Menu

Новините от дата: Четвъртък, 05 Юли 2018

Шефът на „Паркинги и гаражи” в Търново е бащата на пострадалото дете в Горна

4- годишно момиченце оцеля като по чудо след инцидент в детска градина в Горна Оряховица. Дървен шкаф паднал върху детето при опит да вземе играчка.

Случаят е отпреди седмица, но до вчера ръководството прикривало случилото се. Състоянието на детето все още остава тежко.

Ламбина си играела с другите от деца от сборната група в детската градина, когато посяга да вземе конструктор от шкафа с играчки. В този момент обаче дървената конструкция се стоварва върху нея.

По време на инцидента в стаята са жена от помощния персонал и учителката по музика на децата. Никой обаче не се е обадил в Бърза помощ, а на майката съобщили едва час по-късно.

От общината в Горна Оряховица са започнали проверка по случая, след което ще бъде определено наказанието на ръководството на детската градина.Вижте още в репортажа на Мирела Дончева.

https://www.bgonair.bg/reportazhi/2018-07-04/darven-shkaf-edva-ne-ubi-4-godishna-v-detska-gradina-v-gorna-oryahovitsa

 

 

сн. и инфо. : bgonair.bg

 

Повече...

ПРАЗНИК Е НА МВР: Близо 100 служители от търновско отличиха за заслуги /СНИМКИ/

С почетен знак трета степен от министъра на вътрешните работи Валентин Радев е награден гл. инсп. Илиян Личев, началник сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – В. Търново. Той е отличен за постигнати високи професионални резултати. 26 служители от Областната дирекция са наградени с парични награди от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов. С „писмена похвала“ от директора на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов са отличени 57 служители, а други 8 са получили похвала от началника на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново комисар Стефан Николов.

 


Наградите бяха връчени на тържествено съвещание, което се проведе на 4 юли 2018 г. в киносалона на Областната дирекция. На тържеството бяха наградени и победителите от традиционния турнир по футбол на малки врати и състезанието по стрелба с пистолет „Макаров“. В надпреварата за най-точен мерник се включиха служители от всички структурни звена на ОДМВР – В. Търново и 9 представители на медиите в региона. Тя се проведе на 2 юли 2018 г. на стрелбището на НВУ „Васил Левски“. Най-точен мерник сред представителите на медиите демонстрира Светослав Стефанов, фоторепортер на в. „Борба“, в отборната надпревара първи се класира екипът на в. „Янтра ДНЕС“.


В отборното класиране на служителите на МВР първото място грабна сектор „Пътна полиция“, с общо 124 точки, от максимални 160. Първи в индивидуалното класиране със 72 точки от максимални 80 се нареди Захари Георгиев от РУ – Свищов.


Турнирът по футбол се проведе на 2 и 3 юли 2018 г. на комплекс „Спортно Търново“. В надпреварата се включиха 6 отбора от структурните звена на ОДМВР – В. Търново и РД „ПБЗН“ – В. Търново. Първото място и купата на директора на Областната дирекция спечели отборът на РД „ПБЗН“ – В. Търново.


Директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и заместникът му комисар Христо Христов поздравиха служителите за празника, като им пожелаха преди всичко да са здрави и още много професионални успехи.


Демонстрации със служебно куче и патрулен автомобил бе проведена в парк „Марно поле“ във В. Търново. Днес и утре във всички Районни управления в областта се провеждат демонстрации и мероприятия, по повод празника.

Повече...

Собственици на горнооряховска петролна база се жалят при Господарите

Скъпи приятели, вчера ви разказахме за един откраднат трансформатор, за който ни сигнализира човек от фирма в Горна Оряховица.

Той е собственик на нов обект, който ще се превърне в метанстанция и са имали нужда от бетонен трансформатор за ток.

Фирма "Павел и синове" са свързали хората с фирма "Лидер електрогруп". Те са поели отговорност за поръчката, уговорени са цена, доставка и монтаж. Малко след това фирма "Павел и синове" монтира трансформатора, но след време изключително тежката конструкция е открадната.

Собственикът смята, че това е схема за кражба, а загубите, които търпи фирмата вече са в размер на 1 000 000 лева.

От "Господари на ефира" потърсихме фирмата производител "Павел и синове", но те отказаха коментар.

Затова Митко Върбанов отиде при дилъра- Лидер Електро Груп. Управителят Лъчезар Ненчев признава, че при неплащане, поставеният трансформатор може да изчезне.

След като репортерът ни го хваща в лъжа обаче, Ненчев започва да бяга. В крайна сметка не дава адекватни отговори, качва се в колата си и отпрашва.

сн. и инфо. : gospodari.com

Повече...

Задържаха побойника пребил непознат в Търново

Великотърновски криминалисти установиха извършителя на побой на 30-годишен мъж от областния град. Деянието е извършено на 2 юли около полунощ, в близост до търговски обект в кв. «Бузлуджа». В резултат на побоя потърпевшият е получил черепно-мозъчна травма и е бил настанен за лечение във великотърновската болница, с временна опасност за живота.

От проведените действия по разследването е установено, че извършител е 30-годишния П. П. от В. Търново, известен на полицията и осъждан. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата е привлечен, като обвиняем. С постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.