Menu

Новините от дата: Петък, 06 Юли 2018

Горнооряховски парк - за пример /ВИДЕО/

Какви рискове крият и къде най-малките да играят безопасно?
Хиляди опасни площадки в страната застрашават децата. Само в София нужда от спешен ремонт имат над 1400 от местата за игра.

Репортерът Георги Георгиев провери в рубриката „На твоя страна”.

nova.bg

Повече...

ОТ ОБЩИНАТА: Наказание за директорката на детска градина "Бодра смяна"

По повод станалия в края на миналата седмица инцидент в ДГ „Бодра смяна“, при който пострада 4-годишно дете, от Община Горна Оряховица са предприети незабавни законови действия. Взети са писмени обяснения от директора на ДГ „Бодра смяна“ Жанета Иванова-Атанасова. След депозирането им в деловодството на Общината, е започната процедура по дисциплинарно наказание по Кодекса на труда.

В кратък срок за изясняване на случая ще бъдат събрани сведения и становища от експерти, Обществения съвет към детската градина и Регионалното управление на образованието – Велико Търново, след което ще се предприеме налагане на законова санкция съгласно Кодекса на труда.

 

сн.news.bg

Повече...

Три приза за ВС „Таланти”

Три приза от международни форуми донесоха във Велико Търново певците на музикалния педагог Венелина Пъневска от Вокално студио "Таланти" при НЧ "Искра" в град Велико Търново.


С участието си в Международния конкурс за песни на испански език "Абанико" през пролетта 12-годишният Марсел Хаджийски получи специална покана да представи България и Велико Търново на Международния конкурс за млади таланти "Pop Foundation" в Коста Брава, Испания, който се проведе от 01.07 до 03.07.2018г. От там талантливия млад певец донесе престижното второ място. Освен за място в челната класация, за което Марсел се бори със стотици деца от целия свят, той получи и специалната награда на Община Лорет де Мар. Изпълнението му на вечният хит "The show must go on" е впечатлило изключително испанската публика и журито на конкурса.

36753842 1144649315674299 3307440175893708800 n


По същото време две други талантливи певици от ВС "Таланти" - 11-годишната Рада Георгиева и 13- годишната Ема Стефанова участваха в Международния фестивал на изкуствата "Морско конче" в град Обзор. Във форума участие взеха над 500 деца от България, Русия, Турция, Украйна, Македония и Беларус. И двете великотърновски красавици успяха да се преборят за призовите първи места в своите възрастови групи и донесоха във Велико Търново още две златни купи.

 

сн. и инфо.: facebook.com

 

Повече...

ХУЛИГАНСТВА: Трима мъже са в ареста - двама вилняха в Лясковец, а един в Поликраище

Двама мъже от Лясковец са наказани по Указа за борба с дребното хулиганство. В сряда по обяд в Лясковец двама 19-годишни са нанесли побой на свой съгражданин. След намесата на полицията те са били задържани с полицейски мерки до 24 часа. Съставени са им били актове по Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Районен съд – Г. Оряховица на двамата са наложени наказания задържане за по 5 денонощия.

poboi

26-годишен мъж от с. Алеково е задържан за 7 денонощия за хулиганска проява. В сряда следобед той е предизвикал скандал със служителки в магазин за хранителни стоки в с. Поликраище. Отправял към двете жени обиди, ругатни и заплахи. След намесата на полицията е бил задържан за срок до 24 часа и му е бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Районен съд – Г. Оряховица му е наложено наказание задържане за 7 денонощия.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.