Menu

Новините от дата: Понеделник, 05 Ноември 2018

Мероприятия, организирани на територията на ОДМВР – В. Търново по повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември

Традиционно и тази година в ОДМВР – В. Търново са организирани турнири по футбол и стрелба с пистолет.
На 01.11.2018 г. от 09,00 ч. се проведе предварителния кръг от турнира по футбол на малки врати, а на 02.11.2018 г. от 09, 00 ч. се проведе финалната фаза на турнира, на спортен комплекс „Спортно Търново“. Участие в него взеха осем отбора, излъчени от структурните звена на ОДМВР – В. Търново и РД „ПБЗН” – В. Търново.
На 06.11.2018 г. от 09,30 ч. на закритото стрелбище на ОДМВР – В. Търново ще се проведе състезание по стрелба с участието на служители от РУ – В. Търново, РУ – Г. Оряховица, РУ – Свищов, РУ – Павликени, РУ – П. Тръмбеш, РУ – Елена, РУ – Стражица, Отдел „Разследване“, сектор „ПИП“, сектор „ПКП“сектор „БНТЛ“, група ОАПС, сектор „ООРТП“, сектор Пътна полиция, група ОДЧ, група „Миграция“, РДПБЗН – В. Търново, ЗЖУ- Г. Оряховица, сектор БОП – В. Търново и Габрово, ТД НС- В. Търново, представители на медиите.
На 07.11.2018 г. от 10,30 ч. във фоайето на ОДМВР – В. Търново ще бъде открита изложба на детски рисунки, есета и стихотворения на тема „Полицаят – мой приятел“. Ще бъдат наградени децата, сътворили най-добрите творби. Специален поздрав към полицейските служители ще отправят малчуганите от ЦДГ „Слънчев дом“ във В. Търново.
От 11,00 ч. в киносалона на ОДМВР – В. Търново ще се прочетат приветствия по повод професионалния празник на Министерството на вътрешните работи, ще бъдат наградени отличили се в работата служители и победителите от турнирите по футбол и по стрелба с пистолет “Макаров”.
На 07.11.2018 г. от 11.00 ч. служители на полицейското управление и сектор „Пътна полиция“ ще посетят децата от ЦДГ „Пламъче“ – гр. Дебелец и ще направят демонстрация със служебно куче и запознаване на децата с полицейското оборудване, което използват в работата си служителите на МВР.
На 07.11.2018 г. от 10,00 ч. екип на полицейското управление с патрулен автомобил ще посети децата от ЦДГ „Щастливо детство“ – гр. Г. Оряховица.
На 07.11.2018 г. от 10,00 ч. служители на РУ – Свищов ще посетят ЦДГ „Васил Левски“ – гр. Свищов, СОУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов и ОУ „Христо Ботев“ – с. Ореш.
На 07.11.2018 г. от 10,00 ч. деца от детските заведения в гр. Павликени – „Слънце“, „8 март“ и „Вярна, Надежда и Любов“ ще посетят полицейското управление, където ще им бъдат показани полицейските униформи, полицейска техника и пособия.
На 07.11.2018 г. - от 10,00 ч. служители на полицейското управление ще гостуват на деца от детската градина в с. Петко Каравелово. На 07.11.2018 г. - от 10,00 ч. четвъртокласници от СОУ „Ангел Каралийчев“ в гр. Стражица ще посетят полицейското управление и ще се запознаят с работата на полицейските служители.
На 08.11.2018 г. от 10,00 ч. в двора на ЦДГ „Славейче” – гр. Златарица ще се проведе демонстрация на полицейска техника.

Повече...

Зам.-министърът на правосъдието е уволнен от Великотърновския университет

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов днес е бил дисциплинарно уволнен като преподавател във Великотърновския университет (ВТУ), защото не си изпълнява задълженията във висшето училище, информира БНР. Това се вижда от подписано от ректора проф. Христо Бонджолов съобщение на сайта на университета.

 В него се намеква, че Проданов е замесен в история за разпространена чрез медийни публикации информация за незаконни свидетелства за учителска правоспособнос на 170 италиански граждани, издадени от учебното заведение.

 Назначението на Проданов в правосъдното министерство беше от квотата на "Обединените патриоти".

 "С изненада прочетомхме тиражирана информация, че Великотърновският университет е aнулирал свидетелства за педагогическа квалификация и е подал неверни данни в Националната агенция за oценяване и акредитация. Няма незаконно записани стиденти, на които е издадено свидетелство за учителска правоспособност, включително и от Италия. Има обаче заповед за дисциплинарно уволнение с дата 5 ноември 2018 г. на проф. Николай Проданов като преподавател, който не си изпълнява задълженията във Великотърновския университет, но не и като зам.-министър на правосъдието. Можете сами да прецените кой организира тази акция срещу Великотърновския университет в навечерието на тържественото честване на 55-годишнината от неговото основаване", се казва на сайта на университета.

