Menu

Новините от дата: Неделя, 10 Юни 2018

1500 изпълнители превърнаха Арбанаси в столица на българщината

Осмият фолклорен фестивал „Насред мегдана” превърна архитектурния резерват Арбанаси в столица на българщината. 1500 изпълнители от всички етнографски области на страната за пореден път доказаха колко ценно, уникално и богато е българското нематериално културно наследство. 120 формации и състави от всички възрастови групи представиха на сцената разнообразна народна музика, танци, песни и традиционни обичаи.
Съпътстващи събития към фестивала бяха пленер по рисуване и художествено изкуство, организиран за децата, както и „Улица на занаятите”, където пазителите на автентичните родни производства от миналото демонстрираха своите умения.

Nm2
Фестивалът „Насред мегдана в Арбанаси” е организиран от местното читалище „Иларион Драгостинов 1897”, със съдействието на Община Велико Търново и кметството в селото. За всички участници имаше и изненади – прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” и безплатни посещения в крепостта Царевец, Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов”, средновековния храм „Св. св. архангели Михаил и Гавраил” и Констанцалиевата къща в Арбанаси. Жестът бе от името на кмета на Велико Търново Даниел Панов, Общинската туристическа агенция и Регионалния исторически музей.

Повече...

Гол мъж се разходи из търновските улици

Гол мъж се разходи из търновските улици

Гол мъж привлече вниманието на търновци в една от най-посещаваните фейсбук-групи „Дивотия до шия”.

FB IMG 1528542064637

Публикацията е преди няколко часа. Снимките са направени в района на Спортна зала. Администраторът на групата е публикувал кадър, как голия мъж се е хвърлил на предното стъкло, на линейка.

Очевидно, мъжът има проблеми с психиката и своевременно е прибран от медицински лица.

Сн. Фейсбук/Дивотия до шия

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.