Menu

Новините от дата: Събота, 02 Юни 2018

ВНИМАНИЕ: Катастрофа край Самоводене/СНИМКИ/

Катастрофа затруднява движението по пътя В. Търново - с. Самоводене, в района на разклона за Пребраженския манастир. По първоначална информация са се ударили два леки автомобила - румънски Мерцедес и Фолксваген, с великотърновска регистрация.

Пострадал е водачът на румънския автомобил. Откаран е за преглед във великотърновската болница със съмнение за фрактура на пръста. Преминаването на автомобили през мястотот на инцидента се осъществява в едната лента. Екипи на Пътна полиция го регулират.

Повече...

Вдигат паметник на Христо Ботев във Велико Търново

Паметник на Христо Ботев ще бъде издигнат във Велико Търново. Първата копка бе направена в Деня на Ботев и загиналите за свободата на България – 2 юни. В церемонията участваха кметът на Старата столица Даниел Панов, отец Славчо и Румен Петров от общинския комитет „Васил Левски“.

P4

Паметникът ще се намира на ул. „Христо Ботев“, в градинката до централната поща. Бюстът, който ще бъде поставен, е изработен от скулптора Венелин Василев.


„Днес поставяме началото на реализацията на едно родолюбиво начинание. Велико Търново е град, дълбоко свързан с бележития български революционер. Тук са живели неговата съпруга и дъщеря – Венета и Иванка. Тук, още през 1877 г., за първи път 2 юни е честван като ден на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България и националното обединение. Каквото и да кажем днес за Христо Ботев, ще бъде малко – той е символ на българщината. Името предизвика вълнение и чувство на гордост във всеки българин. Нека следваме заветите на Христо Ботев, на Апостола на свободата Васил Левски, на всички бележити български герои. Дължим го на всички тях, за които Отечеството стоеше над всичко. Нека да бъдем единни, да обичаме България и своя град и всеки от нас да даде своя принос за по-доброто бъдеще“, каза по време на церемонията кметът Даниел Панов. Той благодари на инициаторите – общински комитет „Васил Левски“ и общонародна фондация „Христо Ботьов“, както и на всички, помагащи за реализацията й.


„Звукът от сирените днес ни напомня както за героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета, така и за стотиците хиляди български мъже и жени, загинали в името на свободна, обединена, независима и европейска България. Затова както на 2 юни, така и всеки един ден ние дължим почит към българските герои в името на Родината. Дълбок поклон пред всички тях. Пред нас остава дългът да помним техните дела и завети, да следваме примера им, да възпитаваме нашите деца в дух на родолюбие, да доказваме с работата си, че работим за България“, каза още Панов.


Пред паметника „Майка България“ учениците от ПМГ „Васил Друмев“ Любослава Петрова, Велика Йорданова, Михаела Романова и Живко Бабачев представиха литературната композиция в памет на Христо Ботев. Венци и цветя в знак на признателност към българските герои положиха кметът Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, народни представители, великотърновци и гости на града, представители на различни институции и организации.

Повече...

Община Лясковец подари на децата забавен празник за Първи юни/СНИМКИ/

Празникът на децата и детството в Лясковец протече на открито на централния площад в града. За поредна година Община Лясковец организира за малчуганите много изненади, аниматори и поле за изява на откритата сцена. Международният ден на детето бе отбелязан с общ концерт на децата от детските градини „Пчелица”, „Радост” и „Славейче”. Те показаха с песни и танци колко са артистични и талантливи, колко щастливи и задружни са в игрите и колко много обичат да се забавляват. Изпълниха сиртаки, български народни хора и красива гимнастическа композиция.

След представителните изпълнения на малките танцьори и певци, забавления за всички деца на Лясковец бяха подготвили и гостите от Детски център „Роси”, Велико Търново. Много игри с балони, топки, обръчи, въженца, състезателни игри с чували и в куп други интересни надпревари се впуснаха малки и по-големи хлапета. В състезанията им помагаха клоуни, Пипи Дългото чорапче, карибският пират кака Ели и други приказни герои. За най-добрите имаше и безброй награди – ваучери за посещение в Детския център, балони, бонбони, а към края на забавния купон децата заедно пяха любими песнички, тропнаха хорца и показаха на аниматорите, че знаят всички танци.

Пъстрият празник завърши с много доволни усмивки, детска глъч, аплодисменти и щастливи родители.

 

инфо.lyaskovets.net

Повече...

Отново обработват парковете във Велико Търново срещу кърлежи и бълхи

Парковете във Велико Търново отново ще бъдат обработени срещу бълхи и кърлежи. Третирането ще обхване както зоните за отдих в центъра, така и в останалите части на Старата столица. Пръскането ще бъде на 3 и 4 юни, като във всеки от двата дни работата ще започне в 22,00 ч.


В неделната вечер ще бъдат третирани парковете „Дружба”, „Марно поле”, „Ксилифор”, „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Никола Габровски“. В 22,00 ч. на 4 юни /понеделник/ ще започне обработката на парковете „Картала”, „Акация“ /вкл. и боровата гора/, „Майка България“, „Света гора“, „Руски” и „Лакото“ край Арбанаси.


Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период. Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.