Menu

Новините от дата: Вторник, 09 Януари 2018

Цветанов: Ако убийството на Петър Христов е ответна реакция на "Наглите", не е добре

Той определи убития като „достоен човек”

Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, а е бил симпатизант. Направил е само едно дарение, което може да се провери. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседанието на КСНС при президента, предаде БГНЕС.

Цветанов коментира убийството на бизнесмена Петър Христов, извършено в понеделник сутринта в столичния квартал „Манастирски ливади”.
Цветанов определи убития като „достоен човек”.

„В периода, когато бях вицепремиер, той имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления”, заяви още Цветанов.
„Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал”, допълни Цветанов.

Той каза още, че познанството му с бизнесмена датира от времето, когато Цветанов влиза в политиката и категорично отрече да се познава с бизнесмена преди това или пък Петър Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ.

През 2011 г. Христов участваше активно при откриването на синя стая за защита на деца, добави Цветанов. По думите му Христов никога не е имал политически цели и амбиции. Той няколко пъти повтори, че бизнесменът никога не е споделял за евентуални заплахи. Единствено е имал притеснение относно ответна реакция на групата на „Наглите”, каза Цветанов.
Сн. БГНЕС

Повече...

Картечен пистолет „Скорпион” е изстрелял куршумите по Петър Христов

Все още няма заподозрян за убийството на бизнесмена Петър Христов. Той беше разстрелян показно в понеделник сутринта на бул. „България”, където е централният му офис.

Според разследващите убиецът е професионалист. Използвал е автоматично оръжие - картечен пистолет "Скорпион". Използват го професионални убийци за мокри поръчки, научи NOVA от разследващите. Намерени са седем гилзи, изстрелите са осем. МВР работи по няколко версии -нарушени бизнес отношения, личен мотив, както и отмъщение заради съдействието му за залавяното на "Наглите" и "Килърите".

Назначени са няколко експертизи, а оръжието не е открито. Служителите в офисите на бул. "България", където бе извършено убийството, отказаха коментар. Екип на NOVA отиде на адреса, където преди години Петър Христов е живял със семейството си. Съседите му си спомнят, че тогава е бил охраняван. И в София, и в родното му село Самоводене го определят като добър човек.

сн. http://bgpowerman.snimka.bg

Повече...

Възрастен мъж изгоря при пожар в Долна

 

61-годишен мъж от Д. Оряховица загина при пожар в дома си. Сигнал за случилото се е получен вчера около 07,00 ч.

Пристигналият на мястото екип пожарникари, след като са потушили пламъците в една от стаите са намерили тялото на обитателя на имота. На местопроизшествието е извършен оглед. Тялото е откарано за аутопсия във великотърновската болница.

По случая е започнато досъдебно производство.

Повече...

ПАК МИЗЕРИЯ ВЪВ ВЪЗДУХА! Всеки ден от новата година въздухът в Горна бил мръсен /ВИДЕО/

Още в първите дни на 2018 година нивата на замърсяването с фини прахови частици достигна рекордно високи нива в над 10 града у нас. Това показва справка на NOVA в бюлетина на Изпълнителната агенция по околна среда.
Автоматичните станции за измерване на качеството на атмосферния въздух в Бургас и Горна Оряховица, например, отчитат наднормени стойности във всеки един от дните от 1 до 7 януари. В първите часове на годината запрашаването в Горна Оряховица е било почти три пъти над допустимите стойности, а в Бургас всеки един от дните хората са дишали въздух, наситен с прах около два пъти над нормата.
Атмосферният въздух е бил най-отровен на 1 януари, когато 19 станции са отчели превишения на допустимите норми. Рекордът се държи от София – станция „Хиподрума” е отчела замърсяване пет пъти над нормата, станциите „Павлово” и „Надежда” са регистрирали превишаване от почти четири пъти над праговите стойности. В същия ден повече от два пъти над нормата са били фините прахови частици в Благоевград (2.85), Горна Оряховица (2.88), Плевен (2.03), Пловдив-Тракия (2.06), Пловдив-Каменица (2.27) и Смолян (2.66).
Най-много станции с наднормени нива на праховите частици са отбелязани на 7 януари – общо 22 в цялата страна. Най-високи нива отчитат измервателните станции в столичните квартали „Надежда” (3.07) и „Хиподрума” (2.58) и в ж.к. „Тракия” в Пловдив (2.46).
Праховото замърсяване често води до дихателни и сърдечно-съдови заболявания. По данни на Световната здравна организация всеки ден в страната умират средно по 50 души, пряко или косвено заради мръсния въздух. Смъртността в България по този показател е три пъти над средното за Европа.

