Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/component/k2/item/4158-инж-добромир-добрев-отпускаме-годишна-финансова-помощ-за-пенсионерските-клубове,-увеличаваме-капацитета-на-домашния-социален-патронаж): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/4156-потрошиха-тир-в-горна,-търсят-извършителите): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/4155-нова-катастрофа-на-хаинбоаз,-двама-пострадаха): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Неделя, 06 Октомври 2019

Осъдиха рецидивисти за кражба

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново, осъдиха на по две години лишаване от свобода при строг режим двама за извършена кражба, в условията на опасен рецидив.


С.М. и А.Д. са признати за виновни, по обвинението на прокуратурата за това, че на 08/09.06.2017 г. в гр. Велико Търново, от складово помещение на две дружества, след предварителен сговор в немаловажен случай, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот - огъване на метална решетка на прозорец на складовото помещение, и счупване на стъклото на прозореца, чрез използване на техническо средство и по специален начин - чрез деактивиране на датчика на локалната охранителна система и чрез използване на особена ловкост /предвид височината на прозореца и теглото на вещите/, отнели от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да присвоят, чужди движими вещи - бронзова втулка с тегло от 100 килограма, на стойност 10 100 лева и 2 комплекта бронзови втулки с тегло от по 24 килограма всяка, на обща стойност 1 800 лева, всички вещи на обща стойност 11 900 лева, като кражбата представлява опасен рецидив - престъпление чл. 196, вр. чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 29 от НК.


Обвиняемите са осъждани многократно за престъпления от общ характер, предимно за кражби, извършени в условията на опасен рецидив. Двамата извършители са с взета мярка за неотклонение задържане под стража и са в Затвора – Ловеч.

 

Повече...

Разследват смърт на куче в Горна

Служители на полицейското управление в железничарския град разследват смъртта на домашно куче. В събота вечерта в управлението е получен сигнал от местен жител, че същия ден в стопанисван от него автосервиз в града е намерил кучето си мъртво. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Инж. Добромир Добрев: Отпускаме годишна финансова помощ за пенсионерските клубове, увеличаваме капацитета на Домашния социален патронаж

 Местни избори 2019

Държа много на възрастните хора и на грижата за тях. Затова и в програмата ни за управление за следващия мандат сме заложили конкретни социални дейности, които ще подобрят и облекчат ежедневието на хората от златната възраст. Това сподели инж. Добромир Добрев на среща с членовете на Клуб на пенсионера „Елена Грънчарова“. Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица разговаря с възрастните хора, заедно с кандидатите за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ Георги Бижев и Николинка Костова. Тримата бяха посрещнати в изцяло обновения клуб, чийто ремонт бе направен през тази година заедно с клуба на Териториалната организация на слепите. Не случайно сте Клуб №1. Вече имате възможност да се събирате и да провеждате своите срещи и занимания в изцяло нова обстановка. През мандата направихме ремонти и в пенсионерските клубове в Първомайци, Драганово, Долна Оряховица и Янтра и ще продължим да работим. Затова ни е нужна вашата подкрепа и на 27 октомври да гласувате с №43 в бюлетината за кмет на Общината и за общински съветници на ПП ГЕРБ, заяви инж. Добромир Добрев.

dobrevpppp5
Кандидатът за кмет на Общината сподели пред възрастните хора, че през следващите 4 години ще продължи надграждането на съществуващите социални услуги, за да бъдат включени още потребители. Предвижда се увеличаване на капацитета на Домашния социален патронаж, както и на услугата „Обществена трапезария за социално слаби“. Ще се развият услугите, предоставяни в домашна среда, като личен асистент, домашен помощник, болногледач, домашен санитар. Това ще стане чрез създаване на интегрирани, мобилни здравно-социални услуги. Предвидено е също и разкриването на нови социални услуги за стари хора и възрастни с увреждания. Всичко това, вие ще може да ползвате и така ще имате възможност да облекчите вашето ежедневие, сподели инж. Добрев. Разбира се, не сме забравили и за клубната ви дейност и вашите изяви в различни културни форуми, както в общината, така и в цялата страна. Затова сме предвидили и отпускането на годишна еднократна финансова помощ за всички клубове на пенсионера и клуба на инвалида. Тези средства ще може да изразходвате по ваша преценка – за пътуване, за участия или други важни за вас дейности, каза още кандидатът за кмет. И още едно доказателство, че грижата за възрастните хора от общината е приоритет, е включването на председателя на общинския съвет на Съюза на пенсионерите Николинка Костова в листата с кандидати за общински съветници на ПП ГЕРБ. От 7 години съм общински председател на Съюза на пенсионерите и смело мога да кажа, че през всички тези години работим изключително добре с ръководството на Общината и лично с инж. Добрев. Участваме в различни мероприятия от културния календар, имаме вече свой песенен празник, който провеждаме от три години, а два пъти годишно всички клубове на пенсионера провеждаме срещи с инж. Добромир Добрев и неговия екип. Дългогодишната съвместна работа и доверието, което сме изградили ми дава основание да поискам отново вашата подкрепа за кандидата на ПП ГЕРБ инж. Добромир Добрев за кмет на Община Горна Оряховица и на 27 октомври да гласуваме с №43 в бюлетината, заяви кандидатът за общински съветник Николинка Костова.