 Проданов: Ще обжалвам уволнението си

Проданов коментира пред националното радио, че е научил за дисциплинарното си уволнение днес от свои студенти и от сайта на университета. "Моето име се намесва по един недопустим начин в проверка, която се извършва от прокуратурата спрямо действия, извършени от ръководството на университета. И се правят недопустими инсинуации за това, че аз, едва ли не, в качеството си на заместник-министър на правосъдието бих могъл да упражня някакво въздействие," каза Проданов и допълни, че ще обжалва заповедта на ректора по съдебен път.

 

dnevnik.bg

Повече...

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за нанасяне на телесна повреда на момиче

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за нанасяне на телесна повреда на момиче.


Обвинението срещу Б. С е за това, че на 16.08.2018 г. в град Килифарево чрез нанасяне на два последователни удари с крак причинил на Л. С. средна телесна повреда – престъпление по чл. 129 от НК.


На 16.08.2018 г. около 21.00 часа пострадалата, дъщеря на Б. С. и още две приятелки посетили заведението на центъра на града. Тъй като всички маси били заети, момичетата седнали отвън на тротоара. В същото време по улицата към тях се задал бащата на едното момиче – Б. С. Започнал да говори на турски език към дъщеря си, хванал я и я ударил по главата като я дърпал за косата. След като пуснал дъщеря си, обвиняемият се насочил към Л. С., като опитал на два пъти да й нанесе удар с крак в лицето. Пострадалата вдигнала лявата си ръка, за да се предпази. Ударите попаднали в ръката й, от което изпитала силна болка. Обвиняемият си тръгнал с дъщеря си.

Пострадалата уведомила майка си за случилото се и била откарана в Спешна помощ при МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“ АД, където установили счупване на лява лъчева кост и лява лакътна кост.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Повече...

Още по темата за уволненият преподавател от ВТУ и зам.-министър (ВИДЕО)

Причината е неизпълняване на задълженията му във висшето училище.


Зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов е уволнен дисциплинарно като преподавател във Великотърновския университет. Причината за това е неизпълняване на задълженията му в учебното заведение. Според Проданов обаче това не е вярно. В съобщение от университета се намеква, че той е замесен в история за разпространена чрез медийни публикации информация за издадени от ВТУ незаконни свидетелства за учителска правоспособност на 170 италиански граждани.

„Тази информация излезе сутринта. Няколко часа по-късно на сайта на университета излезе съобщение, което частично опровергава информацията на прокуратурата. В него има абзац, в който аз съм обвинен, че се опитвам да водя негативна кампания срещу учебното заведение”, каза Николай Проданов. Според него действията на ръководството на университета са подтикнати от личностни вражди и се основават на неоснователни опасения.

„Уволнението на колегата Проданов не е спонтанно. Тук става дума за сериозни неща. Той е единственият преподавател, който не си е нанесъл в системата занятията за първия семестър, а си получава заплата. Има изпитани студенти и ненанесени оценки. Освен това занятията не се изпълняват по график, ако изобщо се проведат. Този човек работи в София като заместник-министър и в Търново като преподавател. 16 часа никой няма право да работи в държавата”, заяви проф. Христо Бонджолов. Той намекна и за оказвано влияние върху държавното обвинение от страна на Проданов.

Случаят ще бъде окончателно решен пред съда. Проданов е категоричен, че ще търси своите права по съдебен ред.

 

nova.bg

Повече...

Най-малките „локомотивчета” с първи победи в шампионата

  • Публикувано в Спорт

В началото на своята кариера най-малките хандбалисти на „Локомотив” записаха две победи.В сп.зала „Орловец” гр.Габрово се проведе първия кръг на хандбална зона „Мизия” за момчета до 10 години.Още в първия мач жребият отреди да се срещнат градските съперници „Локомотив” и „Раховец-2008”.Подкрепяни от талисмана на отбора Георги Симеонов „Катеричока” и верни фенове,младите железничари не оставиха никакъв шанс на съперника и с лекота победиха с 31:2. Във втората среща се наложиха над връстниците си от гр.Левски с 32:3. Двете победи са важна крачка към златните медали.
Браво, момчета!
Локо:Иво Иванов, Михаил Тодоров, Тодор Тодоров, Кристиян Бухалов, Деян Йорданов, Емил Досев, Емре Алиев, Александър Прусоров, Ивайло Минчев, Стефан Стойков, Матей Димов,Теодор Старирадев.

Повече...

