Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/лясковец/новини-общество-л/item/3796-хванаха-лясковчанин-в-търново-да-кара-употребил-и-кокаин,-и-канабис): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Неделя, 04 Август 2019

ГРАФИК ЗА СРЕЩИТЕ И СЪБИТИЯТА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО (5 -12 август 2019 година)

22 юни-31 август, сцена „Арт лято“ - Международен куклено-театрален фестивал на открито „Лято, кукли и приятели 2019“

13 юли – 4 октомври, крепост Царевец – Летен оперен фестивал „Сцена на вековете“ – 2019

1-31 август, Младежки дом – Килифарево – Лятна театрална работилница

Повече в прикачения файл.

Повече...

22 години затвор за убийството в Хотница (СНИМКА+ВИДЕО)

На 05.08.2019 г., състав на Окръжен съд Велико Търново постанови присъда по наказателно от общ характер дело 176/2019г., подсъдим по което e Васил М. А. (р. 1966 г.) (Делото е за умишлено убийство и кражба)

 

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Велико Търново.

(По искане на подсъдимия и защитата, делото бе проведено по реда на глава 27 от НПК (съкратено съдебно следствие), като подсъдимият заяви, че признава всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират допълнителни доказателства за тези факти, извън събраните в хода на досъдебното производство (чл. 371 т. 2 от НПК).

С присъдата Васил М. А. е признат за ВИНОВЕН в това, че на 14.10.2018г., в гр. Велико Търново, умишлено умъртвил Живко А. А., вследствие на нанесени на 04.10.2018 г., в село Хотница, обл. В. Търново, в помещение, намиращо се в стопански двор, на не по-малко от три силни удара с тесла в областта на лявата половина на главата, довели до тежка открита черепномозъчна травма, последвали усложнения и изпадане в коматозно състояние, като убийството представлява опасен рецидив и е извършено с особена жестокост, поради което и на основание чл. 116, ал. 1, т. 6, предл. последно и т. 12, предл. 1, във вр. с чл. 115, във вр. с чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“, във вр. с чл. 36 и чл. 58а, ал. 2 и ал. 3 от НК, във вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ.

Съдът ПРИЗНА подсъдимия Васил М. А, за ВИНОВЕН в това, че на 04.10.2018 г., в с. Хотница, обл. Велико Търново, в помещение намиращо се в стопански двор, при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи на обща стойност 519 лева, от владението на собственика Живко А. А., без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „а“ и б. „б“ от НК, във вр. с чл. 36 и чл. 58а, ал. 1 от НК, във вр. с чл. 373, ал. 2 от НПК му НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ ГОДИНИ И ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл. 23, ал. 1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Васил М. А. за изтърпяване едно общо наказание измежду наложените по-горе, а именно най-тежкото от тях, ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ДВАДЕСЕТ И ДВЕ ГОДИНИ, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок считано от днес.

Видео и снимка: архив, Нова ТВ

Повече...

Удариха мъж пред офис на мобилен оператор в Горна

Бързо производство за причиняване на телесна повреда е започнато в РУ – Г. Оряховица срещу 62-годишен мъж от същия град. В петък около обяд в управлението е получен сигнал от 54-годишен мъж, който обяснил, че по-рано същия ден пред офис на мобилен оператор в града е бил ударен от мъж, който познавал по прякор. От проведените действия по разследването е установен и задържан извършителя. Започнато е бързо производство. Работата по изясняване на случая продължава.

Повече...

Разследват пожар на две коли в Първомайци

Пожар на два леки автомобила, паркирани пред жилище в с. Първомайци, разследват служители на полицейското управление в Г. Оряховица. Сигнал за случая е получен в неделя в 00,15 ч. При извършения първоначален оглед е установено, че двете возила са частично изгорели. Причините за пожара са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Повече...

Срязаха спирачките на ТИР в Горна

Служители на РУ – Г. Оряховица разследват случай на унищожаване на части от товарен автомобил, паркиран пред жилище в железничарския град. В хода на проведените действия по разследването е изяснено, че е бил срязан маркуч на спирачната система на возилото, прекъснати са и други кабели от ел. системата. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Хванаха лясковчанин в Търново да кара употребил и кокаин, и канабис

Водач, употребил наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция. В събота следобед в областния град е извършена проверка на лек автомобил «Ауди», управляван от 27-годишен мъж от Лясковец. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е дал положителна реакция на кокаин и канабис. Той е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

 

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.