dobrevpppp
За подкрепа на предстоящите местни избори призова и кандидатът за общински съветник Георги Бижев, който изрази дълбока благодарност пред възрастните хора за гласуваното вече два мандата доверие към екипа на инж. Добромир Добрев. Направихме много – санирахме жилища, ремонтирахме детски градини и училища, обновихме паркове, изградихме детски и спортни площадки, инвестирахме в здравеопазването, но имаме още много идеи. Част от нашите проекти вече започнаха, други предстои да стартират. За да може да продължим заедно с енергията и опита, които имаме, искаме нов кредит на доверие и на 27 октомври да гласуваме с №43 в бюлетината, за да подкрепим инж. Добромир Добрев за кмет на Община Горна Оряховица и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, заяви кандидатът за общински съветник Георги Бижев.

 

"Купуването и продаването на гласове е престъпление!"

Повече...

Потрошиха ТИР в Горна, търсят извършителите

Унищожаване и повреждане на товарен автомобил, паркиран на улица в Г. Оряховица, разследват служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено вчера, като са срязани четирите гуми, счупени са страничните стъкла и е срязан брезента на каросерията. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Иззеха над три тона фалшив алкохол от Лясковец

Над 3 тона акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейското управление в Г. Оряховица при спецакция за противодействие разпространението на акцизни стоки без бандерол. В петък е извършена проверка на помещение, находящо се в търговски комплекс в желeзничарския град, с управител 51-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Лясковец. В помещението освен управителя полицейските служители са заварили още двама мъже – 45- години от Лясковец, известен на полицията и осъждан и на 53 години от Пловдив. Тримата с електрическа помпа преливали течност с мирис на спирт от бидони, намиращи се в микробус, управляван от пловдивчанина. При последвалите претърсвания в помещението са намерени и иззети общо 3000 литра от течността, с честота 95,6 %. Тримата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство. В рамките на проведената операция е извършена проверка и в помещения на стопански двор в с. Драгижево, собственост на 48-годишен мъж от Лясковец. Там полицeйските служители намерили и иззели още 180 литра течност, с мирис на ракия, без документи за платен акциз. Образувано е досъдебно производство.

 

сн.burgasnews.com

Повече...

Четирима се биха в златаришко

Досъдебно производство за хулиганство е започнато в полицейското управление в Елена, след сигнал за сбиване между група мъже. Случката се е разиграла в с. Горско ново село в неделя около 01,00 ч. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че двама на 17 и 25 години от с. Росно са нанесли побой над 18 и 24 години от с. Горско ново село и са повредили лек автомобил. Пострадалите са били прегледани от екип на Спешна помощ, при което е установено, че са им нанесени охлузни рани. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Откраднаха кола в Долна

Служители на полицейското управление в Г. Оряховица издирват противозаконно отнет лек автомобил «Фолксваген Голф» от Д. Оряховица. Деянието е извършено в периода 4-5 октомври, като возилото е било оставено отключено, с контактния ключ върху таблото. То е обявено за общодържавно издирване. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

Нова катастрофа на Хаинбоаз, двама пострадаха

Мъж и жена пострадаха при катастрофа в Прохода на Републиката. Произшествието е станало вчера около обяд. По първоначална информация лек автомобил «Форд Фиеста», управляван от 46-годишна жена от Стара Загора, движещ се в посока към В. Търново, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е ударил челно в насрещнодвижещ се лек автомобил «Тойота Авенсис», управляван от 47-годишна жена от Ямбол. В резултат на това са пострадали водачката на форда - с травма на краката и 63-годишният й спътник от Елена, с фрактура на ръката. След преглед двамата са освободени за домашно лечение. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.