Menu

Новините от дата: Събота, 05 Октомври 2019

122 литра незаконна ракия иззеха полицаи от Горна Оряховица

Акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейското управление в Горна Оряховица. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Велико Търново.

Вчера при проверка в жилище в железничарския град, обитавано от 70-годишен мъж, са установени и иззети 122 литра жълтеникава течност, с мирис на ракия, без документ за платен акциз.

По случая е образувана преписка, която е подготвена за налагане на административно наказание.

 

dariknews.bg

Повече...

РАЗСЛЕДВАНЕ: Екип на NOVA откри тайник на „ало” измамници в Румъния (ВИДЕО)

Оказва се, че отделни групи продължават да „работят” с пълна сила в северната ни съседка.

Екип на NOVA засне ексклузивни кадри на тайник със SIM карти, който откри в Румъния, след като проследи група телефонни измамници. Две години, след като ви показахме щаб квартирата на ало мафията в Букурещ, отново се върнахме там за да направим още по-големи разкрития за телефонистите въртачи от Ветово, Горна Оряховица, Павликени, Камен и Левски. Заснехме няколко групи телефонни измамници. Открихме, че щаб квартирата се е разраснала, а схемата работи с още по-голяма сила.

След предишното разследване имаше арести и наказания. Тогава ви показахме как въртачите печелят милиони левове от сплашени хора и живеят в лукс. Показахме ви хотелите в Букурещ и няколко групи, действащи там. Заснехме и телефонна измама за 60 хиляди евро от хотелска стая в Румъния.

Две години по-късно бе разбита една от най-големите групи телефонни измамници - тази на Борислав Димитров-Бобито, извършили измами за над 2 милиона лева. Шестима от тарторите бяха задържани в северната ни съседка.

Четири месеца по-късно се проведе още една мащабна акция срещу „ало” мафията - този път в Левски. Същата група е действала на територията на страната няколко години. Имат предишни осъждания за същата дейност. Тарторите също са познати от разследвания на NOVA - Димитър Серафимов-Келеша и синът му. Оказа се, че и тяхната банда действала от Румъния. Веднага след акцията в Левски заместник-главният прокурор Иван Гешев обясни, че две години след разследването на NOVA в Букурещ работят в по-добра кондиция с румънските власти. „Румъния вече не е безопасно място за тях”, категоричен бе Гешев.

Така ли е наистина? Две години по-късно се върнахме в Румъния, за да открием, че нищо не се е променило за телефонните измамници. Заснехме няколко групи, които все още „работят”. И ако преди хотелите, в които отсядаха, бяха около пазара „Червения дракон”, сега ги откриваме отново в покрайнините на града, но този път наемат цели апартаменти, за да не бъдат обезпокоявани от никого.

На едно от местата „работи” групата на Янко Янакиев-Яни и Петър Алексиев-Трепача. С Яни се засичаме за малко, защото бързо се прибира в България. Той и групата му са измамили възрастна жена от София. По информация на NOVA тя дала на мулето им 200 000 лева. До момента жената не е подала жалба в полицията и разследващите не знаят за тази измама. Яни пък си тръгва от Румъния, за да харчи парите по нашето Черноморие. Останалите виждат софийския номер на автомобила на NOVA и бягат с бус. Освобождават бързо хотелите, които са наели. Действието се развива за няколко минути. Оставят една от колите си в Букурещ.

На около 300 км от румънската столица - в Крайова, екипът на NOVA открива група от Камен – (Димитър Парушев, Атанас Янков и Топчо Янакиев) и тази на Пламен Парушев-Стържито, Янко Димитров и Пешо Димитров. Въртят от апартамент. Заснехме ги, докато мамят поредната си жертва. Явно успяват, защото напускат апартамента спокойно. Потеглят и спират при отбивка, на която е оставен тайник. В него оставят 14 SIM карти и батерии за телефони. Подобен тайник до момента не е намиран от разследващите. Екипът ни взе картите и ги предаде в плевенската полиция. След това се върна в Румъния, за да извади номерата на всяка карта и да остави всичко, както е било.

Разследването ни показа още, че групата минава границата, без това да бъде отбелязано някъде. Тарифата да не те чекират била 200 евро.

Първата част от разследването на Тина Ивайлова гледайте във видеото.

 

nova.bg

Повече...

Инж. Добромир Добрев награди победителите в трети кръг на Гимкхана – Горна Оряховица 2019

 Местни избори 2019

Безаварийно каране и нека по-добрият победи, пожела на участниците в третото състезание Гимкхана в Горна Оряховица кандидатът за кмет на Общината инж. Добромир Добрев. Надпреварата се организира от СККА “Етър Рейсинг“ и АФБ. Автомобилното състезание е трети кръг от Националното първенство по Гимкхана.


На старт на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови - 2002” застанаха 31 състезатели - 26 мъже и 5 жени. Преди началото на надпреварата, участници и организатори бяха поздравени от инж. Добромир Добрев. Горна Оряховица има традиции в автомобилния спорт. Заедно с СККА “Етър Рейсинг“ и АФБ организираме и друго автомобилно състезание, което събира най-добрите пилоти от цялата страна. Преди три години за първи път Горна Оряховица домакинства Гимкхана. Виждам, че всяка година и участниците в това състезание стават все повече. Увеличава се и публиката. Надявам се, че организирането на кръг по Гимкхана от Националното първенство ще се превърне в традиция за Горна Оряховица. Пожелавам на всички безаварийно каране, успех и нека най-добрият победи, обърна се към състезателите инж. Добромир Добрев. Той изгледа състезанието заедно с кандидатът за общински съветник от листата на ПП ГЕРБ инж. Симеон Добрев. В края на надпреварата, която се проведе в три манша, двамата наградиха победителите в 3-я кръг на Гимкхана – Горна Оряховица 2019.

 

"Купуването и продаването на гласове е престъпление!"

 

 

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.