Седем медала и шампионска купа при кадетите за ТК „Инвикта” от международния турнир „Sofia cup”

Повече от 500 състезатели, от 6 държави – България, Гърция, Люксембург, Молдова, Македония и Сърбия, взеха участие в 6-то издание на международния турнир по таекуондо олимпийска версия “Sofia cup”. Събитието се организира от ТК „Рамус” и Българска федерация по таекуондо и се проведе в събота, 3 ноември, в зала“Асикс Арена”- София. Официалното откриване бе от Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, а сред специалните гости на турнира бяха корейският посланик в България Н. Пр. Джънг Джингю и многократният световен шампион г-н Юн.

t2

ТК ”Инвикта”, с треньор Стефан Купичков, взе участие с осем свои състезатели и се завърна със седем медала. Традиционно при кадетите в клас Б, клубът бе с много силно представяне и заслужено завоюва купа за първо място, а състезателите Християн Ангелов и Цветан Цветков се окичиха със златните медали. Цветелин Дурчев и Николай Млеченков останаха на крачка от най-високото място на почетната стълбичка и се прибраха със сребърни медали.

t3

При децата отново с отлично представяне и силна игра Ивайло Йорданов си завоюва златния медал в категорията си в клас Б, бронзовият медал остана за Калоян Йорданов, на когото малко не му достигна за да стигне до финалите. А най-малкия, но много перспективен състезател на клуба Илиян Песаров показа силна воля и заслужено стъпи на второто стъпало на стълбичката, а сребърния медал само му даде стимул за по-високи резултати в следващите състезания. По същото време друг перспективен състезател на клуба – Радослав Шабанаков, взе участие в престижния международен турнир, клас G1, в Румъния - Dracula Open 2018, от където се завърна с вицешампионска титла след две безапелационни победи и малшанс на финала.

Информация и снимки: ТК "Инвикта" - Горна Оряховица

Повече...

Средата на декември приключва ремонтът по „Красива България“ на отделения в горнооряховската болница

До средата на декември най-късно ще приключи мащабният ремонт, който тече в три отделения на втория етаж в горнооряховската МБАЛ „Св. Иван Рилски“, който започна в края на септември. Ремонтни дейности се извършват в Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и в Отделението по УНГ- болести. Финансирането е по проект „Красива България“, който Община Горна Оряховица спечели, като общата му стойност е 270 754 лв. От тях 119 998 лв. са осигурени от МТСП, а 150 756 лв. са от общинския бюджет.

b3

Изпълнител на ремонта е великотърновската фирма „Джъмбо 33“, която в края на октомври бе наградена с бронзово отличие на церемония на Камарата на строителите в България за най-добри компании в сектора за 2017 г. (за малки фирми).

В момента завършва работата по цялостна подмяна на електрическата инсталация, сменена е частично ВиК системата, извършени са шпакловки и боядисване на помещенията. В коридорите и стаите се поставя изцяло нова PVC настилка, всички дървени врати се подменят с PVC, сменя се дограмата и се монтират окачени тавани. В санитарните помещения ще се подмени фаянсовата облицовка, стените ще се боядисат с антибактериален латекс. Предстои монтирането на нови LED осветителни тела.

b1

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев няколко пъти е посещавал лично обекта, за да провери качеството на изпълнението и спазването на сроковете.

Информация и снимки: МБАЛ "Св. Иван Рилски" - Горна Оряховица

Повече...

Днес и утре доставят и монтират заявените от граждани нови пейки

30 нови пейки ще бъдат доставени и монтирани в Горна Оряховица и селища от общината. Днес и утре се доставят пейките на гражданите, които са направили предварителна заявка за това. Първите пейки днес бяха доставени и монтирани на ул. „Георги Бошнаков“ 31. Блокът е саниран по националната програма и желанието на обитателите му е да си направят хубав кът за отдих, както и да облагородят пространството около сградата. Пейките се доставят и монтират от работниците на Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване“. Те доставят също и тротоарни плочки, заявени от гражданите, в рамките на общинската инициатива за облагородяване на междублоковите пространства. За тази цел всяка година в бюджета на общината се заделят определени средства.

peiki2

Допълнителни нови пейки бяха монтирани и на пл. „Георги Измирлиев“, нови пейки ще бъдат доставени и в селища от общината.

peiki3

Паралелно с това, работниците от Общинско предприятие „Пътно поддържане, инфраструктура и озеленяване“, направиха есенно зацветяване на града, почистват листа и сухи клони в парковете, работят и по сигнали на граждани.peiki1

Повече...

