Menu

Новините от дата: Неделя, 07 Януари 2018

Млад хореограф отваря школа за народни танци в Търново

Младият хореограх Райчо Димитров и партньорът му Светломир Михайлов отварят нова школа за народни танци "Сръчница" в старата столица.

В нея ще се обучават желаещи да танцуват без възрастови ограничения.

Райчо Димитров вече е познат на търновци. Ентусиазмът и любовта към фолклора го довеждат обратно в родния град, след като прекарва дълги години в обучение в Националното училище за фолклорни изкуства в Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

FB IMG 1515333801068

От завършването на образованието си до днес той е ръководил десетки танцови състави във Велико Търново и областта, включва се в редица инициативи за безплатни обучения на деца и за опазването на фолклора и българската култура.

В новата школа "Сръчница" преподавател отново ще бъде той.
"Най-големият късмет за един човек е да може да работи това, което с цялото си сърце обича. А най-хубавото е, че моята работа е да науча децата и младите на традициите и ценостите, които културата ни е създавала толкова години и се надявам те да я носят в сърцата си и да я предадат и на техните деца", споделя младият хореохраф.

Новата танцова школа "Сръчница" се намира на ул. Христо Караминков, близо до сградата на Местни данъци и такси, където в понеделник, 08.01.2018 год. в 18ч. ще бъде официално открита с водосвет, добро настроение и кръшни хора.

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.