Menu

Новините от дата: Четвъртък, 07 Юни 2018

Злосторници задръстили изпускателната тръба на язовир „Вятъра“

Злосторници задръстили изпускателната тръба на язовир „Вятъра“, намиращ се край великотърновското село Присово. Пространството около шахтата и съоръженията за отвеждане на водата се оказаха блокирани от чували с пясък и пръст, тежки камъни, гуми от автомобили и дори от камиони.


Отпадъците бяха извадени с помощта на екип от водолази, а почистването бе възложено от Община Велико Търново.
Язовирът вече е обезопасен и напълно изправен, а нивото на водата е ниско. Предстои монтирането на метална решетка край изпускателната шахта, чрез която възможностите за подобни злонамерени прояви ще бъдат ограничени.

Повече...

Пак катастрофа на Хаинбоаз

Затруднено е движението през Прохода на Републиката, заради катастрофа. Сигнал за произшествието е получен в 14,30 ч. Инцидентът е станал след с. Мишеморков хан в посока върха. По първоначална информация лек автомобил "БМВ", движещ се в посока към гр. Гурково се е ударил в насрещнодвижещ се микробус ( товарен) с румънска регистрация. Пострадали са водачът и двама пътници от лекия автомобил. Те са откарани за преглед в Спешна помощ. В района на произшествието има разлив на масло. Уведомени са съответните служби. Движението се регулира от служители на Пътна полиция.

 

сн.starozagorci.com

Повече...

Инвестицията от 2 милиона лева подобрява Западната индустриална зона на Велико Търново

С инвестиция от 2 милиона лева Западната индустриална зона на Велико Търново ще бъде подобрена и облагородена, а бизнес средата ще стане по-атрактивна за инвеститори. По-рано днес бе поставено символичното начало на преобразяването, а в церемонията за първа копка участваха заместник-кметът на Старата столица проф. Георги Камарашев и представителите на фирмата изпълнител на дейностите Филип Маринов и Румен Игнатов. Проектът „Подобряване на бизнес средата в Западна индустриална зона на Велико Търново“ е част от инвестиционната програма на старопрестолния град по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 1,7 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ, а останалите 300 000 лева представляват съфинансиране.


Проф. Георги Камарашев коментира, че проектът е поредната добра новина за Велико Търново, а реализацията му осигурява необходимите условия и удобства за бизнеса и за хората, работещи в тази част на Велико Търново.


Строителните дейности ще оптимизират съществуващата техническа инфраструктура, свързана с бизнеса. Улиците и участъците от общинската пътна мрежа, които осигуряват достъпа до промишления район, ще бъдат основно ремонтирани – общата площ на новите улични настилки ще надхвърли 6200 кв. метра. Ще бъдат оформени подходите към предприятията и базите на фирмите, както и кътове за отдих. Поставени ще бъдат 200 пътни знаци и указателни табели. Терените ще бъдат старателно почистени и облагородени, чрез оформянето на зелени зони и монтирането на паркова мебел.


Западната индустриална зона на Велико Търново е сред най-бързо развиващите се в Северна и Централна България. Тя започва след района на Автогара Запад и се намира в близост до главен път I-4 София – Велико Търново – Варна. Общият брой на производствените комплекси и фирмите е над 30. В този промишлен район на Велико Търново работят над 5000 души.

Повече...

Паркът „Света гора“ и атрактивна площадка са със свободен достъп за домашни кучета

Атрактивна площадка за кучета е изградена в парк „Света гора“ и функционира вече две години и половина. Тя се намира срещу игрището за футбол на малки вратички и хандбал, а в нея са монтирани различни уреди и съоръжения, подходящи за възпитаване, тренировки или за забавление на четириногите.


Площадката, както и целият парк „Света гора“ със своята площ от 537 декара са със свободен достъп за домашните любимци, а изкуственото осветление прави възможно използването им 24 часа в денонощието.


Зоната за кучета, която се намира в парк „Колю Фичето“ в едноименния квартал, ще бъде разширена и разделена на две отделни части – за малки и големи четириноги. Така ще бъде създадена възможност повече домашни любимци да използват обособеното пространство. Дейностите по разширяването ще бъдат извършени до края на лятото.


Също в този период ще бъде преместена бъде зоната за кучета в парк „Дружба“. Вече е определен съседен терен в същата зона за отдих, където тя ще бъде обособена и разделена на две части – за малки и големи домашни любимци.

Повече...

Пиян мъж самокатастрофира в Шемшево

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Пътна полиция. Снощи в 20,40 ч. в полицейското управление във В. Търново е получен сигнал за катастрофа в с. Шемшево със самокатастрофирал автомобил, без пострадали.

Изпратеният на мястото екип е установил лек автомобил «Фиат Пунто», с водач 34-годишния П. Я. от с. Михалци. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 2,12 промила. По случая е започнато бързо производство.

 

Повече...

