Menu

Новините от дата: Неделя, 14 Януари 2018

Пистолетът, убил Петър Христов, е предпочитано оръжие от терористите (ВИДЕО)

Оръжието е лесно достъпно и струва едва от 2 до 3 хиляди евро
Все още не са готови експертизите, които да докажат, че бизнесменът Петър Христов е застрелян с чешки картечен пистолет „Скорпион”.
До момента разследващите предполагат ,че именно това е оръжието с което е убит Христов. Пистолетът е забранен за частно ползване, но е лесно достъпен, евтин, лек и удобен, смятат експертите.
Оръжието е произведено през 60-те години в Чехия като целта е била да се използва от полицията и армията. В нашата страна картечният пистолет се е ползвал предимно от барети в края на 70-те години.
В арабския свят са продадени около 70 хиляди бройки, а от там са попаднали в терористичните организации и по неведом път и на българския пазар. Цената му е от 2 до 3 хиляди евро и е напълно достъпен. Освен това, оръжието е изключително компактно и лесно за скрито носене.

Повече...

Отварят родилно в Търново за бъдещи родители

МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД организира Ден на отворени врати за бъдещи родители в Отделението по акушерство и гинекология и Неонатологичното отделение, на 23 януари /вторник/ 2018 г., от 12:00 ч. до 13:00 ч.

Желаещите да се запознаят на място с условията в двете отделение, на най-голямото болнично заведение в област Велико Търново, което в 2017 г. отбеляза своята юбилейна 150-та годишнина, следва да заявят визитата си предварително на „лично съобщение” във Facebook страницата на МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов” АД, като посочат име, както и име на евентуален придружител /татко, баба/ и телефон за обратна връзка.

Могат да бъдат посрещнати до 20 бъдещи майки и 20 бъдещи татковци.
Пред бъдещите родители представител на МЦ "Афродита" ще разкаже за съхранението на стволови клетки, които могат да се окажат животоспасяващи за новороденото.

Ще се разясни полезността на тази услуга и защо уникалният момент да бъдат събрани тези клетки е по време на раждането. Ще бъдат изтъкнати и предимствата на "Future health"- първата частна акредитирана банка за стволови клетки в Европа.

сн.arenamedia.net

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.