Мотоциклетист е блъснал пешеходка във В. Търново. Произшествието е сранало днес около 19,30 ч. на пешеходна пътека на ул " Краков". По първоначална информация пешеходката е на около 60 години и е откарана в Спешна помощ в тежко състояние. Мотоциклетистът е напуснал местопроизшествието.

Жената преди минути е приета в Реанимацията на Великотърновската болница с тежка черепно-мозъчна травма.

 

Сн. Владимир Стефанов/I see you KAT

Повече...

Хванаха избягалия моторист блъснал жена в Търново

Установен е мотоциклетистът, блъснал 72- годишна пешеходка на ул. "Краков" и напуснал местопроизшествието. Той е на 19 години от В. Търново. Отведен е в полицейското управление за изясняване на случая.

Повече...

С променено работно време ще бъде служба ГРАО от 11 до 18 септември включително

С променено работно време ще бъде служба ГРАО при Община Горна Оряховица за шест дни. От 11 септември (сряда) до 18 септември (сряда) включително, служителите ще работят с един час обедна почивка - от 12.00 до 13.00 ч.

 

Повече...

Кола удари велосипедист между Горна и Първомайци, има опасност за живота му

61-годишен велосипедист от с. Поликраище е пострадал тежко при катастрофа в железничарския град. Произшествието е станало вчера около 06,30 ч. По първоначална информация са се ударили лек автомобил «Опел Астра», управляван от 63-годишен мъж от същия град и велосипед, управляван от пострадалия. В резултат на това на велосипедиста е причинена травма на мозъка. Настанен е за лечение във великотърновската болница, с опасност за живота. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. На двамата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ. Причините са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.