Повече...

Кой поръча разстрела на Петър Христов?/ВИДЕО+СНИМКИ/

"Времето и мястото на убийството не са избрани случайно", коментира експерт
Продължава разследването около убийството на Петър Христов. Бизнесменът беше прострелян показно с осем куршума на столичния бул. "България".

DSC 0300
Полицията работи по няколко версии, но основната е, че разстрелът е свързан с бизнес делата на 49-годишния мъж.
"Времето и мястото на убийството не са избрани случайно", заяви за "Здравей, България" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

DSC 6297
"Петър Христов е много противоречива личност", каза той и напомни, че като млад бизнесменът е притежавал охранителната фирма "Дито" ООД, която охранява най-големите захарни заводи у нас.

"За пръв път неговото име се появява в медиите през 1993-та година. Той е интересен за медиите като част от борческата империя. И сам той се определя като част от нея", коментира журналистът Анна Заркова.

Работата на следователите продължава.

Повече...

Петков: Убийството на Петър Христов е удар срещу управлението/ВИДЕО/

"Бруталните престъпления от тези дни ще имат тежки отражения", на мнение е бившият вътрешен министър
„Не бих търсил политически контекст при убийството на бизнесмена Петър Христов. При всички положения ще има тежки отражения. Случиха се две брутални престъпления. Привърженик съм на това службите да бъдат оставени да си свършат работата както трябва”, заяви в „Здравей, България” бившият вътрешен министър Румен Петков.
„Вчерашното убийство е удар срещу управлението. Личното ми разбиране обаче е, че целта не е то”, уточни той. Петков изрази надежда убийството да бъде разкрито.

„Ако София беше опасана с камери, нещата щяха да изглеждат по друг начин”, на мнение е бившият министър.
По думите му медиите трябва да бъдат партньор на МВР, а не инструмент за притискането му.
Той направи иронична препратка към шесторното убийство в Нови Искър.
„Надявам се, че до обяд няма да намерим убиеца самоубил се. Не може за един човек, за когото се изважда психопортрет колко е коварен, брутален и подготвен, изведнъж да си сложи заглушител и да се застреля”, на мнение е Петков.
„Когато гледаш на разследването като на инструмент за PR и манипулация, обикновено резултатът е този, който видяхме”, допълни той.

„Лично аз считам, че това е извършителят, но никъде не се излезе с ясно обяснение, че дали убийствата са извършени с едно оръжие”, заяви Румен Петков.

Повече...

Красимир Горсов: За мен беше чест, че познавах Петър Христов/ВИДЕО/

"Това е шок за цялото ми семейство, защото загубихме един изключително близък човек", каза той
Убитият бизнесмен Петър Христов е един от хората, помогнал на Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофа, причинена от Максим Стависки. Оказа се, че Христов е спонсорирал лечението на момичето и е бил близък до семейството й.
Бащата на Мануела – Красимир Горсов, коментира в „Здравей, България”, че той е помагал на много хора и е държал това да остане в тайна.

„За мен беше чест, че познавах такъв човек. Изключително харизматичен. Той спаси два пъти живота на Мануела. Това е шок за цялото ми семейство, защото загубихме един изключително близък човек”, заяви Горсов.

Повече...

КМЕТЪТ НА САМОВОДЕНЕ: Петър Христов не се страхуваше за живота си /ВИДЕО/

"Петър Христов не е показал да има притеснения за сигурността си. Той идваше в Самоводене без охрана. Само веднъж съм го виждал с шофьор тук". Това разказа за "Здравей, България" Николай Милаковски, кмет на Самоводене - мястото, където е израснал бизнесменът, който в понеделник сутринта беше показно разстрелян с 8 куршума.
"Той беше един изключително хубав, приятен и лъчезарен човек. Той беше изключително трудолюбив", разказа Милаковски, който се познава от малък със собственика на "Лактима".
Милаковски разказа, че убитият бизнесмен е помагал с дарения в общината. Той допълни, че в Самоводене ще има ден на траур.
Полицията работи по няколко версии, но основната е, че разстрелът е свързан с бизнес делата на 49-годишния мъж.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.