Menu

Новините от дата: Сряда, 10 Януари 2018

„Горещи следи” за убийството на Петър Христов /ВИДЕО/

Килърът е бил с черни спортни дрехи, около 30-35 годишен, с качулка и маска
Трети ден след убийството на бизнесмена Петър Христов убиецът не е открит. Разследващите са по горещи следи, но отказват да разкрият подробности.
С черни спортни дрехи, около 30-35 годишен, с качулка, раница и медицинска маска. Така свидетели, които работят на строежа, от където бе убит Петър Христов описват килъра му.
Районът е проучен добре, защото нито една камера не го е заснела. Килърът е използвал една маса, за да стреля от упор.
Изстреляни са 8 изстрела, открити са 7 гилзи, а в тялото на бизнесмена са попаднали пет куршума.
Оказа се, че стрелецът е подготвил терена две седмици преди убийството. Счупил е прозореца малко преди Коледа, потвърдиха разследващи. Тогава е забелязан и от работници, но никой не се е усъмнил в него.
Яков Джераси е един от хората, говорили последно с Петър Христов в утрото преди разстрела.

„Той имаше мечти за бъдещето. Той иска да влезне в българската политика, евентуалн. Имаше много близки отношения с партия ГЕРБ”, разказа Яков Джераси.
Според Джераси версиите за неуредени бизнес отношения, личен мотив и отмъщение заради разкриването на групата за отвличания „Наглите" издишат.

Повече...

Без камери и фотоапарати на поклонението пред Петър Христов

Поклонението пред тленните останки на бизнесмена Петър Христов ще се състои в петък, 12 януари от 12.00 часа в ДКС "Васил Левски" във Велико Търново.

От уважение към паметта на починалия и съпричастност към скръбта на семейството, молбата на близките е присъстващите на поклонението е да не използват видео и фотокамери.

Повече...

В Търново чакат снега

Велико Търново и населените места в общината са подготвени да посрещнат очакваното в края на седмицата влошаване на времето, свързано с повишената вероятност от снеговалежи и понижаване на температурите. От снегопочистващата фирма „Нелсен Чистота“ увериха заместник-кмета проф. Георги Камарашев, че в началото на седмицата е извършена обстойна проверка на цялата снегопочистваща техника. Доуточнени са всички организационни въпроси, свързани с районите на Старата столица и работния график. Тази сутрин са проведени и тестови излизания.
Фирмата по снегопочистването разполага с 900 тона сол и 1500 тона пясъчно-солна смес, както и противообледителна химическа смес. За обработката на улиците компанията има в готовност над 20 машини от различен тип. Близо 115 километра е дължината на градската улична мрежа.
Почистването на тротоарите, стълбищата, пространствата около автобусните спирки и обществените зони е ангажимент на общинското предприятие „Зелени системи”. При снеговалеж 90 работници ще бъдат на терен още в 5,00 ч. сутринта.
Около 146 линейни километра е дължината на общинската пътна мрежа. Ангажираната със зимната поддръжка на тези шосета фирма също разполага с необходимите инертни материали, машини и кадрови ресурс.
Осигурено е отоплението на всички 23 детски градини и 21 училища на общинско финансиране.
Представители на „Енерго Про“ също заявиха, че разполагат с достатъчно техника, резервни материали и съоръжения, които да бъдат използвани, ако има аварии с електроснабдяването.

сн.Община ВТ

Повече...

Две леки катастрофи на арбанашкия път

Две леки катастрофи станаха за няколко часа на пътя Търново-Горна.
Първият инцидент стана над чешмичка от горнооряховска страна, преди обед.
Втората катастрофа е на Предела. Нанесени са само материални щети.

Сн. Веселин Иринков

Повече...

Катастрофа с тир и кола край Ново село

От Пътна полиция апелират към гражданите да се движат по пътя В. Търново - София, в района на с. Ново село с повишено внимание.

В участъка има катастрофа между два товарни и лек автомобил, без пострадали. Временно е ограничено движението на автомобили в лентата, в посока София. Освен това в района има и мъгла, която допълнително усложнява обстановката.

Екипи на полицията регулират движението. Произшествието ще бъде обработено по административен ред.

Повече...

Кремират тялото на П. Христов в Търново?

