Menu

Левски от Лясковец с календар и призово класиране в А областна

Левски от Лясковец с календар и призово класиране в А областна

Седемнадесет мъже на възраст от 20 до 25-годишни изграждат в момента младия футболен тим на „Левски Лясковец”. Най-високи успехи в своята футболна история отборът постига именно през този есенен полусезон. Лясковските футболисти достигат второ място в „А” елитна областна група. С актив от 21 точки, 6 победи, три равни мача и без нито една загуба. Така, те се класират втори в таблицата. Само с четири точки повече събраха спортистите от ресенския тим. Така за пръв път лясковчани достигат до този резултат, като победите им са от срещите с „Вихър” /Раданово/, „Левски” /Стражица/, „Лато” /Алеково/, „Пробив” /Овча могила/, „Изгрев” /Царевец/ и „Лозен” /Сухиндол/. Равенство имат с „Чумерна” /Елена/, „Земеделец” /Козловец/ и с „Ресен”.

От 21 години председател на ФК „Левски Лясковец” е Милко Андреев, а от две години футболистите тренират с Иван Маринов. Треньори през годините са били Йордан Пенев, Николай Додуров и Милчо Сирмов. През 1996 година лясковският отбор преминава от „В” северозападна група в „А” елитна областна група. Решението да се даде шанс на отбора да продължи да съществува тогава, е на деятеля на спорта в Лясковец и заслужил гражданин Михаил Алексиев, чието име носи днес лясковския стадион. Макар и млад в момента, отборът след 3-4 години ще има нужда и от нови попълнения, а деца и юноши в подготвителна футболна група на този етап липсват, изрази тревогата си Андреев.

Факт е, че децата не спортуват достатъчно и това не се отнася само за Лясковец, допълва още дългогодишният футболен председател.

За да запечата успехите си, настоящият тим е направил свой календар за Новата 2018 година със снимка на целия екип.

На първи ред от ляво на дясно е вратарят Христо Вачев, втори е Алпер Турханов, следват Али Кязъмов, Петър Димитров, Благовест Великов, Борис Чакъров, Тихомир Маринов и резервния вратар Добрин Костов. На втори ред от ляво на дясно са: Веселин Боев, Христо Петков, Милко Андреев/председател на клуба/, треньорът Иван Маринов, лекарят на спортистите Стела Маркова, администраторът на клуба Стоян Георгиев, Георги Марчев и Пламен Петков. На трети ред са Костадин Иванов, Мартин Йорданов, Илиян Петков /капитан/, Стоян Гецов, Божидар Бурнев и Пламен Тонев.

сн. Община Лясковец

нагоре
Info for bonus Review William Hill here.