Menu

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/велико-търново/новини-общество-вт/item/1852-над-2,1-тона-старо-оборудване-и-опасни-битови-отпадъци-бяха-събрани-във-велико-търново): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?ids=http://tritegrada.eu/index.php/горна-оряховица/новини-общество-го/item/1850-обраха-жилище-в-горна,-липсват-само-пари): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/trit9ajr/public_html/plugins/content/bt_socialshare/bt_socialshare.php on line 895

Новините от дата: Вторник, 09 Октомври 2018

Създават нов комплекс за социални услуги за деца

Във Велико Търново ще бъде създаден нов комплекс за социални услуги за деца. Инвестицията в материалната база става възможна след като Общината спечели проект по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, чийто срок на реализация е две години. Финансирането е в размер на 820 000 лева.


За нуждите на новия комплекс сградата на бившата детска ясла в кв. „Колю Фичето“, намираща се на ул. „Симеон Велики 3“ ще бъде ремонтирана. В половината от корпуса помещенията ще бъдат обновени, с реновирани ВиК- и електрическа инсталация, покривна конструкция и подове. Ремонтни дейности ще обхванат и голяма част от двора. Вече са обявени процедурите за избор на изпълнител за строителните работи.


Тази част от сградата, която подлежи на ремонт, ще бъде така адаптирана, че в нея ще бъдат отворени дневен център в подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, както и преходно жилище за деца от 15 до 18 години с 8 места. Част от помещенията ще послужат за разширяване на Центъра за обществена подкрепа.


Проектът на Община Велико Търново бе представен от заместник-кметът проф. Георги Камарашев, директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова и началникът на отдел „Техническа инфраструктура“ инж. Цанко Бояджиев. Финансирането за строителните дейности е осигурено по ОП „Региони в растеж“ и от държавния бюджет, а за последващото разкриване на социалните услуги средства ще бъдат привлечени по ОП „Развитие на човешките ресурси“.


Вече има идея и за останалата част от сградата. За нея в период на защита и одобрение е проект за разкриване на Център за грижи за възрастни в невъзможност да се обслужват.

Повече...

Практически занятия по пътна и пожарна безопасност проведоха ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ във В. Търново

Занятия по пътна и пожарна безопасност на площадките за практически занимания към Центъра за превенция и спорт в с. Балван проведоха днес петокласници от ОУ „П. Р. Слdвейков“. Инспектори от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново припомниха на учениците основните правила за пътна безопасност, пътните знаци и пътната маркировка, както и изискванията при управление на велосипед.


Инспектори от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ им показаха основните действия и правила при гасене на пожар и оказване на спасителни дейности.


Площадката по пътна безопасност е изградена по идея на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и със съдействието на ОДМВР – В. Търново, Община В. Търново и „Пътни строежи“ – В. Търново. Двете съоръжения бяха официално открити на тържествена церемония на празника на българския огнеборец – 14 септември.

Повече...

Блъснаха жена на пешеходна пътека в Търново

49-годишна пешеходка е пострадала при пътен инцидент в областния град. Произшествието е станало вчера сутринта около 07,30 ч., на кръстовището между улиците «България» и «Тодор Балина». По първоначална информация лек автомобил «Ситроен», управляван от 42-годишен мъж от В. Търново е блъснал пресичащата на пешеходна пътека жена. В резултат на това пешеходката е настанена за лечение във великотърновската болница с фрактура на раменна става. Водачът и пострадалата са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.

 

сн.vesti.bg

Повече...

Над 2,1 тона старо оборудване и опасни битови отпадъци бяха събрани във Велико Търново

Над 2,1 тона старо оборудване, автомобилни гуми и опасни битови отпадъци бяха събрани във Велико Търново. Старата столица отново бе домакин на двудневна кампания, организирана от Общината и фирма „БалБок Инженеринг“. Мобилни пунктове за събиране на непотребната смет бяха разположени в кварталите „Бузлуджа“ и „Колю Фичето“.


Близо 245 килограма са депонираните в пунктовете опасни битови отпадъци в рамките на инициативата. 800 килограма са предадените електрически уреди и електронно оборудване, което е било изведено от употреба. На 3 кг. възлиза масата на батериите, а 1100 килограма са старите автомобилни гуми.


Настоящата акция бе трета поред за 2018 година. Общо от трите кампании великотърновци са се разделили с количество опасни битови отпадъци и старо оборудване, възлизащо на 4 тона. Над 1,5 тона са старите автомобилни гуми. 1,8 тона е непотребното електрическо и електронно оборудване. Негодните батерии и акумулатори са с обща маса 48 килограма, а опасните битови отпадъци – 557 килограма.

Повече...

Обраха жилище в Горна, липсват само пари

Кражба на пари от жилище в железничарския град, разследват местни криминалисти. Деянието е извършено вчера, чрез използване на подбран или подправен ключ. По данни на тъжителя от жилището липсвали 1 200 лв. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Повече...

Тийнейджърка буйства в Балван

Глоба 100 лв. е наложил Районен съд – Павликени на 18-годишно момиче от с. Балван за извършена хулиганска проява. В понеделник сутринта пред социално заведение в гр. Павликени момичето употребило ругатни и обидни думи към служителите от заведението, блъскала с ръце и крака входната врата. След намесата на полицията й е бил съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.