Menu

Новините от дата: Четвъртък, 14 Юни 2018

Съдът решава ще остане ли шефа на еленската мандра в ареста /ВИДЕО/

 

Стефан Василев беше задържан при спецакция

Съдът решава окончателно дали да остави в ареста Стефан Василев, шефът на едно от най-големите предприятия за млечни продукти у нас.

Той беше задържан при спецакция за ДДС измама за почти един милион лева.

Разследващите отчитат, че за последните 2 години фирмите на Василев имат 50 милиона лева оборот, а внесените в хазната данъци са едва 47 000 лев

Повече...

Кола бутна момиче на Автогарата в Горна, няма й нищо /СНИМКИ/

16-годишно момиче е било ударено от лек автомобил на кръговото кръстовище до Автогарата в Г. Оряховица. Инцидентът е станал преди обед, докато момичето е пресичало, а лекия автомобил не успял да спре.

20180614 110151

Няма сериозни наранявания по детето, само леки охлузвания по крака. Освободена е от Спешна помощ, където е била прегледана. След падналият, за кратко дъжд, зачестяват случаите на трудно спиране от водачите, заради „лигавата” пътна настилка.

Повече...

Кокошкарски кражби в Горна - разкриха ги

Кражба на портфейл от заведение за бързо хранене в Г. Оряховица, разкриха служители на местното полицейско управление. Сигнал за извършеното деяние е получен във вторник. По данни на тъжителя в портфейла е имало около 20 лв. и лични документи. От проведените действия по разследването е установено, че извършител е 60-годишния Д. Н. от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан. Портфейла, с намиращите се в него вещи и пари е установен и върнат на собственика. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата, с мнение за налагане на административно наказание.

36-годишен мъж от Г. Оряховица е задържан за извършен грабеж. Сигнал за случая е получен вчера в 01,50 ч. по данни на тъжителя същата нощ в района на товарна гара – Г. Оряховица е бил нападнат от мъж, който след нанасяне на удари в областта на главата му е отнел 10 лв. Б. И. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Повече...

Разкриха склад в Търново за храни с изтекъл срок на годност

Проверка от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – В. Търново, съвместно със служители от Областна дирекция по безопасност на храните – В. Търново е извършена вчера в склад за търговия на едро на хранителни продукти в областния град.

dscn1262

В хода на проверката е установено, че в склада се съхраняват голямо количество хранителни стоки с изтекъл срок на годност, стоки на чиито опаковки са подменени стикерите, указващи срока на годност, отпечатани стикери и етикети за хранителни продукти, както и компютърна техника, на която са били отпечатвани новите стикери и етикети. Същите са иззети. Тепърва ще се установява вида и количеството на иззетите артикули.
По случая в ОДМВР – В. Търново е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 232, ал. 2 от НК.

dscn1263

Повече...

За втора поредна година „Звездна нощ над Царевец”

За втора поредна година жителите и гостите на старата столица ще имат възможност да се докоснат до необятността и красотата на звездното небе. По повод началото на астрономическото лято Регионален исторически музей – Велико Търново отново организира „Звездна нощ над „Царевец”. Събитието е съвместна инициатива с Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно” – Димитровград.
На 21 юни 2018 г., (четвъртък), всеки желаещ ще може да наблюдава през професионални телескопи фазите на Меркурий и Венера, полярната шапка на Марс, кратерите на Луната, пръстените на Сатурн, спътниците на Юпитер и съзвездията, видими от нашите ширини през топлите летни вечери.
В светлата част на денонощието посетителите на Архитектурно-музеен резерват +Царевец” ще наблюдават през специален слънчев телескоп и най-близката звезда до нас – Слънцето.
Събитието ще премине в две части: дневна, с наблюдения на Слънцето от 10,30 часа до 18,00 часа и нощна, от 21,30 часа до полунощ. За дневните наблюдения ще се заплаща само входната такса за крепостта Царевец, а нощните ще бъдат със свободен достъп.

Zvezdi
От съображения за сигурност посетителите на нощните наблюдения ще бъдат въвеждани на територията на крепостта организирано от площад „Цар Асен I” в 21,20 часа, 22,00 часа, 22,30 часа и 23,00 часа.
При лоши атмосферни условия (плътна облачност и дъжд) наблюденията ще се отложат за 22 юни, за което своевременно ще бъде предоставена информация в сайта на Регионален исторически музей – Велико Търново.
Инициативата „Звездна нощ на Царевец“ за първи път се проведе по повод Деня на детето на 31 май 2017 г., и даде възможност на над 3000 души да наблюдават с телескопи Слънцето, Луната и звездите.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.