КЗК започва анализ на пазарите на производство на бензин и дизелово гориво

Причината е повсеместно увеличаване на цената на горивата
Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ започва секторен анализ на пазарите за производство и реализация на бензин и дизелово гориво в България. Това съобщиха от комисията във връзка с публикации за повсеместно увеличаване на цената на автомобилните горива за крайни потребители в редица градове на България, както и получен сигнал, че цената на горивото на бензиностанция в гр. Велико Търново е съществено по-висока от тази на другите бензиностанции от същата верига в останалата част на страната. При проучване на съдържанието на голяма част от съобщенията в медиите се установи, че увеличението се наблюдава в градовете Пазарджик, Пловдив, Хасково, Бургас и в част от градовете в Северна и Северозападна България - Враца, Видин, Монтана, Велико Търново и др. и че съществуват големи различия в цените на бензиностанции от една и съща верига в отделните региони и дори в зависимост от разположението на обекта. Освен това, в голяма част от статиите се коментира, че бензиностанциите в някои градове в България продават гориво на цени, които са доста по-високи от средноевропейските, което също така не кореспондира и с тенденциите на чувствително понижение в цените на петрола на международните пазари. Предвид социално-икономическата значимост на горивата, както и прекия им ефект върху цялата българска икономика, Комисията извършва постоянен мониторинг на публично достъпни факти и обстоятелства, имащи отношение към правоприлагането на Закона за защита на конкуренцията. Във връзка с изразените съмнения за евентуални непазарни причини за това увеличение, Комисията намира за необходимо да бъде извършен детайлен анализ на функционирането на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на автомобилни горива в Република България, разгледана в контекста на цените на петрола в международен аспект, както и спазването на принципите, валидни за общия европейски пазар, като събере и актуализира информация относно динамичното развитие на конкурентната среда в сектора на автомобилните горива. В дългогодишната практика на Комисията, и най-вече в периода 2009-2017 г., многократно е анализирано развитието на конкурентната среда в сектора на автомобилните горива, като са разгледани множество аспекти на пазарите на производство и реализация на автомобилен бензин и дизелово моторно гориво в страната. Така например, през 2011г., с решение № 1059/27.07.2011 г., Комисията е приела секторен анализ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво в страната, в периода 2009 г. – 2011 г., като в резултат на заключенията в него е образувала две производства за установяване на нарушение по чл. 15 от ЗЗК и по чл. 101 от ДФЕС и чл. 21 от ЗЗК и по чл. 102 от ДФЕС. В хода на проучването, Комисията е установила координирано ценово поведение между някои от участниците на пазара на реализация на едро на бензин А-95Н и дизелово гориво и е предявила твърдения за извършено нарушение на чл. 15 от ЗЗК и чл. 101 от ДФЕС на ответните дружества. Същите са предложили, а Комисията е одобрила, конкретни задължения, с които ответните страни да преустановят описаното поведение. През 2013г. КЗК е извършила проверка и е установила, че поетите от посочените дружества задължения се спазват. Освен това, през 2015г., Комисията по собствена инициатива отново е образувала производство за извършване на секторен анализ на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво, обхващащ периода от 2012г. до 2015 г. В резултат на заключенията в секторния анализ, Комисията е образувала производства за установяване на нарушения по чл. 15 и чл. 21 от ЗЗК. В хода на проучването, Комисията е предявила твърдения за извършено нарушение на чл. 15 от ЗЗК и чл. 101 от ДФЕС на ответните дружества като страните са предложили конкретни задължения, а Комисията е одобрила поетите задължения за възстановяване на конкуренцията на определените за целите на производството пазари.

Трайната ангажираност на Комисията да следи развитието на конкурентната среда и нововъзникналите обстоятелства за състоянието на пазара пораждат необходимостта от извършването на нов секторен анализ на конкурентната среда на пазарите на производство и реализация на бензин и дизелово гориво в Република България. Подобен анализ ще даде на КЗК детайлна представа за развиващите се към момента пазарни процеси и за нуждата от предприемане на евентуални допълнителни мерки от страна на Комисията, съгласно разпоредбите на ЗЗК, които да допринесат за правилното функциониране на пазарната среда.

Комисията призовава обществеността за активно съдействие за предоставяне на всякаква информация и данни във връзка със състоянието на конкурентната среда в сектора.

nova.bg

Снимка: БГНЕС

Повече...

Обвиниха бившият кмет на Ореш, че е нападнал полицай

58-годишен мъж от с. Ореш е обвинен в причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител по време на изпълнение на служебните му задължения. В хода на разследването е установено, че на 27 февруари тази година в с. Ореш по време на изпълнение на служебните си задължения на полицейски служители от РУ – Свищов са били нанеси удари в областта на крака от 58-годишен мъж от селото. Освен това той повредил кабел, захранващ принтер и входна врата на кметството в селото, всичко на стойност 170 лв. След доклад на материалите по случая в прокуратурата извършителят е привлечен, като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение «подписка».

Припомняме историятя според Петър Петров във видеото:

http://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/795-бивш-кмет-на-село-ореш-се-жалва-от-полицейско-насилие-видеоhttp://tritegrada.eu/index.php/други/новини-общество-др/item/795-бивш-кмет-на-село-ореш-се-жалва-от-полицейско-насилие-видео

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.