Убитият великотърновски бизнесмен ще бъде погребан във В. Търново, научи tritegrada.eu
Поклонението ще е от 11 часа в Ритуалната зала на великотърновските гробища, при засилени мерки за сигурност.
Сред близките на Христов е имало идея тялото му да бъде кремирано и по всяка вероятност това ще се случи.

Повече...

Това е последният човек, говорил с убития Петър Христов/ВИДЕО/

Показно убитият в София бизнесмен Петър Христов е говорил със свой близък приятел малко преди да бъде застрелян.
По време на разговора е звучал като щастлив човек. Обсъжда ли са как да организират събитие за 80-годишнината на писателя Михаел Бар Зоар. По нищо не личало, да се страхува или да има информация за станалото минути по-късно покушение срещу него.
Приятелят на Петър Христов, Яков Джераси изключва пред NOVA възможността бизнесменът да е бил убит заради неуредени бизнес отношения.
„Аз съм горд, че съм негов приятел. Той ми се обади най-напред да ми честити за Новата година, защото точно се върна със семейството от ваканция. Причината за разговора ни беше едно събитие на 30 януари, което той води по случай 80-годишнината на професор Михаил Бар Зоар, за книгата „Хватката на Хитлер”. Тази книга отвори България пред света”, разказва Яков Джераси.

„Той бе човек, който обича да работи. Прозрачен. Там няма скришни неща. Помните Мануела. Израелците го питаха защо вкарва толкова пари да я лекуват. А той им казваше, че това са негови лични средства. Помагаше и на ученици, раздавахме стипендии заедно. Петър Христов много ще липсва в Израел. Пръв приятел е на министъра на отбраната на Израел, той беше един мост, когато нещата не вървяха”, посочва Джераси.

За показния разстрел на приятеля си Яков разбира от секретарката си. Джераси обаче изключва възможността Петър Христов да е бил убит заради неуредени бизнес отношения. Казва, че бизнесменът не е имал врагове и всички са го обичали.

„Знаех за неговите специални отношения с Цветан Цветанов”, подчертава Джераси. „Никога не се страхуваше, той нямаше бодигардове, имаше шофьор и вървеше свободно по улиците. Но има толкова много мижитурки тук. Може би главният секретар на МВР трябва попита себе си какво всъщност става. Искам да знам кой е направил поръчката. Това е и въпрос за МВР. Нещо не върви там. Такива неща не трябва да се случват в тази страна”, добавя Яков Джераси. Той посочи, че София му изглежда като по-опасно място от разтърсвания от религиозни и етнически сблъсъци Йерусалим.

„Той имаше мечти за бъдещето. Той искаше да влезне в българската политика. Имаше много близки отношения с партия ГЕРБ. На 12-и февруари трябваше да пътуваме с 12 кметове за Израел. Много от тях са му лични приятели, за да видят как се управлява град. Става въпрос за кметовете на Видин, Свищов, Никопол, Рудозем, Благоевград, Неделино, Горна Оряховица и др.”, заяви Яков Джераси.

инфо. vesti.bg

Повече...

Почерпен британец хулиганства в павликенско село

В Районното управление в Павликени е започнато досъдебно производство спрямо 54-годишен гражданин на Великобритания.

Производството е за хулиганство, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

По случая е изяснено, че вечерта на понеделник, 8 януари, в село Дъскот 54-годишният британец А. Д. започнал да отправя обидни думи към хора от селото.

Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Той даже нападнал жител на селото - ритнал го в областта на крака. После пияният британец счупил стъкло на хранителен магазин и поставка за механичен кантар в обекта.

Работата по случая продължава.
инфо.news.bg

Повече...

Семейство изгоря при пожар в с. Камен

Изгоря къща в с. Камен. Предполага се, че има трима загинали. Сигнал за тежкия инцидент е получен тази сутрин в 05,45 ч.

На адреса незабавно са изпратени два пожарни автомобила с 5-ма огнебори от РС ПБЗН в Стражица. Огънят е унощожил изцяло двуетажната къща. В нея са били 76-годишния стопанин и 74-годишната му съпруга. Предполага се, че 54-годишната им дъщеря също е била в жилището.

Тепърва на местопроизшествието ще се извършва оглед. Ще се уточнава броя на обитателите и ще се изясняват причините за пожара. По първоначална информация данни за умишлен палеж няма.

сн.dunavmost.com

Повече...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review William Hill here.