Програма за празника на суджука в Горна и културен календар за юни

11 ЮНИ (понеделник)
17.00 ч. Общинска библиотека Представяне на книгата „Пепел от пеперуди“ – любовна лирика в слово и цвят – автор Борислав Костов
17.30 ч. Младежки дом Унгарски културен институт „Балаши“ представя изложба на Адам Фекете
12 ЮНИ (вторник)
17.30 ч. НЧ „Напредък-1869“ Годишен концерт на възпитаниците от клас пиано и клас китара на Музикална школа при НЧ „Напредък-1869“
14 ЮНИ (четвъртък)
18.30 ч. НЧ „Напредък-1869“ Годишен концерт на балет „Калина“
15 ЮНИ (петък)
18.30 ч. НЧ „Напредък-1869“ Театрален състав при НЧ „Христо Козлев-1883“ – гр. Долна Оряховица представя постановката „Свекърва“ по Антон Страшимиров, режисьор Стефка Петрова
16 ЮНИ (събота)
11.00 ч. Исторически музей „Семейна събота в музея“

18.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови -2002“ /Летен театър/ Девети Национален фестивал на фолклорните танцови клубове и групи „Фолклорна броеница” 2018
18 ЮНИ (понеделник)
20.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови -2002“ /Летен театър/ Годишен концерт на съставите при НЧ „Братя Грънчарови-2002”
19 ЮНИ (вторник)
18:00 ч. Пешеходна зона
пл. „Георги Измирлиев“ Дефиле по повод откриването на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче” Горна Оряховица ´2018
20.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови -2002“ /Летен театър/ Официално откриване на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче” Горна Оряховица ´2018
Първа фестивална вечер с участието на:
Фолклорен ансамбъл „Горличка” – Украйна;
Фолклорен ансамбъл „ Цекури” – Грузия;
Фолклорен ансамбъл „Пиецухи” – Полша;
Детска фолклорна студия „Раховче”- България;
Фолклорна компания „Сидер войвода”- България
20 ЮНИ (сряда)
18.00 ч. Пешеходна зона
пл. „Георги Измирлиев“ Концертна програма на участниците във XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
18.30 ч. НЧ „Напредък-1869“
„Любими руски песни“ - концерт на Руслан Мъйнов със симфониета Шумен под диригентството на Левон Манукян
19.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови -2002“ /Летен театър/ Втора фестивална вечер на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
21 ЮНИ (четвъртък)
18.00 ч. Пешеходна зона
пл. „Георги Измирлиев“ Концертна програма на участниците във XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
20.30 ч. НЧ „Братя Грънчарови-2002“ /Летен театър/ Трета фестивална вечер на XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
22 ЮНИ (петък)
18.00 ч. Пешеходна зона
пл. „Георги Измирлиев“ Концертна програма на участниците във XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
19.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови-2002“ /Летен театър/ Четвърта фестивална вечер на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
23 ЮНИ (събота)
11.00 ч. Исторически музей „Семейна събота в музея“

19.00 ч. НЧ „Напредък-1869“
„ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКОТО“ – концерт-спектакъл на ФА „Сидер войвода“ по повод 65 години от създаването му
19.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови -2002“ /летен театър/ Закриване и Гала концерт на ХVІ-ти Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче” и XІV-ти Международен фолклорен фестивал „Раховче”
27-30 юни (сряда-събота)
21.00 ч. НЧ „Братя Грънчарови -2002“ /Летен театър/ СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
Горна Оряховица 2018
28 ЮНИ (четвъртък)
18.00 ч. НЧ „Напредък-1869“
Годишен концерт на Балетна школа „Грация“

30 ЮНИ (събота)
11.00 ч. Исторически музей „Семейна събота в музея“

ПУБЛИЧНИ ПРОЯВИ В ДУХОВНАТА СФЕРА
В СЕЛИЩАТА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА
15 ЮНИ (петък)
11.00 ч. НЧ „Звезда-1905“
с. Правда „Ваканция, здравей!“ – откриване на детска лятна читалня
24 ЮНИ (неделя)
9.00 ч. Мост на р. Росица
при с. Поликраище „Еньовден на горската морава“ – пресъздаване на обичай
10.00 ч. НЧ „Заря-1900“
с. Стрелец Пресъздаване на обичая „Еньовата буля“ и плетене на венец от билки
18.00 ч. НЧ „Христо Козлев-1883“
гр. Долна Оряховица „Еньовден“ – празник на билките
30 ЮНИ (събота)
10.00 ч. НЧ „Пробуда-1922“
с. Янтра ХII-ти Общински празник на групите за изворен фолклор „От извора 2018”
СПОРТНИ ПРОЯВИ В ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА
13 - 16 ЮНИ (сряда - събота)
9.00 ч. Спортна зала „Никола Петров“ Държавен индивидуален шампионат по акробатика
20 - 24 ЮНИ (сряда - неделя)
9.00 ч. Спортна зала „Никола Петров“ Държавно лично отборно първенство – I кръг и Купа „България” по бокс за младежи и девойки, под домакинството на БК „Локомотив”
ЗАБЕЛЕЖКА: ПРОГРАМАТА Е ПРЕДВАРИТЕЛНА. ОРГАНИЗАТОРИТЕ СИ ЗАПАЗВАТ ПРАВОТО НА ПРОМЕНИ.

 

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.