Menu

Великотърновецът Георги Стоянов ръководи бизнес със стотици служители и е един от най-младите предприемачи в България

Великотърновецът Георги Стоянов ръководи бизнес със стотици служители и е един от  най-младите предприемачи в България

Георги Стоянов е най-младият предприемач в България. Той ръководи фирма Грестокомерс. Роден е на 18 март. Детството му минава в много игри и радост, но през 2011 г. губи баща си. По-късно поема по неговите стъпки и към днешна дата, той е негово копие по характер и мислене, а добрия диалог и тон е взел от майка си. Георги работи в бизнеса повече от 5 години, като за този период преминава през различни нива. От начало се труди в склад, преминава през отдел офис-доставки, навлиза в администрацията, докато не организира собствен офис с екип от двама служители. „Грестокомерс” е фирма с над 30-годишен опит в сферата на доставките и транспортирането на бързооборотни стоки. „Днес може да се каже, че сме изцяло модернизирани и отговаряме на най-съвременните стандарти”, посочва младият предприемач. Основаната база на компанията е разположена в Лясковец на 74 дка. Офисът на Георги Стоянов е във Велико Търново. „Грестокомерс” разполага със складове в Русе, Плевен, Габрово, Шумен, Велико Търново, Горна Оряховица и др.


„Смело мога да кажа, че всяка минута знам къде са работниците ни, с какво се занимават и как може да организраме работата, така че да няма спънки”, разказва Стоянов. Днес Георги с всички служители е и приятел, дори когато му говорят на Вие, за него е странно, тъй като през годините с някои от тях е работил рамо до рамо. „Сам избрах да продължа по този път, не съм по кафетата с приятели или да се разхождам, предпочитам да отида в 5 сутринта, въпреки минусовите температури на рампата и да видя шофьорите, да се видя с от първо лице, да чуя проблемите, да мина през администрацията, да уточним нещата, чак тогава да запонем нормално работния ден”, разказа Георги. Според него младостта си има плюсове и минуси в бизнеса.


„Усеща се, когато има млад човек е в една бизнес среща. Много хора се отнасят пренебрежително към нас, защото ние младите имаме по-различно и по-модерно мислене”, споделя младият бизнесмен. Георги Стоянов разказва още, че търговията изискава да се модернизира постоянно и когато една стока не върви, то веднага трябва да се прекрати доставката й, и да се продължи с нов производител. „В нашия бизнес, трябва да си гъвкав, ето вече регистрирахме втора фирма, която отговаря изцяло и само за износа - „Грестотрейд”, посочва още Георги. „Много неприятно ми е като чуя „вътрешен пазар”, тъй като се сещам за институциите, които постоянно ни притискат. Много по-лесно се работи с чуждестранни клиенти, докато тук дори нещо да стане, било то, поради невнимателност на шиофьора или нещо технически се случи, нервите са повече, а там възприемат нещата по-трезво”, категоричен е Георги. За младия предпиемач от важно значение при кризисна ситуация е да се реагира спокойно. „Да понякога има грешки, ремонтираме, сменяме бусове, но най-важното е стоката да стигне до крайния клиент на време. Много са важни отношенията в бизнеса”, споделя още мениджърът. „За мен най-важното е отношението насреща, изисква се компромис, най-малко по един от дтвете страни, научих на търговията подводните камъни, развих едно професионално изкривяване. Но мога да преценя един човек, когато седне насреща ми. Да владееш пазара е най-ценното нещо, да общуваш с много хора е умение, което се учи с годините и в работата. Днес хората не владеят комуникацията, липсва им, бягат и се страхуват да бъдат в близки контакти, особено сега в пандемията, а това отчитам като огромен минус”, разказва още Георги.

Съветът на Георги към младите хора е да не се отказват и опитват да изкарват парите си сами. „Аз сключих сделка с родителите ми още от малък, като им казах да не ми дават пари, а сам да си ги изкарам, като работя във фирмата”, сподели Георги. „Хиляди нерви струва успеха, но успоредно с това започнах да работя и върху себе си, върху мисленето, върху съзнанието ми и да израствам личностно, да се науча да общувам и разбирам хората, предстои да уча още и още”, завършва Георги Стоянов, който спокойно може да дадем за пример на днешните младежи, за които труда, ценностите, и учението нямат много голяма стойност.

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.