Menu

Новините от дата: Вторник, 05 Юни 2018

Продължава обновяването на детските площадки във Велико Търново

Нова детска площадка е монтирана в междублоково пространство на улица „Мальовица“ във Велико Търново. Съвременни съоръжения – катерушки, пързалки и люлки, ще радват малчуганите. Настилката под тях е ударопоглъщаща. Площадката отговаря на всички изисквания за безопасност.


Основно ремонтирана е и площадката за деца, намираща се в пространството край улица „Оборище“ №8. Предстои монтиране на нови съоръжения в зоните за игра на бул. „България“ №5-7, ул. „Ниш“ №6 и ул. „Оборище” №10.


Нови ще бъдат също площадките в детските градини „Иванка Ботева“, „Слънце“, „Райна Княгиня“ и „Първи юни“.


Дейностите представляват пореден изпълнен ангажимент от страна на кмета на Велико Търново Даниел Панов и са част от политиката за трайно подобряване на градската среда, заедно с условията за детски игри, спорт и отдих.

Повече...

Мюзикълът „Четиримата близнаци” се завръща на сцената на търновския театър

Мюзикъла „Четиримата близнаци” представиха на площада в Правец търновските артисти от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. Музикалната комедия за малки и големи беше специален подарък от ръководството на Общината за Деня на детето 1 юни. В постановката на откритата сцена в Правец участваха солистите, оркестърът и балетът на търновския театър.


На празничния 1 юни артистите от МДТ изиграха и 60-о представление на детския спектакъл „Карлсон и дребосъчето”. С него те отправиха специален поздрав към малчуганите в Севлиево. С обичаното заглавие, в което „оживяват” любимите герои от романите на Астрид Линдгрен, трупата е гостувала на семейната публика в десетки градове в страната, като професионалистите играят по две, дори три представления на ден.


За децата на Велико Търново отново ще бъде представен спектакълът „Четиримата близнаци” по музика на композитора Георги Костов. Представлението е на 7 юни /четвъртък/ от 18 часа в голяма зала на МДТ.


Мюзикълът е създаден по пиесата „Приказка за калпаците” на Панчо Панчев – Дядо Пънч, написана преди повече от 45 г. и играна от театрите на всички български градове, а и в много чужди държави. Музикалното произведение е създадено през 1997 г. по идея на проф. Светозар Донев. Неговият син Стефан Донев е режисьор на спектакъла на МДТ. Приказната сценография и костюмите са дело на художника Иван Токаджиев, бивш директор на БНТ и зам.-министър на културата. Диригент на постановката е Васил Вълчев, а хореографията е на Радослав Радев.


В мюзикъла участват оркестърът и балетът на търновския театър. В образите на четиримата близнаци Белчо, Черньо, Пъстрьо и Желчо се превъплъщава малкото голямо лъвче на Велико Търново Велин Михайлов. Братята са влюбени в Бонка, чиято роля изпълняват Валерия Пейчева. Стрина Гена играе Пенка Величкова, в ролята на бабата ще видим Диана Кюркчиева, а на чорбаджи Петко – Виктор Терзийски.
На 20 юни от 14 часа в голяма зала на МДТ ще бъде изиграно и най-новото заглавие в афиша на търновския театър – „Пипи Дългото чорапче”, а публиката отново ще се пренесе в шарения детски свят на въображението.

Режисьор на спектакъла е Стефан Методиев, който е работил и по сценографията. Негова е и адаптацията на текста по романа на шведската авторка. В образа на щурата Пипи се превъплъщава актрисата Силвия Шекилова. Като нейните приятели Томи и Аника на сцената й партнират Георги Тодоров и Дария Йорданова. Дончо Дончев играе Блум, а Алфидин Раифов ще видим като Карлсон Гръмотевицата. Музика в спектакъла е на Михаил Шишков.

Повече...

Бой с тухли в Горна, един е ранен

Досъдебно производство за причиняване на телесна повреда е започнато в полицейското управление в Г. Оряховица.

Вчера около 19,00 ч. в управлението е получен сигнал за сбиване в железничарския град между група мъже, които празнували рожден ден. В разпрата с тухла в областта на ходилото е бил ударен 63-годишен мъж от гр. Първомай. Той е бил откаран в Спешна помощ, където е установено, че има фрактура на кости на ходилото. Като съпричастен към извършеното деяние е задържан 44-годишн мъж от с. Ломци.

Работата по изясняване на случая продължава.

 

сн.vesti.bg

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.